Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 3 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 5 LastLast
Results 41 to 60 of 95

Thread: iPhone X

  1. #41 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Dupa cum era de asteptat, iFixit teardown la iPhone X:



    Intre timp, au aparut partile negative (in afara de lipsa Home Button-ului si a Notch-ului). Doua dintre ele sunt chiar durereroase:

    1. Ecranul OLED (made by Samsung) sufera de burn-in si color shift. Apple chiar a publicat (pacat ca dupa lansare, si nu inainte) ceva despre asta:
    If you look at an OLED display off-angle, you might notice slight shifts in color and hue. This is a characteristic of OLED and is normal behavior. With extended long-term use, OLED displays can also show slight visual changes. This is also expected behavior and can include “image persistence” or “burn-in,” where the display shows a faint remnant of an image even after a new image appears on the screen. This can occur in more extreme cases such as when the same high contrast image is continuously displayed for prolonged periods of time. We’ve engineered the Super Retina display to be the best in the industry in reducing the effects of OLED “burn-in.”
    2. It cracks easy! In mai toate testele, o cadere de la aproximativ 0,80 - 1m, inseamna iPhone X spart. So get a case and deal with it! Doar nu te asteptai ca la peste 1000 de euroi sa fie un telefon solid, nu? Ai vrut wireless charging si sticla? You got it!

  2. #42 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Man, faza cu OLED-ul este valabila la ABSOLUT TOATE display-urile. Inclusiv la televizoarele alea mega scumpe. D-aia s-a si retras Sony din a fabrica astfel de TV-uri si vor urma si altii. Durata de viata a unui astfel de TV este de 1-2 ani.

    La telefoane este absolut la fel. Nu conteaza daca ai sau nu o imagine statica pe telefon, e de ajuns ca indicatorul de baterie al telefonului sa fie mereu in acelasi loc, pentru a o observa dupa 1-2 ani de utilizare, intr-un joc (spre exemplu) sau o alta aplicatie full screen.

    Iar color shifting-ul, este iarasi o problema normala a unui OLED. D-aia s-au ferit si ei atatia ani. Nu inteleg de ce nu au ramas cu LCD. Poate nu se putea face decupatura aia. No idea.

    Referitor la cat de usor se sparg...nu prea inteleg la ce se asteapta lumea. E un telefon. Toate se sparg usor (mai putin alea de safir adevarat, dar "ie putine si ie foarte scumpe"). Gorilla Glass sau ce alte denumiri fancy li se dau geamurilor sau plasticurilor sau ce or fi ele, sunt tratate ca sa reziste mai mult la zgarieturi.

  3. #43 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Man, nu stiu daca e corect spus la "absolut toate". De exemplu telefonul meu cu AMOLED inca il foloseste colegul meu, si de atatia ani nu are burn-in, si vorba aceea, cred ca are acelasi wallpaper de cand l-a pus. Nu am vazut la S7, S8 chestia asta... dar recunosc ca am citit de cazuri de genul. La TV-uri era problema (ca si la plasme) cu primele generatii... dar sincer n-am auzit pana acum de ideea "durata de viata a unui TV OLED este de 1-2 ani", mai ales cand sunt companii care iti ofera 5 ani garantie.

    Color shift-ul este mai mult sau mai putin vizibil, in functie de cum e dispus tile-ul (array-ul de LED-uri). Personal nu am testat un X, deci nu stiu daca e mai rau sau mai bine decat la generatia actuala pe S8.

    Iar la cat de usor se sparg, sa fim seriosi. Ar fi putut mari banda metalica de pe laterale astfel incat sa incastreze sticla din spate. Ar fi putut veni cu niste linii de "reinforcements" (unde puteau folosi de la kevlar pana la banalul plastic). Ar fi putut folosi orice alt design care sa-l faca mai solid. Dar nu au facut asta. Stii ca sunt fan Apple, dar doar cand vine vorba de produse bune. X-ul, imi pare rau sa o spun, e un produs prost gandit. Eu il consider un experiment, care sper sa esueze. Altfel la anul vom avea iPhone XI care va arata cam asa:
    Attached Images Attached Images iphone-xi.jpg

  4. #44 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Verifica cu atentie. Sunt 1000% sigur ca se vede in anumite locuri. Asa zicea si fratele meu de al sau Nexus 6P pana ne-am uitat cu atentie si deja se vede.

    Si referitor la iPhone X si durabilitate, pune si tu unde ai vazut ca este atat de fragil. Din ce vad aici, este incredibil de rezistent. Deci la utilizari si scapari normale, n-ar trebui sa fie nici cea mai mica problema.


  5. #45 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
    Man, faza cu OLED-ul este valabila la ABSOLUT TOATE display-urile. Inclusiv la televizoarele alea mega scumpe. D-aia s-a si retras Sony din a fabrica astfel de TV-uri si vor urma si altii. Durata de viata a unui astfel de TV este de 1-2 ani..
    Sony are printre cele mai bune televizoare OLED, nu stiu la ce te referi. Sunt modele noi, făcute împreună cu cei de la LG. Aia cu durata de viață a unui tv OLED mi se pare o vorba parcă aruncată pe un site de clickbait. Te înșeli amarnic, nu o sa stau acum sa pornesc o discuție in contradictoriu. Doar am vrut sa te corectez un pic

  6. #46 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    E mega off-topic, dar uite baza a ce am zis. S-a intamplat acum ceva ani.

    Se pare ca ai dreptate si ca anul asta au revenit pe piata asta.

    For 2017 Sony has finally re-entered the OLED TV world in a big way. Literally. Its new A1 series of OLED TVs come in 55-inch, 65-inch and 77-inch versions, with each screen squeezing in a 4K-resolution pixel count.
    Legat de image retention, 1-2 ani a fost o exagerare a mea, desigur, dar in niciun caz nu poti tine asa ceva prea mult timp (am un LCD luat in 2007 care inca merge fara cea mai mica problema la mama, aproape non-stop, ceea ce nu se va putea cu aceste OLED-uri).

    Ideea este ca ecranul este acelasi. Se arde in timp. Se consuma. LG vad ca spun ca au luat ceva masuri din software, pentru a incetini asta, dar nu e mare lucru. Efectiv trateaza o imagine statica pentur mai mult timp, ca pe un screensaver si o muta cate 1-2 pixeli pe ecran.
    Dar ca tehnologie, OLED are o anumita durata de viata. Fiecare pixel are o anumita durata de viata pana cand se stinge si cu cat un pixel este aprins mai mult timp, se consuma mai repede. Dar nu ai cum sa ai imagini doar cu alb, ca sa-i consumi pe toti in acelasi timp.
    Si probabil ca da. Intr-un scenariu obisnuit de utilizare, abia dupa 4-5 ani apar urme, dar depinde ce anume afisezi pe ecran - spre ex daca te uiti doar pe PRO TV in fiecare zi, cateva ore pe zi, dupa 1-2 ani o sa-ti ramana sigla lor imprimata.

    Image Retention on TVs: Burn-in
    OLED Burn-in: Causes, Fixes, and What You Need to Know - Reviewed.com Televisions
    OLED TV Reliability: Burn-In, & More | LG USA

    Oricum, e clar. Pe termen scurt sunt excelente.

  7. #47 SP
    Member AngelOfPain's Avatar
    As dori sa stiu numerele de saptamana viitoare de la loto, unde bag banii si cat?

    Multumesc anticipat!

  8. #48 SP
    Member dtancu's Avatar
    Gata, am luat și eu unul, 256 GB space grey. Ce pot sa spun in mod concis e ca lumea trebuie sa se pregătească pt o schimbare majora in modul de utilizare al unui IPhone fata de ultimii 10 ani. Același iOS, dar schimbările de folosire a interfeței îl fac radical diferit.
    Nu știu dacă toate schimbările sunt in bine, cert e ca toate necesita re-conectarea creierului care timp de ani s-a obișnuit cu buton de home, cu anumite shortcut-uri pt taskurile uzuale etc.
    Când stau sa ma scarpin in cap sa îmi dau seama cum se face reboot la telefon, e semn ca tehnologia e disruptiva rău


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  9. #49 SP
    Senior Member tudomih's Avatar
    Ai ajuns deja sa-i faci reboot ?

  10. #50 SP
    Member vladthegamer's Avatar
    Băieți, am nevoie de un sfat de la voi. Până acum nu am avut niciun telefon de la Apple, plus că m-am săturat de Android. După părerea voastră, care ar fi cea mai bună variantă de iPhone pentru mine? Eu m-am gândit la 7, variantele Plus (6 Plus, 6S Plus, 7 Plus) au un ecran prea mare pentru gusturile mele. Și încă ceva, acum dețin un Lenovo S1 Lite cu ecran full HD, este vreo diferență între faptul că iPhone-ul nu are ecran Full HD, se vede mai rău decât pe acest telefon low-low buget pe care îl posed?

  11. #51 SP
    Member dtancu's Avatar
    Quote Originally Posted by tudomih View Post
    Ai ajuns deja sa-i faci reboot ?
    Da, de control dupa ce am instalat iOS 11.1 am zis sa fac un reboot. La X acum e așa: hard reboot e cu butonul de power, volume up și volume down simultan apasate, toate 3. Soft reboot e cu power și unul din cele doua volume, oricare.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  12. #52 SP
    Member Alex_P's Avatar
    Mai mult ca sigur se vede mai bine decât Lenovo. Nu contează numai rezoluția, ci și tipul de display, tehnologia. Dar eu cred ca o sa te saturi mai repede de iOS decât de android


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  13. #53 SP
    Member JohnnyUSA's Avatar
    Din simplul motiv ca nu poti instala orice(decat daca si platesti), cum este pe Android?

    Alt motiv sincer nu vad. Din punctul meu de vedere iOS INCA este un sistem de operare peste Android din toate punctele de vedere.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  14. #54 SP
    Member Alex_P's Avatar
    După cum vezi și eu sunt utilizator de iPhone, nu la asta ma refeream. Este mai bun iOS, sunt de acord, eu am zis ca probabil se va satura mai repede de el din prisma customizarii și a obișnuinței cu Androidul. Iar androidul a recuperat mult de anul trecut si pana in prezent. Am avut pana acum o luna câteva flagshipuri cu android 7 și se mișcau impecabil, fără lag, fără freez.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  15. #55 SP
    Member JohnnyUSA's Avatar
    Am observat Alex ca esti utilizator de iOS, postul meu nu s-a vrut un atac la persoana.

    Vis-a-vis de customizare, sunt de acord, iOS este un sistem inchis. Asta-i cam singurul argument pe care nu-l pot combate.

    In rest imi mentin parerea personala, chiar daca iOS s-a cam dus in jos de cand Steve s-a dus.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  16. #56 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by vladthegamer View Post
    Băieți, am nevoie de un sfat de la voi. Până acum nu am avut niciun telefon de la Apple, plus că m-am săturat de Android. După părerea voastră, care ar fi cea mai bună variantă de iPhone pentru mine? Eu m-am gândit la 7, variantele Plus (6 Plus, 6S Plus, 7 Plus) au un ecran prea mare pentru gusturile mele. Și încă ceva, acum dețin un Lenovo S1 Lite cu ecran full HD, este vreo diferență între faptul că iPhone-ul nu are ecran Full HD, se vede mai rău decât pe acest telefon low-low buget pe care îl posed?
    6 Plus, 6S Plus, 7 Plus, 8 Plus... toate au ecran cu rezolutie Full HD. Calitativ, cred ca sunt cele mai bune ecrane Full HD de pe piata. Dar grija mare, intrucat Apple are mai multi producatori de display-uri. Daca primesti ceva care nu este super mega OK, il poti schimba linistit. Ai avantajul acesta la Apple.

    Referitor la iPhone 6, 7, 8... intr-adevar au rezolutie mai mica, dar pentru ca au si diagonala mai mica, diferenta va fi aproape insesizabila (de la o distanta normala - daca stai la 20cm sau mai putin de ecran, atunci da, vei observa diferentele). 326 ppi vs 401 ppi la urma urmei. Eu personal am trecut de la 4.7" la 5.5" datorita diagonalei, nu a rezolutiei.

    Ce nu inteleg eu insa, ce cauta aceasta intrebare pe aria de iPhone X, avand in vedere ca nu te intereseaza iPhone X-ul?

    Am rugamintea sa va intoarceti on-topic... discutiile iOS vs Android nu prea isi au rostul, mai ales cand vine vorba despre iPhone X (care este mai special). Cred ca suntem suficient de informati incat sa stim exact care sunt avantajele si dezavantajele.

  17. #57 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Doua calde, una rece:

    1. Una calda. Display-ul lui iPhone X, cu bune sau cu rele, a primit de la DisplayMate titlul de "Most Innovative and High Performance Smartphone Display Ever Tested". Detalii aici si testul complet aici: iPhone X OLED Display Technology Shoot-Out.

    2. Inca una calda: DXOMark i-a dat nota 97 camerei de pe iPhone X (va reamintesc ca iPhone 8 Plus a primit 94 de puncte). A primit nota mai mica pentru ca a pierdut pe partea de video (media fiind 101 puncte pe photo si 89 puncte pe video). Detalii aici.

    3. Cea rece (ca tot imi cerea razvanrazy sa-i spun de unde ideea ca "se sparge prea usor"): iPhone X a primit si titlul de "Most Breakable iPhone Ever". Detalii aici. Acum poate ma crezi - stii doar ca nu-mi place sa fac afirmatii gratuite.
    Attached Images Attached Images 2017-11-07_010517.png

  18. #58 SP
    Member Alex_P's Avatar
    Ma așteptăm totuși ca bufferul acela între display și rama sa fie mai eficient. Cum este la Huawei. Mie cel mai aiurea mi se pare prețul înlocuirii geamului spate...nu percep sa plătesc jumătate din suma întregului device pentru o bucata de sticla.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  19. #59 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Suma este mare pentru ca inlocuirea geamului spate de fapt inseamna si inlocuirea ecranului. De ce l-au facut asa? Habar n-am. Probabil devenea prea scump?

  20. #60 SP
    Member Alex_P's Avatar
    Din ce am citit am văzut ca se poate salva ecranul. Sigur cei de la Apple nu înlocuiesc și ecranul. Nu e menționat asta pe site. E scump fiindcă se înlocuiește tot șasiul și pentru asta se demontează tot și se montează din nou, iar ei oricum nu au avut prețuri mici la manopera niciodată. Nu înțeleg de ce nu l-au făcut precum Samsung sau celelalte cu spate din sticla și ar fi costat in jur de 80-100 USD la reprezentanta.
    Eu nu folosesc huse niciodată și sincer ma sperie tare telefonul asta. Încă nu m-am decis dacă sa îl iau sau nu tocmai din cauza asta...deja îmi imaginez cum ar fi sa îmi cada și sa ma rog sa se fi spart ecranul și nu geamul spate ca sa economisesc vreo 270 USD


    Sent from my iPhone using Tapatalk

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 3 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 5 LastLast

Similar Threads

  1. iPhone 8 & iPhone 8 Plus By MonkY in forum Apple
    Replies: 19 Last Post: 07-06-2018, 22:35
  2. iPhone 7 & iPhone 7 Plus By tudyniuz in forum Apple
    Replies: 166 Last Post: 07-04-2017, 14:21
  3. Replies: 96 Last Post: 13-10-2014, 18:58
  4. Replies: 97 Last Post: 04-10-2013, 12:12
  5. Replies: 4 Last Post: 28-09-2012, 22:51

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts