Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 3 of 3

Thread: Tutorial - Cum sa descarcati legal versiuni mai vechi ale aplicatiilor prin Itunes

 1. #1 SP
  Gameboy Pisboy's Avatar

  Tutorial - Cum sa descarcati legal versiuni mai vechi ale aplicatiilor prin Itunes

  Acest tutorial este unul pentru utilizatorii de Windows si ajuta la descarcarea unor versiuni mai vechi a unei aplicatii Ios prin intermediul Itunes.
  In principiu pacalim Itunes sa ne dea acces la o versiune mai veche a unei aplicatii dorite.

  Metoda nu imi apartine, eu doar ce am testat-o si o sa fac un tutorial adaptat dupa cel original in limba engleza (care de fapt e tradus si el din Chineza). Screen-shoturile sunt facute de mine, nu sunt copiate.

  Am decis sa il traduc si adaptez deoarece unii nu inteleg engleza plus ca in cel original m-am lovit de niste detalii care lipseau si care au trebuit sa le descopar prin alte mijloace.

  Avem nevoie de :

  1. Itunes instalat
  2. Fiddler
  3. Fiddler Add on si scroll in josu paginii pana gasesti Syntax-Highlighting Add-Ons

  4.Instalati Fiddler si addonul descarcat mai devreme

  5.Deschideti Itunes

  6.Deschideti Fiddler , apoi sus gasiti TOOLS -> FIDDLER OPTIONS apoi din fereastra deschisa selectati tab-ul HTTPS.

  Mai jos bifati DECRYPT HTTPS TRAFFIC. Va va aparea o fereastra pop out la care veti da YES, apoi continuati si la celelate ferestre sa dai YES.
  Apoi selectat butonul ACTIONS -> EXPORT ROOT CERTIFICATE TO DESKTOP -> OK apoi inchidem fereastra de optiuni OK


  7.Click dreapta de certificatul salvat pe Desktop si INSTALL CERTIFICATE. Apoi selectam LOCAL MACHINE -> NEXT-> PLACE ALL THE CERTIFICATES IN THE FOLLOWING STORE -> BROWSE apoi selectam TRUSTED ROOT CERTIFICATION AUTHORITIES -> OK -> NEXT ->FINISH

  8.Inchidem FIddler si deschidem Itunes. Ne logam cu contul de Itunes


  9. In casuta de cautare de sus de la Itunes cautam aplicatia dorita. Eu am sa caut aplicatia Youtube de exemplu. Atentie sa selectati sa caute in Itunes si nu in Biblioteca Dv.


  10. Deschidem Fiddler in background si il lasam acolo, iar apoi in Itunes apasam DESCARCARE pe aplicatia dorita (ex, Youtube) dupa care va aparea o iconita de Download in dreapta sus langa casuta de cautare.

  Dupa ce se descarca mai scriem odata aplicatia in casuta de cautare dar acum selctam BIBLIOTECA si cu mausu pe aplicatie vom avea optiunea sa o stergem si sa o mutam in cosu de reciclare.


  11.In Fiddler in panoul din stg cautam si stergem linia care incepe iosapps.itunes.apple. iar deasupra ei cautam linia care contine ceva de genu p35-buy.itunes.app iar in coloana URL incepe cu WebObjects/MZBuy.woa

  Click pe linia p35-buy.itunes.app apoi in panoul din dreapta sus Click pe tabul Inspectors apoi click pe Response Body is encoded. Click to decode apoi click pe tabul RAW


  Click dreapta pep35-buy.itunes.app -> SAVE -> RESPONSE -> RESPONSE BODY si ii salvam pe desktop avand extensia default .XML


  12. Dublu click pe fisierul proaspat salvat care ar trebuie sa se deschida cu internet explorer. Apoi scroll pana gasim ceva de genul asta.

  Toate codurile astea reprezinta versiuni ale aplicatiei dorite de pe serveru Itunes. O sa tinem pagina de IE deschisa pentru ca vom avea nevoie de coduri.
  De exemplu la momentul articolului ultima versiune in Itunes a aplicatiei Youtube este 11.18 eu voi cauta sa descarc verisunea 10.25 de exemplu

  13.In Fiddler click dreapta iarasi pe linia p35-buy.itunes.app -> REPLAY -> REISUE AND EDIT si vom avea fereastra urmatoare. Click pe linia care a aprut in Fiddler cu iconita rosie incepand cu denumirea p35-buy.itunes.app , apoi in dreapta sus selectam RAW si dam scroll pana se vad liniile de cod ca in exemplu de mai jos. Acel numar e numarul care corespunde cu ultima versiune, noi o sa dorim sa il schimbam cu unul din codurile din fisierul Interet Explorer .XML deschis la pasul 12, apoi apasam pe butonul verde RUN TO COMPLETITION


  Fereastra se va modifica si va trebui sa dam iar scroll pana ajungem unde am modificat numarul de identificare a versiunii iar in panoul de jos vom apasa pe tabul XML. Vom da si aici scroll pana vom vedeam numele aplicatiei si versiunea dorita

  Se repeta pasul 13 pana cand gasim numarul potrivit din lista IE cu versiunea dorita pentru descarcare.Atentie se foloseste aceiasi linie care a fost initial REPLAY->REISUE AND EDIT in cazul nostru linia nr.5 in Fiddler ,vezi imaginea de la pasul 11.

  14.Acum mergeti inapoi in Itunes si cautati iar aplicatia dorita, in cazul nostru Youtube. Daci click pe iconita acesteia incat sa se deschida pagina ei de prezentare. NU APASATI DESCARCARE !
  Daca butonul de descarcare nu este disponibil inseamna ca nu ati facut pasul 10 cum trebuie, nu ati sters aplicatia din biblioteca itunes sau inca e suspendata pentru descarcare si de aia nu apare inca la biblioteca. In acest caz finalizati descarcarea si apoi stergeti din biblioteca.

  15. In Fiddler la meniu sus apasati RULES -> AUTOMATIC BREAKPOINTS -> BEFORE REQUEST
  Acum abia mergeti in Itunes si apasati DESCARCARE.

  16. In Fiddler au aparut niste linii cu iconita rosie. Cautam linia care scriel Tunnel To si la url p32-buy.itunes.apple si apoi dam in dreapta la RUN TO COMPLETION


  Imediat va aparea alta linie dedesubt tot cu iconita rosie Click pe p32-buy.itunes.apple iar in dreapta vom inlocui din nou numarul nostru de varianta cum am mai facut mai devreme dar nu apasa butonul verde !


  17. Dezactivam din meniuld de sus la Fiddler RULES -> AUTOMATIC BREAKPOINTS -> DISABLED si abia acum apasam pe butonul verde RUN TO COMPLETION

  Practic in acest moment in Itunes incepe descarcarea. Cat Fiddle a pus frana cu AUTOMATIC BREAKPOINTS Itunes nu a descarcat nimic, intre timp noi am modificat valoarea identificatorului si apoi am aprobat descarcarea aplicatiei. Acum conectati telefonul sau tableta la itunes (dar nu inainte de a dezinstala plaicatia de pe device daca o aveti intr-o varianta mai noua) si dati instalare la aplicatie.

  Puteti inchide Fiddler in acest moment.

  E recomandat sa stergeti certificatul instalat la inceputul procedurii. Pentru asta intrati din nou in Fiddler TOOLS -> FIDDLER OPTIONS -> HTTPS unde debifati DECRYPT HTTPS TRAFFIC apoi butonul ACTIONS -> REMOVE INTERCEPTION CERTIFICATES

  Dovada


  Am sa va las si un clip cu acelas tutorial.


  Have fun.
  Attached Images Attached Images capture.jpg untitled.jpg untitled1.jpg untitled3.jpg untitled4.jpg untitled6.jpg untitled7.jpg untitled8.jpg untitled9.jpg untitled10.jpg untitled11.jpg untitled12.jpg untitled13.jpg img_0006.png

 2. #2 SP
  Why so serious ? razvanrazy's Avatar
  OMG cata munca. Nu stiu daca e o exceptie la mine, dar pe iPad (2, batran, cu iOS 7) daca vreau sa descarc o aplicatie si nu e suportata de hardware sau iOS, imi sugereaza sa descarc o versiune mai veche si merge fara probleme.

 3. #3 SP
  Gameboy Pisboy's Avatar
  Da stiu ca App store-ul te obliga sa descarci o versiune mai veche daca aplicatia nu iti suporta varianta de IOS mai veche. Dar eu am cautat de am innebunit o aplicatie cu care m-am obisnuit MCtube, varianta de Youtube care imi permite rularea clipurilor in background si cu care m-am obisnuit foarte mult fata de aplicatia Youtube. Dar si astia o updatase si nu mai era ce a fost (acum se cheama Tubest). Iar dupa un clean install pe Ipad am pierdut-o.

  Deci pentru mine nu a fost in zadar deloc munca de a cauta alternative. Sunt sigur ca sunt multi care regreta ca au facut updater la o anumita aplicatie.
  In App store, acum imi arata ca am update la aplicatie dar se rezolva cu ASupdatehider pentru cei cu JB.

  LE : poate il face cineva Sticky acest ghid.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

 1. Cum downloadez un joc de pe xbox live (prin voucher) By OvidiuM13 in forum Console Club
  Replies: 1 Last Post: 04-06-2015, 12:42
 2. Cum sa descarcati jocuri Games for Live gratuit By Marinake in forum Microsoft Xbox 360
  Replies: 25 Last Post: 05-07-2013, 20:29
 3. Replies: 0 Last Post: 16-07-2011, 16:12
 4. Tutorial - Cum sa folosesti Windows Media Center cu XBOX360 By digitalhater in forum Microsoft Xbox 360
  Replies: 24 Last Post: 04-02-2010, 11:30

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts