Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 24 of 58 FirstFirst ... 14 22 23 24 25 26 34 ... LastLast
Results 461 to 480 of 1149

Thread: Clubul Apple Mac & macOS

  1. #461 SP
    Senior Member Trefla's Avatar
    La placile video da , se vede o diferenta intre 750M si 780Mx , intre 750M si INTEL HD 4000 e o diferenta enorma.La CPU este o diferenta sa zicem , daca ai bani mergi pe i7 cum zice tudy dar nu este chiar must.
    Persoane care sa iti schimbe HDD-ul si RAM-ul din el nu cred ca sunt , oricum nu m-as incurca cu vreun Dorel care sa il strice.

  2. #462 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Eu nu as lua ceva basic, am mai zis. Decat sa dai 9000RON pe asa ceva, de banii aia faci un Hackintosh cu 3 display-uri in 1600p. Nu stiu, eu personal nu vad niciun motiv sa iei unul. Ce am zis eu, adica 27" 16GB RAM si 780MX, as zice ca intr-o anumita masura merita daca vrei neaparat iMac. Dar parerea mea e ca trebuie sa iei ce e cel mai bun din ambele parti.

    Sunt de acord ca OS X e mai potrivit pentru ce vrei tu sa faci, si personal imi place mai mult decat Windows, dar tot sustin ideea ca poate e mai bine sa iei ce e mai bun din ambele lumi: upgrade-urile de pe partea de PC si tot ce tine de software de la OSX. Sunt nenumarate site-uri, forumuri, bloguri, video-uri in care e explicat cum ruleaza un Hackintosh. In mare, orice procesor Intel iti va functiona, orice placa NVIDIA va functiona si ea, doar cu placa de baza trebuie sa alegi ceva potrivit. Ai niste setari in plus la instalare iar apoi nu mai ai nicio grija.

    Avand in vedere preturile nesimtite din Europa, nu m-as baga. In SUA insa e alta situate, ce zic eu gasesti pe la 1600EUR, cea ce e foarte corect. Vezi poate gasesti pe cineva sa iti aduca de dincolo cu un comision cat mai mic. Nu stii niciodata.

  3. #463 SP
    Teraflops Graft's Avatar
    OpenEmu is about to change the world of video game emulation. One console at a time...

    For the first time, the 'It just works' philosophy now extends to open source video game emulation on the Mac. With OpenEmu, it is extremely easy to add, browse, organize and with a compatible gamepad, play those favorite games (ROMs) you already own.

    OpenEmu - Multiple Video Game System

  4. #464 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Pentru cei care au de gand sa-si ia noul Mac Pro, cei de la iFixit i-au facut teardown: Mac Pro Late 2013 Teardown - iFixit. E extrem de interesant design-ul... like never seen before!
    Attached Images Attached Images mac_pro_teardown.jpg

  5. #465 SP
    Junior Member marius_bogdan's Avatar
    Salut. Am si eu o problema cu un macbook air din 2012. Pe unele siteuri( de exemplu mercador) imi apare rotita aceea de incarcare foarte des si se incarca timp de 10 secunde. Unele siteuri chiar si consolegames se incarca destul de greu si m-am uitat la cpu si la ram. La ram aveam 2.90 folositi in 4 gb si la cpu vrei 90% inactiv. Si astazi cand am inchis clapeta si a intrat in sleep si l-am deschis a aparut ecranul negru, lumina din tastatura nu mai era si a trebuit sa il inchid sa il pornesc iar. Ce ii pot face sa mearga mai bine. Precizez ca am Maveriks pe el dar pana recent mi-a mers super.

  6. #466 SP
    Senior Member Trefla's Avatar
    Nu stiu ce au facut in ultimul update de la Mavericks dar am inceput sa scot cate 10h + pe Macbook Pro Retina 15 inch late 2013 , fata de 6-7h inainte de update
    Razzosinni tu ai observat vreo diferenta pe Air ? Ma gandesc ca updateul ajuta mult macbook-urile cu haswell.
    Attached Images Attached Images battery.png

  7. #467 SP
    Senior Member Razzosinni's Avatar

    Clubul Mac OS

    Depinde cel mai mult de ce fac. Pentru documente, programele de editare text si web browsing, ma duce chiar si la 15 ore. Cu o ora mai mult decat pe Mountain Lion. La video, in schimb, e varza. Daca stau pe Youtube sau urmaresc filme, nu tine mai mult de 6-7 ore. Asa era si inainte de update.

    In orice caz, nu l-am folosit prea mult in ultimul timp. Il duc la facultate pentru cursuri, insa jucaria portabila de baza ramane in continuare iPad-ul, din cauza rezolutiei.

    Edit : nu stii daca exista vreo aplicatie care sa contorizeze usage-ul, ca pe iOS?

  8. #468 SP
    Senior Member Trefla's Avatar
    1.Din pacate nu , ai ceva asemanator in Activity Monitor > Energy Tab si Jos in tabelul din mijloc o sa vezi desi nu este chiar aceelasi lucru.

    2.Foloseste pluginul asta de mai jos care transforma Youtube-ul din flash in HTML5 si este mult mai "friendly" cu bateria , nici eu nu scoteam mai mult de 3h cu flash ( mai mult scoateam in gaming )
    https://www.macupdate.com/app/mac/35...ari-extension/

    Daca te deranjeaza rezolutia joacate cu un macbook pro 13 inch retina , este putin mai greu decat Air dar tot lafel de portabil si vezi daca iti place mai mult.Personal nu suport ecranul de la Air , nici macar nu este IPS.
    Attached Images Attached Images screen-shot-2014-01-15-23.45.25.png

  9. #469 SP
    Senior Member Razzosinni's Avatar
    Acum l-am instalat si eu. Am downloadat plugin-ul si i-am dat Install. Din moment ce mi-a aparut in Extensions, presupun ca e in regula?
    Attached Images Attached Images screen-shot-2014-01-16-00.02.45.png

  10. #470 SP
    Senior Member Trefla's Avatar
    Da , intra pe Youtube si ar trebuii sa fie un Player putin diferit.

  11. #471 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Eu nu stiu cum scoateti voi atat de mult. De cand am facut upgrade la 13 Retina (de Craciun) eu nu am scos mai mult de 7-8 ore de usage din el. Chiar habar n-am cum reusiti. E doar cu vreo 2 ore mai mult decat pe Air-ul de 11, dar ala macar e mult mai portabil. La cursuri tot cu Air-ul merg iar 13-le a inceput sa stea degeaba.

  12. #472 SP
    Senior Member Trefla's Avatar
    Uitate in activity monitor > energy si vezi ce iti consuma mult.
    De exemplu la mine uTorrent consuma de x3 mai mult decat Safari.E cam aiurea cand unele aplicatii sunt scrise cu picioarele si iti mananca imediat bateria.

    Inca o chestie daca ai retina : Foloseste la rezolutie "Best for Retina" , pierzi din screen estate dar castigi mult la baterie.
    Eu folosesc 1680x1050 si 1920x1200 numai cand am nevoie de screen estate si nam la indemana un monitor extern.

  13. #473 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Consumul e normal, nu am nimic care sa imi consume mult, doar ca nu ma apropii de ce ziceti voi. Apple zice 9 ore si intr-o anumita masura cred ca as reusi cele 9 ore, dar cum de obicei l-am folosit mai intens, am fost pe la 7-8 ore. In niciun caz ce ziceti voi.

    De exemplu: 45 de minute in iMovie pe Air imi mananca serios din baterie, poate chiar 20%, in timp ce Pro pierde un 5-7%. Sunt generatii diferite, Air e late 2012 iar Pro e late 2013. Dar 12 ore sau 15 ore eu nu cred

  14. #474 SP
    Senior Member Trefla's Avatar
    La cat ti deobicei brightness ? Ecranul Retina e mancacios rau si daca il ti la 40-50% fata de 90-100% castigi cel putin inca o ora.
    Backlight-ul de la tastatura nu consuma prea mult.

  15. #475 SP
    Senior Member Razzosinni's Avatar
    Legat de ce spuneai mai sus, categoric imi place mai mult Pro-ul cu Retina. Dar nu simt nevoia de asa ceva. Si daca imi iau unul, cum spune Tudy, o sa stea degeaba. Nu regret nicio secunda ca mi-am luat Air. De 6 luni de cand il am, nu imi amintesc sa fi dat vreun rateu. Merge mai bine decat orice PC pe care l-am avut vreodata, dar il folosesc doar pentru cursuri, prezentari, stocari de date si ici colo, ceva editari. In rest, on the go, cum ziceam mai sus... cam numai iOS. iPad-ul e mult mai portabil, tine 10 ore minim indiferent ce face, rezolutia e un deliciu, iar App Store-ul e mult mai incarcat de aplicatii pentru entertainment decat cel de pe Mac.

    @ Tudy - Dupa cum am spus, nu ajung la 15 ore decat atunci cand citesc articole in Safari si folosesc Evernote. La video-uri e dezastruos, la fel si in iPhoto, Garageband si Pixelmator. Sa iti spun ca luna trecuta am incercat si Final Cut X ? Fereasca zeii.

  16. #476 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Sincer, nu cred ca am umblat la brightness de mai bine de un an. Auto-brightness si gata. Consuma mai mult asa, dar nu cu mult. Tastatura sta mereu la prima treapta. Nu e de la chestiile astea. E vorba de cum il folosesti. Pot sa scot 9 ore din el. Dar asta daca opresc wi-fi, daca nu folosesc castile prin bluetooth si multe altele. Asa ca mai bine ma multumesc cu 7 ore de usage normal si fara griji. Eu de mult am scos procentajul bateriei pentru ca altfel stai doar cu ochii pe el. Si de atunci bateria ma tine mult mai bine. Si e valabil si la Air cat si la Pro.

    La Air am scos 7 ore cu wifi oprit, iar asta inainte de Mavericks.

    In Final Cut, Air tine maxim 2 ore iar din Pro am scos aproape 4.

  17. #477 SP
    Senior Member Trefla's Avatar
    Diferenta oricum e clara din Ivy Bridge si Haswell , 10h + scot cu wifi on , safari , itunes si aplicatia de mail + cateva aplicatii in background gen splashtop sau AirVideo Server.

    Daca e sa il pun la munca si bag placa discreta nu scot mai mult de 4-5h

  18. #478 SP
    Senior Member Razzosinni's Avatar
    Quote Originally Posted by Trefla View Post
    Da , intra pe Youtube si ar trebuii sa fie un Player putin diferit.
    Asa este. O sa incerc sa monitorizez povestea, sa vad daca sunt ceva diferente. Nu stii ceva si pentru filme? Prima data foloseam VLC, dar manca baterie in draci, am luat ceva din App Store ( MPlayer X mi se pare ) , se consuma si mai repede. Am revenit la VLC.

  19. #479 SP
    Senior Member Trefla's Avatar
    Am incercat ceva playere , consuma cu 25-30% mai putin fata de VLC dar sunt foarte proaste , prefer VLC oricand.

    L.E : Un mic program ( mai mult un Applescript cu o interfata simpla ) care opreste Turbo Boost cand vreti voi din menu bar , pe baterie conteaza cand sta la 2.3 ghz fata de 3.5 ghz.
    Puteti verifica frecventa cu Intel Power Gadget.
    L-am atasat mai jos.
    Attached Files

  20. #480 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Eu m-am hotarat sa le dau pe ambele (Air de 11" si Retina de 13") ca sa iau un Retina 13 echipat cum trebuie. Acum am modelul de baza (l-am primit) si sunt inca in cele 30 de zile in care il pot inapoia, si il voi duce inapoi. Fac trecerea in primul rand pentru ca Pro nu se incalzeste precum Air. Ecranul nu e un must have, 11 e foarte confortabil si usor de carat, dar rezolutia e deja rusinoasa. La procesor insa, nu stiu insa daca merita acel i7, ca pana la urma tot dual core e si el. Merg pe 16GB RAM clar, dar procesorul nu stiu daca merita 300EUR in plus pentru i7. Nu prea am gasit comparatii prea bune pentru modelul de 2013 in care sa fie comparatii intre procesoare, decat i5 cu 4GB RAM si i7 cu 16GB RAM.

    Ati vazut ceva teste si la combinatia asta mai ciudata? Adica la 16GB RAM, diferenta intre procesoare. Eu nu am gasit mare lucru.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 24 of 58 FirstFirst ... 14 22 23 24 25 26 34 ... LastLast

Similar Threads

  1. Clubul Apple TV & tvOS By MonkY in forum Apple
    Replies: 49 Last Post: 26-10-2023, 12:30
  2. Clubul Apple Watch & watchOS By MonkY in forum Apple
    Replies: 172 Last Post: 14-09-2023, 21:06
  3. Vând Apple iPad Silver de 16Gb + husă Apple (poză reală) By forum157 in forum Notebooks & Tablets
    Replies: 1 Last Post: 23-05-2018, 16:03
  4. Replies: 25 Last Post: 14-03-2015, 16:01
  5. Replies: 95 Last Post: 11-11-2012, 13:03

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts