Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 6 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 20 of 108

Thread: Zvon despre noul Xbox ce va fi anuntat in cadrul CES 2012

  1. #1 SP
    Member Nestea's Avatar

    Zvon despre noul Xbox ce va fi anuntat in cadrul CES 2012

    Sunt si vor fi multe dezbateri despre noul xbox. Cand va apare, ce configuratii poate avea si chiar unii deja l-au intitulat Xbox 720, presupunandu-se ca acesta va fi de doua ori mai puternic decat modelul produs in 2005 si anume batranul Xbox 360. Chiar si a doua generatie de Xbox inainte sa apara se spunea sub diferite intitulaturi cum ar fi Xbox Next, Xenon, Xbox 2, Xbox FS sau NextBox si in cele din urma i-a ramas denumirea de Xbox 360.

    Potrivit site-ului Xboxygen o noua sursa din cadrul Microsoft, da noi detalii legate de ceea ce poate fi noul xbox. Sursa noastra precizeaza ca proiectul a inceput inca din 2005 odata cu aparitia Xbox 360, acesta fiind divizat in doua parti: una intitulata Infinity ocupandu-se pe partea de hardware si cea dea doua parte intitulata Loop ce se ocupa de software.

    Potrivit aceluiasi site noul Xbox ar putea fi numit chiar Xbox Loop. Se precizeaza si ca un nou anunt va fi facut in cadrul CES 2012, nu neaparat legat de noile jocuri ci de capabilitatile acesteia cum ar fi un Hexa-core cu 2GB DDR3 si un prototip de dual-GPU AMD.

    Aparent si Sony este in alerta pentru Playstation 4 si sunt asteptate in cel mai scurt timp noi informatii de la gigantul japonez.
    CES 2012 porneste pe 10 Ianuarie 2012 si presupun ca asteptam toti cu mare interes noi detalii legate de noul Xbox de la Microsoft.:banana:

    sursa: Nouvelle Xbox*: CES 2012 et GPU AMD | Xbox 360 - Xboxygen.com
    Attached Images Attached Images bill_gates_ces_xbox.jpg

  2. #2 SP
    Banned isis's Avatar
    In iarna lui 2012 avem ambele console. Iar cryyo va da bere din grose pentru ca va pierde pariul care l-a facut acum 1 an. 2 GB DDR3 sunt arhi suficienti [nici un proces pe 32 de biti nu adreseaza mai mult de 2 GB, in orice joc actual], important este ca GPU-ul sa fie potent. Ma indoiesc ca va fi dual GPU. Daca va fi bazat pe seria 7000 care iasa la anu, va fi ceva misto - performanta mare la consum redus.

    E nevoie de 28nm pentru noile console, actualele cipuri pe 40nm sunt prea fierbinti chiar si pentru placile de PC. De aia e plin de versiuni cu racire aftermarket. Eu la GTX 580 am optat pentru Asus Direct CU II datorita sistemului de racire, PC-ul e legat la plasma si serveste si ca HTPC iar zgomotul unui GTX 580 cu racire stock este deranjant in filme si foarte deranjant in jocuri. Nu poti pune asa ceva intr-o consola. Eu as paria ca cipul grafic din Xbox Loop va avea puterea intre ATI 6970 si ATI 6990 si consumul specific unui cip pe 28nm.

    Ceea ce ar fi un spor de performanta considerabil. Considerati ca cipul actual din Xbox 360 este la nivelul unui ATI HD3850, si de la 3850 la 6970 e cale lunga

    Sunt insa foarte curios pe ce mariaj va merge SONY. Procesorul mai mult ca sigur va fi CELL, de restu nu rasufla nimic.

  3. #3 SP
    Banned cryyo's Avatar
    A intrat Microsoft in fibrilatii ?!
    Intreb asta pt ca mi se pare o mica precipitare ca sa anunti noua consola in ianuarie 2012.
    Asta vizavi si de ce tot spuneau cu diferite ocazii Microsoft si Sony ca noile console apar prin 2014. Ca actualele vor sta vreo 10 ani...
    Care credeti ca sunt resorturile care sa-i impinga pe cei de la Microsoft sa anunte inca din ianuarie noua consola?

    Sau speriat cumva de WiiU?!
    Sau de smartphone la 2,5 GHz quad-core (vezi HTC Zeta)?

  4. #4 SP
    Banned isis's Avatar
    Lasa tu resorturile si pune banii de bere, ca lumea evolueaza din inertie nu ii trebuie nici un resort, sunt cicluri de viata stabilite ale unui produs dupa care apare altul nou, se numeste progres si evolutie [o caracteristica a omenirii].

    Timeline-ul consolelor este de 6 ani, durata de viata este altceva, se refera la cat vor sta in fabricatie. PS3 se va vinde si dupa ce apare PS4, tot asa cum PS2 s-a vandut si se vinde si acum si probabil se va mai vinde si la anu.

    Man, o corporatie lanseaza un nou produs dupa o strategie bine gandita de marketing si dupa analize financiare facute inainte, nu pentru ca s-ar speria de ceva. Si de multe ori, chiar daca publicul ii percepe ca si concurenta, in spate se trag sfori.

    Poate nu stiai de scandalul care s-a ivit in momentul in care cei 2 competitori pe piata GPU-urilor [AMD si nVidia] au fost prinsi ca in spate stabileau pretul high end-ului. Adica ba, io vand in nesimtire cu 2500 ron placa de varf, tu sa nu ceri mai putin. Ca atare uita-te la diferentele de pret, pe acelasi segment, intre cei 2, sa vezi cat de apropiate sunt. Stii cat costa cipul din GTX 580? 100 de dolari. Poate imi explici ce reprezinta diferenta de la 3 milioane [cat costa cea mai costisitoare piesa] si pretul de 2400 cu care sunt obligat sa cumpar eu sau altul [obligat la sensul figurat, in ideea ca doresti acea placa].

    Pretul componentelor de PC este undeva de 4-5 ori mai mare decat ar trebui sa fie [raportat la pretul de fabricatie + toate costurile aferente]. iPhone 4s costa vreo 130 de dolari [toata partea de manufacturare, piese, etc]. De aici pana la 40 de milioane e cale lunga.

    La console treaba sta mult mai bine pentru ca ele pot fi vandute chiar la pretul de manufacturare. Asa ca dragu meu, o consola care sa aiba puterea unui GTX 580 va costa sub 24 de milioane, asta cu tot cu HDD, PROCESOR, MEMORIE, GPU, UNITATE OPTICA si 1-2 jocuri la pachet

    Problema mare la generatia asta de console care iasa e fierbinteala cipului grafic nu performanta. Si racirea lui eficienta.

  5. #5 SP
    Junior Member Bobo Man's Avatar
    @isis

    La un produs nu te uiti doar la pretul pe componete si stabilesti valoare lui reala. Trebuie sa iei in considerare si celelalte aspecte care se pot estima un pic cam greu. De exemplu la iphone trebuie sa platesti si programatorii care au contribuit la ios (daca au muncit trebuie sa manance si ei, nu?), marketing-ul, centrul de date de 800 de mil $ pt Icloud si multe altele si pe langa asta trebuie sa scoata si profit . Deci treburile nu sunt chiar asa de simple cum ti se par la prima vedere

  6. #6 SP
    Banned isis's Avatar
    Oricum preturile sunt MULT peste valoarea lor reala, ca idee generala, la Apple. Si la nVidia, si la AMD.

  7. #7 SP
    Member Nestea's Avatar
    eu cred ca configuratia va fi ceva de genul AMD X6 4000MHZ 32 nm 2GB DDR3/4 4266MHZ + ATI HD7xxxG din doua placi seria7 cu xdr2 [APU] cum sunt pe actualele netbookuri llano

  8. #8 SP
    Member Quasivasi's Avatar
    Halo 4 a fost anuntat pentru actuala generatie de Xbox (sursa) si chiar daca conform sursei viitoarea generatie de Xbox va fi anuntata in 2012, nu cred ca va aparea pe rafturi mai repede de Q3-Q4 2013.

  9. #9 SP
    Senior Member mark's Avatar
    Quote Originally Posted by isis View Post
    Pretul componentelor de PC este undeva de 4-5 ori mai mare decat ar trebui sa fie [raportat la pretul de fabricatie + toate costurile aferente]. iPhone 4s costa vreo 130 de dolari [toata partea de manufacturare, piese, etc]. De aici pana la 40 de milioane e cale lunga.
    Aham, vezi ca un 4S se vinde acum la noi la liber cu 2999 ron.

  10. #10 SP
    Banned cryyo's Avatar
    Quote Originally Posted by mark View Post
    Aham, vezi ca un 4S se vinde acum la noi la liber cu 2999 ron.
    Si, o fi putin, nu cumva ? pfff 3000lei un tel ?!

  11. #11 SP
    Turbo Killer RonanN1's Avatar
    Si 10.000 de lei merita.

  12. #12 SP
    Senior Member Khufu's Avatar
    Quote Originally Posted by RonanN1 View Post
    Si 10.000 de lei merita.

    Si-un rinichi. Oh, wait. Cineva chiar a facut asta

    Stiu, stiu, era vorba de Ipad. A meritat.

  13. #13 SP
    Banned isis's Avatar
    Sau poate merge un trade - schimb rinichi pe iPAD2 si iPhone 4s... Sunt aberante preturile la iPhone... e un telefon la urma urmei. Vad ca lumea nu are nici o problema in a cumpara iPhone la 3000 lei dar se stramba daca PS4 cu tehnologii de ultima ora, care rezista pe piata 6 ani, ar costa la fel... suntem ciudati, cu sistem de valori putred.

  14. #14 SP
    Senior Member mark's Avatar
    Deviati de la subiect. Doar am corectat un pret gresit, chill.

  15. #15 SP
    Banned cryyo's Avatar
    Quote Originally Posted by isis View Post
    Vad ca lumea nu are nici o problema in a cumpara iPhone la 3000 lei dar se stramba daca PS4 cu tehnologii de ultima ora, care rezista pe piata 6 ani, ar costa la fel... suntem ciudati, cu sistem de valori putred.
    Eu stiu ce sa zic! Poti tu scoate pe masa la o terasa o consola in speranta ca va suspina o pitipoanca ?!

  16. #16 SP
    Junior Member Dan.Andrew's Avatar
    Ma , la noi in tara totul este mai scump. Ce pot sa zic , are dreptate si cryyo cu "pitzy" dar totutusi ... 3000 - 4000 lei ??? Ma da' da-l $%^^. Oricum am deviat prea mult de la subiect. In legatura cu pretul consolei ... nu cred ca o sa sara de 3000 lei ... maxim 3000 lei cu Kinect , hard de 250 GB ( s-ar putea sa-l faca si mai mare ) . Si faza cu hardul , o prostie. Hai sa fim seriosi ... iti cere inte 500-1000 lei pentru ce? 10-20 GB in plus ( in cazul Apple ). Bafta!

  17. #17 SP
    Senior Member mark's Avatar
    Aici vad ca sunt alte povesti, ceva de genul vulpea cu strugurii acrii bag seama...

  18. #18 SP
    Senior Member Khufu's Avatar
    Quote Originally Posted by mark View Post
    Aici vad ca sunt alte povesti, ceva de genul vulpea cu strugurii acrii bag seama...

    Nu te invidiaza nimeni ca ai aifoane si aipade, stai calm. Unii mai realisti vad si dincolo de marketing, cel care te face intotdeauna sa-ti doresti cel mai nou produs altfel nu esti hip. Agree to disagree, ai zis deja ca suntem off, nu trebuie sa revii. Moderatorii vor sterge ce nu trebuie.

  19. #19 SP
    Senior Member darkpaul13's Avatar
    Quote Originally Posted by isis View Post
    In iarna lui 2012 avem ambele console
    eu as spune cel mai devreme in ianuarie-februarie 2013..cel putin legat de Sony..ei acum sunt ocupati cu PS Vita..nu ca asta ar fi un impediment pentru dezvoltarea viitoarei console(care cu siguranta e in dezvoltare de cel putin 3-4 ani)..ci marketing-ul..

  20. #20 SP
    Banned cryyo's Avatar
    Quote Originally Posted by Dan.Andrew View Post
    hard de 250 GB
    Asta in cazul in care va fi SSD. Si cred ca asa va fi. Nu-i nevoie intr-o consola sa ai tone de spatiu pt stocare.
    Pentru filme exista scule dedicate. Un loading rapid in jocuri de pe un hard SSD de numai 60G e de 1000 de ori mai important pt mine decat 1T.
    Chestia e ca SSD-urile sunt inca al dracu de scumpe. Iar 60G, exemplu dat de mine, e cam putin, totusi. Mai mare de 60G ar ridica mult costurile consolei.
    Speram sa se mai ieftinesca pana la lansarea propriuzisa.
    Sau vor folosi alte medii de stocare.
    Quote Originally Posted by mark View Post
    Aici vad ca sunt alte povesti, ceva de genul vulpea cu strugurii acrii bag seama...
    Eu bag seama, mai de graba, ca unii dintre cei cu iPhone sunt invidiosi ca am ramas eu cu 3000lei in buzunar, iar ei manaca pita cu ceapa ca tra sa platesca rate la banca.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 6 1 2 3 ... LastLast

Similar Threads

  1. Detalii despre noul Xbox 720 By MonkY in forum Hot Story
    Replies: 43 Last Post: 13-11-2012, 18:41
  2. Replies: 0 Last Post: 28-01-2012, 20:14
  3. Replies: 0 Last Post: 12-01-2012, 13:49
  4. Replies: 22 Last Post: 20-07-2011, 07:21
  5. Replies: 20 Last Post: 07-06-2011, 21:41

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts