Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 22

Thread: Concurs "Gadgets Reviews"

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    Concurs "Gadgets Reviews"

    Salutare natiune! Cred ca e timpul pentru un nou concurs, iar de data aceasta ne-am gandit la ceva mai original. Intrucat am avut in ultima perioada tone de lansari de gadget-uri (smartphone-uri, tablete, smartwatch-uri) ne-a venit ideea de a va da si voua sansa de a prezenta un astfel de gadget intr-un mini review (si sa castigati si ceva premii cu ocazia aceasta, desigur). Prin urmare, in acest concurs tot ce va trebui sa faceti este sa scrieti un mini review la un gadget de care v-ati indragostit (sau pe care-l folositi extrem de mult). Nu conteaza cat de vechi sau cat de nou este gadget-ul respectiv. Totodata, nu este necesar sa deschideti un nou thread. Pur si simplu faceti un nou post/reply aici!

    Reguli de concurs:
    1. Mini review-ul trebuie sa fie de cel putin 15 randuri (text fara "tricks" gen lista de specificatii). Ca exemplu OK aveti primul post din acest thread.
    2. Un user are dreptul la oricate reviews doreste. Va participa la concurs cu fiecare review separat.
    3. Fiecare mini-review trebuie sa contina cel putin un link la o pagina oficiala a produsului sau o pagina de prezentare a acestuia.
    4. Fiecare mini-review trebuie sa aiba cel putin o imagine reprezentativa pentru acel produs (nu atasati imagini cu watermarks sau reclame la site-uri).
    5. Pentru review-urile copiate, traduse via Google Translate sau nebunii de genul acesta, veti primi automat infractiune pentru Neseriozitate!
    6. Respectati Limba Romana si Regulamentul CG!
    7. Poate participa orice user (chiar daca este deja Premium sau este Moderator - moderatorii care vor scrie reviews nu vor avea dreptul de a juriza).
    8. Fiecare review trebuie sa aiba o nota finala. Folositi forma X / Y (exemplu: Nota 10 / 100).

    Produse permise la review: smartphone-uri, tablete, notebooks, console, accesorii (gen gamepad-uri, casti, volane), electronice (TV-uri, receivere, boxe, bluray players, media players), componente PC, action figures...

    Premiile vor fi urmatoarele (mai multe detalii despre Premium Membership gasiti aici:
    I - 12 luni de Premium Membership
    II - 6 luni de Premium Membership
    III - 3 luni de Premium Membership
    Premiul Special - Promotional Copy Rayman Legends pentru Xbox 360

    Notele se vor acorda pe 01.10.2013 de catre un juriu format din membrii echipei CG. Se vor lua in considerare si numarul de Thanks-uri pe care le primiti pentru reviews (so beware!).

    Perioada de concurs: incepand din acest moment pana pe data de 30.09.2013 (ora 23:59).

    Bafta la concurs! Pe locuri! Fiti gata! Start!
    Attached Images Attached Images start_contest.jpg

  2. #2 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Review Playstation 3 - "Never stop playing"

    Inca de mic, ori mai exact, inca de cand aveam varsta necesara ca sa pot acumula amintiri concrete, am iubit electronicele. Mari sau mici, scumpe sau ieftine, video sau audio, televizoare 240p sau masinute teleghidate, nu a contat niciodata. Cat timp trecea curent electric prin ele, ma pasionau. Nu credeam ca voi mai indragi un device la fel de mult ca batranul PS One, cu care am copilarit, dat fiind faptul ca PS2 nu m-a incantat in mod special, dar asta s-a schimbat odata cu hotararea de a cumpara generatia actuala de console fabricate de Sony. Am stiut ca e consola perfecta pentru mine inca de cand am deschis cutia si am vazut design-ul elegant al modelului super slim, plasticul in care se oglindea camera si forma care inspira "gaming hardcore", putere si totusi, multa eleganta.

    Nemaivazand un super slim pana atunci, am avut un mini-orgasm cand am auzit sunetul pe care consola il face atunci cand apesi butonasul rosu. I-am dat grabit de cap conectivitatii cu TV-ul, am pornit singurul joc pe care il achiziotionasem impreuna cu Alice, caci asta e numele consolei mele, dar am lasat controllerul jos. Pentru 10 minute, cel putin, voiam sa o studiez in detaliu, pe toate colturile, sa ii citesc manualul de instructiuni, pliantul pentru PSN si specificatiile de pe spatele cutiei. Am facut toate astea, apoi mi-am dat seama ca Alice se incalzise, chiar si cu jocul pus pe pauza. Fiind obisnuit cu PS2, care e rece mereu, am intrat repede pe Google sa vad de ce se intampla asta... Credeam ca e defecta. Spre extazul meu, am descoperit persoane care postasera deja despre asta pe diverse forumuri, iar raspunsurile m-au linistit. Asadar, pregatit sa descopar o noua parte a lumii gamingului, am apasat, in sfarsit, start...

    Pe partea de hardware, pentru anul in care a aparut si fata de generatia anterioara, Alice exceleaza intr-o maniera impresionanta. Cu un procesor Cell micro de 3.2 GHz de 8 nuclee, dintre care unul dedicat sistemului de operare si cu o placa video RSX Nvidia derivata din arhitectura G70-ului turata la 550MHz, PS3 era pregatit inca de la inceput pentru revolutia iminenta a jocurilor, cea mai buna dovada fiind arhicunoscutul The Last of Us. Sigur, pentru ca totul parea prea frumos ca sa fie adevarat, consola a fost limitata de 512MB RAM, dintre care jumatate dedicati exclusiv sistemului de operare, partea dedicata jocurilor ruland la o frecventa 3.2GHz.

    Interfata grafica a sistemului de operare nu se lasa nici ea mai prejos de aspectul general al consolei. Cu un design vizual simplist si elegant si fara lumini stridente care sa dea impresia de kitsch, reuseste sa iti atraga privirea cel putin pentru cateva secunde. Meniul, pe de alta parte, este extrem de stufos si prost detaliat, astfel incat probabil vei ajunge sa cauti explicatii pe internet pana si doar pentru a afla cat spatiu HDD liber mai ai. Sa scrii un mesaj pe PSN este un chin, sistemul de predictie fiind unul execrabil, iar browserul PS3-ului iti va lasa fire albe. Din pacate, sistemul de operare al celor de la Sony exceleaza numai prin interfata de bun gust, functiile esentiale fiind lasate la o parte.

    Jocurile exclusive sunt elementul care o fac pe Alice speciala. Cei de la Sony s-au gandit sa atraga fanii nu prin performanta jocurilor multiplatform, ci prin titluri exclusive precum God of War, Uncharted, The Last of Us sau Beyond: Two Souls; si bine au facut. Chiar daca in privinta jocurilor multiplatform PS3 pierde in fata rivalului sau, nimic nu poate ajunge la maretia jocurilor exclusive; si sunt destule. Zenitul pe care l-am vazut la finalul ultimului episod God of War, emotia intensa instigata de The Last of Us sau sunetul fiecarui trofeu obtinut sunt doar alte cateva mini-orgasme pe care mi le-a oferit Alice de-a lungul timpului.

    Overall, Playstation 3 se ridica la inaltimea asteptarilor chiar si la 7 ani de la lansare, uneori chiar intrecandu-le. Performanta dezastroasa a PSN-ului e o rana deschisa in plasticul fin, o rana ce ne lasa un gust amar, dar sa nu uitam ca ciocolata amaruie are farmecul ei aparte.

    Nota mea finala pentru ea este 93/100.
    Attached Images Attached Images playstation_3_super_slim.jpg

  3. #3 SP
    Senior Member Marinake's Avatar
    Review Xbox 360 - Jump In!

    Tehnologia. Creste atat de repede in jurul nostru fara ca noi sa putem face ceva. Fie ca vrem, sau nu, tehnologia aceasta ne acapareaza vietile noastre normale si monotone si ni le transforma. In unele cazuri in bine, in altele in rau. Fiecare om este inconjurat de tehnologie care il ajuta si de care nu se poate lipsi. Totusi printre toate aceste necestitati ale omului se mai strecoara din cand in cand cate ceva special. O oaza de liniste si relaxare. Pentru mine aceasta vine sub numele de Xbox 360. De mult timp tanjeam sa am una dintre aceste console. Undeva in iarna anului 2011, am primit si eu una. Era modelul Slim cu HDD de 250GB. A fost dragoste la primul pixel, asa ca mai jos am sa expun cateva dintre parerile mele cu privire la aceasta cutie care atat m-a fascinat.

    Ati fost la ora de istorie? Daca nu, am sa va zic eu cum sta treaba cu aceasta jucarie magica. In 2001, Microsoft au lansat primul lor element hardware. Si ce mai element. Au lansat Xbox. Platforma era incredibila la acel moment si concura cot la cot cu PlayStation 2. Vremea, insa a fost neiertatoare cu saracuta cutie X si aceasta ajungea sa fie cumparata de foarte multi pentru a fi folosita pe post de media player. Asta trebuie sa se schimbe. In 2005, dupa 2 ani de dezvoltare, Microsoft au lansat Xbox 360. Era alb, frumos, impunator. Venea din viitor si atunci avea sa se nasca noua generatie. Xbox 360 a fost un salt major al tehnologiei. Aveam in premiera o componenta online stabila, grafica HD, controller fara fir si multe alte nebunii din astea extraterestre. Chiar daca la inceputuri, Xbox-ul nostru de toate zilele se mai inrosea si trebuia reparat, asta nu a oprit mari fani ai consolei sa cumpere cate 6-7 numai pentru ca acestea se stricau. In 2009 deja incepeau sa dispara aceste probleme odata cu aparitia modelelor Jasper, iar in 2010 acestea aveau sa dispara complet odata cu anuntarea modelului Slim. Era mai suplu, mai stralucitor, mai stilat si venea si cu Kinect. Da, Kinect, acea pisicuta cu 3 ochi care urmarea prin camera cum te zbengui si transmitea si pe ecranul televizorului ceea ce vedea. De atunci a mai aparut si Xbox 360 E, dar despre el nu sunt multe de zis. El este mezinul familiei. Nu a experimentat prea multe deci nu avem amintiri cu el. Da' lasati ca o sa creasca el mare.

    Ca tot l-am laudat atata, oare ce l-a facut asa popular? Ce configuratie era capabila sa ruleze acele jocuri fara sa dea rateuri? Ce se ascunde oare sub carcasa cutiei X la 360 de grade? Multi spun ca ar fi o intreaga fabrica de piticuti care se chinuie sa faca jocurile noastre de toate zilele sa ruleze, altii spun ca ar fi o inima de leu care bate neincetat. Eu zic ca sunt cateva componente speciale care ne fac fiecare zi mai buna. Consola, la momentul lansarii nu era chiar asa avansata. Cu un procesor IMB cu 3 nuclee tactate la 3,2 Ghz si o placa video ATI Xenos de 512Mb, consola putea fi intrecuta usor de un calculator next-gen. Avea putin RAM, doar 512Mb, toate lipite de o placa de baza PowerPC de la IBM. Nu parea sa fie animalul feroce al gamingului, dar cu timpul avea sa isi castige aceasta reputatie si sa lupte pentru ea din greu cu rivalul sau de moarte, PlayStation 3.

    Ca tot v-am zis ce are Xbox 360 la interior, acum sa trecem la sufletul acestuia. Cand deschizi consola esti intampinat calduros de dashboard. Aceasta interfata magica care iti permite sa faci absolut tot ce doresti cu consola ta. Poti sa te joci, sa asculti muzica, sa te uiti la filme, sau sa navighezi pe internet. Posibilitatile sunt nelimitate. Sa nu mai spun ca poti sa il personalizezi cu teme. Tot din dashboard face parte avatarul. Acesta este un omulet pe care poti sa il personalizezi si sa il croiesti avand ca model propria persoana. Poti sa il imbraci, sa ii dai jucarii si poti chiar sa te joci cu el. Nu sunt foarte multe de spus despre acest Dashboard. La inceput era mic si plapand dar acum s-a marit. Este mai frumos, mai dezvoltat si pe viitor vrea sa creasca si mai mare. Vom trai si vom vedea.

    "Pai bine d-le. Ne-ai umplut capul cu piese si sisteme de operare, da' cu consola asta ce putem sa facem? Ce putem sa ne jucam pe ea?"
    Ok, am ajuns si la partea asta. Puteti sa va jucati o gramada de jocuri bune. Aveti si exclusivitati ca Gears of War, Alan Wake si Forza Motorsport. Acestea imi vin acum in minte. Sa nu uitam si de jocuri care se concentreaza pe multiplayer. Avem Call of Duty, Battlefield, Fifa si lista poate sa continue. De asemenea puteti sa va jucati si jocuri Arcade. Sunt multe si bune. Shadow Complex, Braid, Limbo. Si acestea sunt doar cateva. Aa si nu uitati jocurile Indie. Si aci' sunt cateva de mentionat dar nu am sa fac aici pomelnic. Le descoperiti singuri prin magazinul de jocuri virtual. Multumiti mateloti?

    Ei si am ajuns aici. Finalul calatoriei noastre. Este timpul sa lasam povestile la o parte si sa trecem la treburi serioase? Cum facem noi cu consola noastra draga? Eu i-as da si 11 din 10, dar ea nu ma lasa. Tot se blocheaza si mai da cate un RRod de ma scoate din sarite. Si cu Xbox Live-ul asta ce mi-e ca tre' sa il platesc lunar. In aproape 2 ani de utilizare, am capatat cateva amintiri frumoase si cel mai important, multi prieteni buni, deci pentru asta cutiuta magica nu este de uitat.

    Nota mea pentru Xbox 360 este 90/100.
    Attached Images Attached Images xbox_360_slim.jpg

  4. #4 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Doar 2 reviews? Scared of competition?

  5. #5 SP
    is the man! trickz's Avatar
    Vine si al meu in curand, dar mai am o restanta

  6. #6 SP
    Senior Member Scofield91's Avatar
    Notele date de echipa CG vor fi fictive dacă ele se vor da pe 31.09.2013.

    O să vină și al meu după 20 septembrie, să terminăm cu sesiunea întâi.

  7. #7 SP
    Senior Member Pisboy's Avatar
    O sa vin si eu cun rewiew la o jucarie noua achizitionata. Doar sa imi fac chef si timp pentru brainstorming.

  8. #8 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Scofield91 View Post
    Notele date de echipa CG vor fi fictive dacă ele se vor da pe 31.09.2013.

    O să vină și al meu după 20 septembrie, să terminăm cu sesiunea întâi.
    Am corectat. Am scris "Perioada de concurs: incepand din acest moment pana pe data de 30.09.2013 (ora 23:59)." si nu am mai verificat ce vine dupa 30.09... e 01.10 nu 31.09. Se mai intampla

  9. #9 SP
    Member Snake's Avatar
    Review Samsung 40F8000 - Imagine la superlativ!

    In asteptarea noii generatii de console si odata cu mutarea mea intr-un apartament nou, m-am decis ca imi trebuie un TV nou. De fapt nu m-am decis cat am fost fortat de imprejurari deoarece mutarea a avut consecinte nefaste asupra 'batranului' LCD LG de 32", acesta trezindu-se cu o mare zgarietura pe ecran. Initial am vrut sa merg pe ceva cu caracteristici decente insa avand in vedere problemele prin care am trecut cu LG-ul si dupa cateva zile prin showroom-urile celor de la Domo, Altex si Media Galaxy, m-am hotarat ca vreau ceva high-end. Asta s-a intamplat fix in momentul in care am vazut F8000-ul de la Samsung. A fost 'dragoste la prima vedere'.

    Modelul exact este Samsung UE40F8000SL dar e mai usor de gasit pe net ca fiind Samsung 40F8000. Este un TV de tip LCD cu iluminare de tip Edge LED, are 3D cu ochelari activi (vine cu doua perechi), este Smart TV, poate fi controlat prin voce si gesturi si vine cu doua telecomenzi (una clasica si una de tip Smart, cu touch).

    Este modelul de top de la Samsung pentru 2013 si acest lucru se vede. Eu m-am indragostit instant in momentul in care am vazut design-ul. Marginile metalice sunt atat de subtiri incat aproape ca nu le observi. Cred ca au aproximativ jumatate de centimetru si acest lucru face ca imaginea sa para ca este afisata undeva 'in aer'. Logo-ul este discret afisat in partea de jos si poate fi iluminat daca optezi pentru acest lucru. In partea superioara are un webcam HD, iar la acest model m-a atras in mod special faptul ca webcam-ul se poate ascunde cu un singur click.

    Ce mi-a placut in mod special la acest model este faptul ca Smart TV-ul este complet upgradabil. Mi-am dorit asta pentru ca nu vreau ca la anul sa cumpar un alt TV doar pentru ca la al meu nu mai sunt updatate aplicatiile, sau a devenit prea lent pentru a rula aplicatii actuale. Practic Samsung foloseste la 40F8000 asa numitul Evolution Kit, prin care practic iti poti upgrada oricand inima TV-ului. In momentul de fata Smart TV-ul si functiile avansate ale lui sunt controlate de un procesor Quad Core. Daca la anul iese unul mai rapid cu Octo Core si mai mult RAM, tot ce trebuie sa fac este sa schimb modulul din spatele TV-ului si gata.

    La conexiuni 40F8000-ul sta foarte bine si vine cu 4 HDMI-uri, 3 USB-uri, port de LAN, WiFi built-in, intrare component, composit si scart, iesire audio optica si analog pentru casti. Are slot CI si cel mai interesant este faptul ca are IR Blaster, prin care iti poti controla si alte device-uri (cum ar fi un tv tuner sau receiver) din telecomanda TV-ului.

    Sa trecem la ceea ce este cel mai important din punctul meu de vedere: calitatea imaginii. Primul lucru care te loveste in momentul in care pornesti TV-ul este contrastul incredibil. Am vazut multe TV-uri de top ce aveau culori spectaculoase si luminozitate incredibila insa F8000-ul de la Samsung m-a lasat masca. Nivelul de negru pe care reuseste sa-l atinga fara defectul de clouding si faptul ca este atat de bogat in culoare si contrast, ce sa spun, formeaza o imagine la care nu poti sa spui decat Dzeule ce bine arata! Este motivul principal din cauza caruia am renuntat sa mai ma uit la modelele mai ieftine, chiar daca a dat o gaura serioasa in buget.

    Trebuie sa mentionez ca inainte de a-mi forma o opinie l-am batut la cap pe MonkY cu recomandari legate de plasme, stiind ca el e maniac cu calitatea si cauta nod in papura la orice. Dupa ce am aflat insa ca Panasonic renunta la plasme, am luat in calcul si faptul ca plasma consuma mult mai mult, am adaugat si faptul ca LED-ul este mult mai ok de vizionat in timpul zilei si am ajuns la concluzia ca este cea mai buna solutie. Thanks man!

    Eu l-am luat in special si pentru gaming iar aici a contat foarte mult faptul ca nu vreau sa am parte de problema cu retentia si green shift-ul care apare la majoritatea plasmelor. Adaug peste asta si faptul ca F8000 are un engine capabil sa proceseze o imagine la 1000Hz, plus Game Mode in care scade latenta, si am tot ce imi trebuie. Singurul lucru care ma deranjeaza cand vine vorba de gaming pe consola este faptul ca deja simt lipsa unui 1080p la jocuri. Daca pe 32" nu prea se vedea, cand am trecut la 40" deja e enervant sa vad atatea margini 'zimtate' in jocuri. Nici nu vreau sa ma gandesc cum arata pe un 50" sau mai sus.

    Ca sunet, desi stii ca nu te poti astepta la mari minuni de la un TV atat de subtire, eu unul am ramas socat. Nu stiu cum a reusit Samsung cu acele 'down firing speakers', dar sistemul de tip 2.2 de 40W RMS (boxe 10W x 2 + woofer 10W x 2) este incredibil! Nu vei da party in casa cu TV-ul insa e suficient pentru 90% din ocaziile in care te uiti la TV. E foarte impresionant si modul in care iti calibrezi sunetul in functie de frecventa auzita, un lucru pe care l-am vazut pana acum doar la receiverele din gama profesionala.

    Ca setari Samsung 40F8000 vine cu absolut orice ai putea avea nevoie. O sa enumerez aici pe scurt setarile pe care le vad acum in meniul TV-ului: Backlight, Contrast, Brightness, Sharpness, Colour, Tint (G/R), Picture Size, 3D, PIP, Dynamic Contrast, Black Tone, Flesh Tone, RGB Only, Colour Space, White Balance, 10p White Balance, Gamma, Expert Pattern, Motion Lighting, Colour Tone, Digital Clean View, MPEG Noise Filter, HDMI Black Level, Film Mode, Motion Plus, Cinema Black, Voice Recognition, Motion Control, Sports Mode, Apps Settings, Social Settings, Notifications, Smart Hub, Eco Solution, Device Manager, Autor Protection Mode, Game Mode, Light Effect, Anti Flicker, Remote Management, Self Diagnosis, Software Update.

    Cu Smart TV 2.0 Samsung a facut exact ceea ce trebuia, impresia initiala fiind ca te afli intr-un Android clasic. Poti instala aplicatii, dezinstala, updata in mod automat si seta favorite. Printre ce puteti gasi pe Smart Hub sunt aplicatii clasice gen YouTube, Facebook, Skype, AccuWeather, Twitter, dar poti folosi Web Browser-ul sau instala chiar joculete si aplicatii interesante, gen uStream, Plex, TuneIn Radio, Voyo.ro, s.am.d. Playerul este deasemenea foarte bun, mie reusind sa-mi redea orice format am aruncat pe TV via USB (inclusiv .mkv-uri pretentioase in FullHD).

    Pe partea de 3D, desi nu sunt un pasionat, pot spune ca se descurca cu brio. Nu imi plac extraordinar de mult ochelarii (care sunt cu baterie), insa pentru cat continut 3D urmaresc eu, e suficient. Un alt fapt interesant este ca eu nu l-am vazut sa consume mai mult de 60W, ceea ce e o mare realizare.

    Si ca sa nu spuna lumea ca nu am trecut in review decat partile pozitive, trebuie sa mentionez si singurul lucru care ma deranjeaza la 40F8000. Acesta este faptul ca unghiurile de vizualizare nu sunt nici pe departe stralucite. Indraznesc sa spun ca si daca te misti cu 50cm mai in stanga/dreapta si imaginea deja face 'shifting' si se vede mai prost si mai spalacit.

    In concluzie, desi este un TV scump (la noi se gaseste in jurul sumei de 5000 RON) si are problema cu unghiul de vizualizare, va garantez ca merita ultimul leu. Este superb ca design, are o acuratete a imaginii incredibila si este cel mai bun TV pe care l-am vazut pana acum. Sper sa ma tina cel putin 2-3 ani cand probabil pe toate drumurile se va gasi noul 4K. Macar sunt linistit ca la anul daca iese un Evolution Kit mai rapid, cu procesare de imagine mai buna sau un tip de conexiune mai ciudata (cum ar fi HDMI 2.0), nu e nevoie decat sa cumpar modulul acela si gata upgrade-ul. Bravos Samsung!

    Multumesc pentru atentie si imi cer scuze daca am omis ceva.
    Attached Images Attached Images samsung_40f8000.jpg

  10. #10 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Hmm... nu pot sa cred ca avem asa putini doritori. Well, se pare ca e complicat atunci cand nu e suficient sa urci doar niste poze funny de pe internet

  11. #11 SP
    Senior Member Pisboy's Avatar
    Review Samsung Wb200f - smart camera!

    Si daca in spiritul gospodaresc am resuit sa stric vechiul aparat Sony DSC-H3 incercand sa il curat de nisipul marii din interior, am fost nevoit sa ma orientez spre o noua camera foto mai compacta (la cererea iubitei). Cautand o camera de buget si in acelas timp ok pentru pozele facute ocazional, am dat intamplator peste Samsung WB200f, un model 2013.

    Camera mica, cu un design placut, cu ceva functii din ce reusisem sa citesc si un display de rezolutie mai mare decat vechiul Sony. Asa ca m-am decis sa o achizitionez. In pachet am primit pe langa camera un incarcator cu cablu usb-mini usb detasabil, acumulatorul si o coarda pentru a o asigura aparatul de incheietura mainii. Lipseste totusi manualul pentru meniurile camerei.

    Prima impresie a fost una buna, camera fiind pe culoarea alb aratand foarte bine, nu prea usoara si nici prea grea. Display-ul este tip touchscreen si de rezolutie buna cu timp de rapspuns bun la atingere. Ca si features camera are un senzor de 14mb pixel pe un senzor de 1/2.3 inch, o imbunatatire fata de camera veche cu 8mb pixels pe un senzor de 1/2.5 inch.

    Conectivitate Wi-fi cu posibiltatea de a face back-up la poze direct pe un client de pe Pc ori de pe smartphone cu ajutorul unei aplicatii Samsung. De asemenea se pot trimite fisierele atat pe Facebook, Twitter, Picasa, Cloud cat si direct pe Email. Avem si un buton fizic in partea de sus pentru share ce poate fi programat unde sa trimita fisierele in momentul apasarii, optiunile fiind cele insirate mai sus. Prin aplicatia dedicata de pe smartphone putem vedea in timp real prin conexiune Wi-fi locala ceea ce vede obiectivul camerei si putem face poza direct din aceasta aplicatie. Alt plus ar fi acela ca, camera tine minte la ce adresa wi-fi a mai fost conectata cat si parola acesteia nefiind necesar sa alegem de fiecare data retaua sau sa introducem parola daca a mai fost folosita reteaua.

    Se poate incarca acumulatorul direct in aparat, nefiind necesar sa il scotem pentru al pune la incarcat intr-un dock separat. Pur si simplu se conecteaza incarcatorul la aparat. Totodata se poate face incarcarea si conectand cablul la orice port Usb. Pana aici am zis ca totul este minunat si ca ar fi trebuit sa fie mai bun decat camera veche model 2007 respectiv Sony.

    Primul lucru care m-a dezamagit a fost flash-ul care este ascuns in partea superioara si care trebuie scos manual apasand un buton fizic. Acesta este de tip pop out iar camera nici macar nu te sfatuieste ca ar avea nevoie de flash cand incerci sa faci o poza intr-un cadru mai intunecat. Daca acesta este deja ridicat abia atunci camera decide daca e nevoie sau nu de el.

    Comparativ cu Sony-h3 puterea flash-ului este mai slaba nefacand fata la cadrele cu subiect ceva mai indepartat. Deasemenea nu mai am optiunea de flash sync pentru a capta si luminile din spatele subiectului asa cum era pe Sony. Singura optiune este smart flash pe care pana acum nu l-am vazut prea "smart".

    Calitatea pozelor nu este pre multumitoare si trebui sa recunosc ca am crezut ca voi face un upgrade de la Sony model 2007 la Samsung model 2013! In principiu calitatea lor nu este una sharp, cel mai vizibil ar fi acest defect pe laturile imaginilor surprinse. Desemenea chira daca camera are stabilizator de imagine, cadrele surprinse ies blurate daca subiectul se misca, chiar si incet. Nu pot surprinde clar pisica mea daca se misca nici daca exista iluminare buna in camera.

    Culorile sunt satisfacatoare, iar imaginile au mai putin zgomot fata de aparatul vechi probabil si datorita senzorului ceva mai mare. Modul video este foarte simplu acesta fiind activat prin apasarea unui buton de recording. Filmarea se face la rezolutie de 720p si este ok.

    Meniul este oarecum restrictiv, totul fiind auto. Exista si manual doar ca deasemenea mi se pare restrictiv comparativ cu vechea camera foto. Pe display va fi afisata o iconita ce reprezinta modul de cadru pe care il sesiseaza camera, tip portret, panorama, lumanare, soare etc. Avem si smart tracking focus ce deseneaza un chenar in jurul subiectului pe care alegem sa il atingem pe displayul touch.

    In meniul exista multe optiuni de editare a fotografiilor, cat si moduri de a fotografia. Aici as vrea sa mentionez modul panoramic ce permite sa facem o fotografie panoramica tinand apasat butonul pentru captare in timp ce miscam camera pe orizontal. Putem incadra mai multe fotografii in aceiasi imagine tip colaj si avem optiunea de a face imagini tip gif in modul Motion Picture. Acesta face consecutiv mai multe cadre foto iar apoi putem selecta pe ecran prin atingere ce zone din imagine dorim sa se miste.

    Zoomul optic este de 18x, mai mult decat satisfacator pentru o camera point & shot doar ca acesta are un lag cam mare la selectare.

    Botom line, e o camera foto slaba d.p.d.v al rezultatelor. E o camera de show, frumoasa placuta dar care nu satisface prin calitatea imaginilor.
    Nu as recomanda acesta camera foto celor care dorec poze de calitate. Presupun ca este un pic peste un smartphone de actualitate la calitatea fotografiilor, nimic mai mult. Poate chiar mai putin.

    SMART CAMERA WB200F - FUNCŢII | SAMSUNG
    Attached Images Attached Images image.jpg image.jpg image.jpg sam_0349.jpg sam_0352.jpg sam_0391.jpg sam_0397.gif

  12. #12 SP
    Senior Member Marinake's Avatar
    La limita! Frumos review si pus la punct.

  13. #13 SP
    is the man! trickz's Avatar
    Review Nexus 4, sau de ce am schimbat tabara.

    Exista o senzatie, rar intalnita, care se instaleaza in activitatile de zi-cu-zi fara sa fie invitata. Se strecoara, ascunsa fiind de rutina, iar odata ce isi intinde bratele, stabilitatiea dorita este in primejdie grava. Cred ca v-ati dat seama cu totii ca vorbesc de satietate; plictiseala. Peste tot, dar mai ales in industria electronicelor se foloseste zicala sfanta "daca nu e stricat, nu mai cerceta domeniul", ceea ce se traduce prin produse lipsite de imaginatie, copiate pe banda rulanta si modificate indeajuns de mult incat sa justifice o achizitie noua in fiecare an. Desi exista concepte care promit sa schimbe radical aceasta conceptie, fezabilitatea lor tinde spre 0, urmand sa isi gaseasca odihna sub umbra altor dispozitive lansate de marii jucatori.

    Am fost utilizator iPhone de la primul model, care a acumulat cu mandrie zgarieturi in buzunar, timp de mai multi ani. Am fost fascinat de aplicatiile (pe vremea aceea) nemaiintalnite si de design-ul care facea pasi imensi in fata celui sumbru si "tras in plastic", impus de Nokia. Totusi, inca de la aparitia inlocuitorului sau, iPhone 3G, a inceput sa se instaleze plictiseala. Aplicatiile incepeau sa nu mai fie compatibile, suportul oficial incepea sa fie redus si design-ul restrictiv al sistemului de operare nu imi usura cu nimic problema...

    Intra in scena principalul rival, sistemul de operare Android. Telefoane accesibile si modificari estetice sau tehnice disponibile aproape fara limita, sunt unele din promisiunile facute de cei de la Google acum aproape 5 ani, la lansarea lui HTC Dream, promisiune de care nu prea s-au tinut. Primele dispozitive au fost foarte prost optimizate, avand rezultate slabe atat la utilizarea zilnica usoara (mail, browsing, etc) cat si la activitatile mai complexe (jocuri, aplicatii speciale ce necesita putere mai mare). Am tot pendulat intre iPhone-uri noi si alternative echivalente din tabara “roborizata”, dar nu am fost captivat indeajuns incat sa devin fidel unei marci. Pana intr-o zi, cand iPhone 4 m-a cucerit.

    Nu multi producatori reusesc sa tina pe piata un produs competitiv timp de 3 ani; este un semn clar al calitatii. Sistemul de operare a avut si inca are suport din partea producatorului, componentele tehnice au fost alese perfect si design-ul inca ar putea tine cap de afis. iPhone 4 a fost primul smartphone Apple pe care atat eu cat si milioane de alti posesori l-am considerat inchegat, util si nou. Nu a trecut mult timp pana la lansarea unui inlocuitor, apoi a altuia si a unui nou membru in gama. Aceleasi aplicatii care rulau bine la inceput au primit update-uri care le transforma in filme slow-motion iar rularea prin meniu nu mai este o experienta asa fluenta. Desi se asigura upgrade software, nu sunt impartite toate functiile cu varful de gama, dand vina pe incompatibilitati hardware.

    Dupa indelungate cautari am gasit raspunsul in Nexus 4, un telefon produs de LG pentru Google, ca nava amiral a sistemului de operare Android. Diferenta intre el si restul ‘droizilor sta la nivelul interfetei grafice, sau mai bine zis a lipsei acesteia; toate straturile complexe de “imbunatatiri” nu exista inca, avem in fata varianta pura. Un alt aspect important ar fi plusul de performanta adus de fiecare upgrade major, alaturi de functii disponibile fara discriminare pentru produsele mai vechi. Un procesor quad core Snapdragon S4 de 1.5Ghz lucreaza alaturi de 2GB RAM pentru a oferi o imagine clara pe display-ul IPS HD de 4.7inch. Reteta estetica folosita de ambele firme este simpla, mai exact o carcasa sigilata, o forma minimalista, materiale exotice (sticla/aluminiu), dar cei de la Google reusesc sa propuna un produs cu aspect premium dar la jumatate din pretul celui mai ieftin iPhone. Desi nu detin telefonul de mult, pot spune sincer ca ma simt mai apropiat de planul de viitor al sistemului Android, decat de tactica "unul-pe-an" sprijinita din ce in ce mai mult de cei de la Apple.

    Scopul acestui review nu a fost de a "convertii" posesorii de iPhone la experienta Google ci de a trage cateva semnale de alarma asupra rutinei evolutioniste: cand ti se spune ca esti cel mai bun timp de mai multi ani, uiti sa sprijini ce ai deja, cautand sa readuci constant laudele care te-au consacrat.

      iPhone 4 Nexus 4
    Factor WOW 10 9
    Simplitate utilizare 9 9
    Rezistenta in timp 7 9
    Total 26/30 27/30
    Attached Images Attached Images nexus-4-uk-sales.jpg

  14. #14 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Mbon... si spunem "stop joc". Juriul se retrage pentru deliberare... Imi pare rau ca nu au fost mai multi doritori, dar... asta este. Revenim cu rezultatele. Multumim participantilor!

  15. #15 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Este timpul sa afisam punctajul. Sorry ca a durat asa mult, dar au fost mai multi jurati decat participanti (12 jurati la 5 participanti)
    Prin urmare, clasamentul este urmatorul:

    Locul I: Snake cu Review Samsung 40F8000 - 48 de puncte
    Locul II: Pisboy cu Review Samsung Wb200f - 40 de puncte
    Locul III: Marinake cu Review Xbox 360 - 38 de puncte
    Locul IV: trickz cu Review Nexus 4 - 31 de puncte
    Locul V: saller123 cu Review Playstation 3 - 23 de puncte

    Primii 3 clasati vor primi 12, 6 respectiv 3 luni de Premium Membership, iar premiul special (primit pt. cele mai multe Thanks-uri) se duce la saller 123.
    Si pentru ca toata lumea sa castige ceva... atat locurile IV si V vor primi o luna de Premium Membership!

    Va multumim pentru participare si astept un PM de la saller123 cu adresa si numele pe care sa trimitem jocul.

  16. #16 SP
    Senior Member Pisboy's Avatar
    Felicitari participantilor si multumiri echipei CG pentru aceste concursuri si premii.

  17. #17 SP
    Member Snake's Avatar
    Wooohooooo! Prima oara cand castig un astfel de concurs! Multumesc si felicitarile mele celorlalti concurenti!

  18. #18 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Sunt verde, yay! Mulțumesc participanților, pentru review-uri pe care chiar le-am citit cu plăcere, spre deosebire de majoritatea celor scrise de "experți internaționali", și echipei CG pentru munca depusă.

  19. #19 SP
    is the man! trickz's Avatar
    Foarte frumos concurs, la mai multe de genul! Poate premiati si activitatea pe forum/zona de news tot asa

  20. #20 SP
    Senior Member Marinake's Avatar
    Multumim de premii Monky si de asemenea le multumesc si celorlalti ca au facut concurenta

    La mai multe si sa ne auzim cu bine.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. Concurs "News & Reviews" By MonkY in forum Concursuri
    Replies: 4 Last Post: 08-07-2014, 05:36
  2. Concurs "Hai la Reviews" By OEE in forum Concursuri
    Replies: 71 Last Post: 12-06-2014, 08:34
  3. Concurs "Hai la reviews" Part 2 By OEE in forum Concursuri
    Replies: 14 Last Post: 11-06-2014, 17:24

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts