Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 24

Thread: MacBook Pro with Retina Display 15"

  1. #1 SP
    Senior Member Enthroll's Avatar

    MacBook Pro with Retina Display 15"

    Apple today unveiled an all-new 15-inch MacBook Pro, featuring a stunning Retina display with over 5 million pixels, all-flash storage architecture, and quad-core processors in a radically thin and light design. Measuring a mere 0.71 inch high and weighing only 4.46 pounds, the completely redesigned MacBook Pro is the lightest MacBook Pro ever and nearly as thin as a MacBook Air. The 15-inch MacBook Pro with Retina display is available through the Apple Online Store and Apple Retail Stores, starting at $2,199 (US).
    Apple - MacBook Pro with Retina display - Features

    Sunt super hyped (am asteptat cateva luni anuntul asta), abia astept sa pun mana pe el !! De la un 13" late 2009 MBP la asta ar trebui sa se simta , mai ales display-ul retina 2880x1800 resolution at 220 ppi ! Ivy Bridge is a nice touch too !

    Some specs:
    Apple - MacBook Pro with Retina display - Technical Specifications

    Voi ce credeti ?

  2. #2 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Mie personal mi se pare mult prea scump. De banii aia imi iau un iMac de toata frumusetea. Iar pentru portabilitate am iPad-ul sau ProBook-ul de la HP

    Sincer, bateria aia, la specificatiile prezentate si in mod 3D nu tine mai mult de 3-4h. In mod 2D, cand nu fac mare lucru si doar stau pe net, poate ajunge pe la un 6.5-7h. Dar pentru asta trebuie sa asteptam testele specializate.

    Tine cont si de faptul ca in acei 2200$ iti iei cel mai ieftin model. Daca-l faci calumea, ajunge lejer la 3000$.

  3. #3 SP
    iry
    Senior Member iry's Avatar
    Cum spune si colegul Razvan mai sus, mi se pare cam mult (sau poate pentru unii dintre noi), insa daca as avea banutii disponibili, deja ma gandeam cum sa achizitionez bestia . Macbook-ul arata incredibil, specificatiile deasemenea sunt incredibile.
    Nota 10 again pentru Apple, din nou au ridicat standardele, ca si in cazul noului ipad.

  4. #4 SP
    Admin MonkY's Avatar
    razvanrazy, sunt si cei care au bani si nu au ce face cu ei. Sau care vor performanta cu orice pret. Si daca te uiti in momentul de fata, un Alienware costa mai mult, e de 2-3 ori mai greu, are jumatate din rezolutie si n-a auzit de cuvinte gen "Thunderbolt" sau "MagSafe". Pe de alta parte, doar daca iei in calcul cat costa un SSD de 512GB sau 768GB... si deja ai gasit unde e se regasesc 1000 de dolari deja. La fel, daca iti cauti un astfel de screen, nu vei gasi nicaieri, nici daca ai plati alti 1000 de dolari extra.

    Cat despre 3-4h fata de cele 7 estimate de ei... cred ca depinde de Kepler si Ivy Bridge, pentru ca la baterie, mai bine de ce-au facut ei acolo, nu se poate (decat poate cu niste baterii cum are concurenta, care sunt de 5 ori mai groase decat notebook-ul).

    Eu zic ca au mai setat inca un notebook de referinta, pe care toti se vor chinui de-acum inainte sa-l copieze, cloneze... poate chiar sa-l intreaca. Ceea ce e bine pentru noi in final, nu?

    P.S. Sa stii ca au atras si multi gameri care dupa ce au vazut Diablo III ruland super fluent in 2880 x 1800, nu mai pot dormi bine noaptea

    ---------- Post added 12-06-2012 at 07:35 PM ----------

    Intrebare de baraj: unde a disparut modelul de 17"?

  5. #5 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    MonkY, first of all, modelul de 17" a fost scos din oferta lor. Ei stiu de ce...

    Cat de bani, normal ca sunt multi care nu au ce face cu ei (nu inteleg de ce nu mi-i dau mie da asta e alta poveste).

    Tine cont ca in 2200$ intra SSD-ul de 256GB. Unu de 512GB SSD este 2800$ iar de 768 este 3300$. Asta in editia standard, cu i7 de 2.6 si 8GB RAM.

    Din punctul meu de vedere, merita doar pentru ecran, dar sincer, pentru mobilitate, as opta pentru un Air.

  6. #6 SP
    Admin MonkY's Avatar
    MacBook Pro-urile dupa parerea mea sunt o alta clasa fata de Air-uri. La Air te uiti la portabilitate, baterie... la MacBook Pro te uiti pentru performanta maxima, no matter what!

    Si avem si primele benchmark-uri de SSD si USB3 (pacat ca nu au comparat cu Thunderbolt).
    Attached Images Attached Images anandtech_newmacbook_usb30benchmark.png anandtech_newmacbook_ssdbenchmark.png

  7. #7 SP
    Senior Member Razzosinni's Avatar
    Nu ar fi neaparat banii o problema,cat ar fi utilitatea sa reala. Nu ma intelegeti gresit,iubesc tot ce inseamna Apple -> design,stabilitate,performanta. Imi plac enorm produsele lor,dar ca utilizator de iPhone si iPad,ma impiedic deseori de rigiditatea iOS-ului,care parca nu m'ar lasa sa fac si nu mi'ar oferi anumite chestii.

    Aceleasi lucruri cred ca pot fi spuse si de posibilitatile unui MacBook. Cum spunea Razvan,daca vreau portabilitate,am iPad. Ecranul de 15"...nu stiu,zau,daca el si cei peste 5 milioane de pixeli ai sai m'ar face sa dau aproape 2000 de euro pe el.

  8. #8 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Totul tine si de scopul pentru care investesti intr-un astfel de notebook. Daca lucrezi in Photoshop de exp. dupa ce l-ai pornit prima oara pe un Mac, n-o sa mai vrei vreodata sa faci acelasi lucru pe PC/Windows. Asa cum probabil poti spune despre un joc care merge mult mai ok pe un PC. Cat despre rigiditate, o prefer la orice ora in locul instabilitatii (sincer de-abia astept sa scap de Galaxy Note-ul meu si sa trec la "rigiditatea" unui iPhone 5). Asta legat de iOS... ramane de vazut ce se va intampla si cu Windows 8. Poate cine stie, ma va impinge chiar Microsoft sa trec pe Mac

    Pe de alta parte, trebuie sa recunosc ca nu am vazut niciodata un notebook cu Windows care sa mearga 3 ani fara restart. Lucru pe care l-am vazut pe MacBook (nici macar Pro). Oricum aici deja nu mai vorbim de vechea confruntare Windows vs OSX, pentru simplul motiv ca nu te mai opreste nimeni sa-ti instalezi si Windows pe un Mac

  9. #9 SP
    Senior Member Razzosinni's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    pentru simplul motiv ca nu te mai opreste nimeni sa-ti instalezi si Windows pe un Mac

    Care ar fi o aberatie fara precedent. Dar,sigur,Mac are si aceasta posibilitate.

  10. #10 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Nu este o aberatie. O prietena buna a mea, care este arhitect, are cateva programe foarte scumpe cumparate, care merg doar pe windows si pt acele programe si-a pus windows pe MBP. Faza tare e ca pe MacOS o tine bateria app 6h iar pe Windows o tine max 2-2.5h.

  11. #11 SP
    Senior Member Enthroll's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Daca lucrezi in Photoshop de exp. dupa ce l-ai pornit prima oara pe un Mac, n-o sa mai vrei vreodata sa faci acelasi lucru pe PC/Windows.
    ^ This. Lucrez zilnic cu Ps, Ai pe iMac. No o sa uit niciodata ziua in care a ajuns iMac-ul si m-am uitat la ce facusem precedent pe Win , deci abia astept sa ma joc un pic pe display-ul retina.
    Yea, e scump dar sunt de acord cu Monky: la ce bunatati are, era de asteptat. In plus, it's Apple build - design-ul e "state of the art".
    Referitor la Diablo 3 () citisem aici ca la rezolutia nativa se misca @ 20fps. Vedem dupa ce o lanseze Blizz "retina patch". Adobe la fel, trebuie sa faca un update.
    Asa ca astept sa iasa Mountain Lion si poate pana atunci vor scoate si ceilalti "key developers" updates. Then take the beast baby home.

  12. #12 SP
    Senior Member siNcE's Avatar
    Eu am Win 7 Pro pe macbook si nu vad unde este problema. Chiar mi se pare un lucru bun ca ruleaza nativ fara probleme si nu am nici cea mai mica problema cu driverele. Asa am gandit si eu cand am vazut prima data pretul de la noul Macbook pro, MonkY stie ca mi-am exprimat parerea ca un mic hater pe facebook, dar aseara am fost la Apple pe Regent si pot spune ca am ramas fara cuvinte. Daca ipadul te uimeste atunci noul macbook te blocheaza pur si simplu. Ramai si te uiti la wallpaper minute fara sa-ti dai seama ca ai venit acolo sa-l testezi. Eu cand am optat pentru Macbook am optat in primul rand pentru OS care dupa 2 ani de zile nu mi-a dat nici o eroare. Asa ceva nu am vazut inca pe windows si nici nu cred ca o sa vad prea curand.

  13. #13 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Unde anume ai fost sa-l testezi ? In Bucuresti ?

  14. #14 SP
    Senior Member siNcE's Avatar
    Nu, in Londra. Inca o chestie care trebuie specificata. Cand il vezi "live" la grosime ai impresia ca este mai subtire ca un air fenomenal.

  15. #15 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Iar noi toti suntem invidiosi pe Laurentiu... desigur!
    Stiu ca e aproape imposibil sa-ti dai seama de cat de silent sau cat de mult se incalzeste intr-un Apple Store... dar chiar sunt curios daca ai prins ceva in neregula. Sunt sigur ca se incalzeste (Kepler totusi), dar eram curios daca si face zgomotul pe masura... sau daca incalzirea e in limite normale. Cu atat aluminiu, ma astept sa se disipe destul de ok... insa nu stiu noua baterie daca face mai mult rau sau mai mult bine...

  16. #16 SP
    Senior Member Enthroll's Avatar
    Quote Originally Posted by Laurentiu View Post
    Inca o chestie care trebuie specificata. Cand il vezi "live" la grosime ai impresia ca este mai subtire ca un air fenomenal.
    Stop it, you ! Must... resist... temptation !

    ---------- Post added 13-06-2012 at 05:31 PM ----------

    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Stiu ca e aproape imposibil sa-ti dai seama de cat de silent sau cat de mult se incalzeste intr-un Apple Store... dar chiar sunt curios daca ai prins ceva in neregula. Sunt sigur ca se incalzeste (Kepler totusi), dar eram curios daca si face zgomotul pe masura... sau daca incalzirea e in limite normale. Cu atat aluminiu, ma astept sa se disipe destul de ok... insa nu stiu noua baterie daca face mai mult rau sau mai mult bine...
    Let's quote engadget.com

    Paired with those quad-core chips is 8GB of 1,600MHz DDR3 RAM and an NVIDIA GeForce GT 650M Kepler unit with 1GB of GDDR5 memory. Also on tap is integrated Intel HD 4000 graphics, the hotter of the two GPUs toggle on when the situation demands. To create such a scenario, we installed one of the hottest games of the moment, Diablo III, and cranked it up to full resolution and full graphical details. We did, however, make one exception: anti-aliasing. When you're running at 2880 x 1800, there's no real need.

    We were quite happily surprised to see the frame rate hovering between 25 and 30 fps as we explored a few towns and crawled a few dungeons -- perfectly playable at an obscene resolution. Turning it down to something a little more reasonable, 2048 x 1280, netted 40 to 45 fps and running at a relatively mundane 1280 x 800 delivered frame rates over 70. This, then, is a quite passable gaming machine.

    Still, it only took a few minutes of hacking and slashing to get the bottom of this unit warm, and then noticeably hot. That, of course, caused the redesigned fan system to pop on, which draws in air from a pair of vents on the left and right sides of the bottom of the chassis and blows it out through the hinge. It's been optimized to create a less obnoxious sort of whirring noise. Indeed it's a subtle and unobtrusive white kind of sound, but it's definitely not silent. In fact, the fan doesn't sound particularly different than that on the current MacBook Air, though a few decibels less obtrusive. Still, you'll always know when your system is really cranking.

  17. #17 SP
    Senior Member Alexandru's Avatar

  18. #18 SP
    Senior Member Florin85's Avatar
    Imi poate explica si mie cineva va rog , ce e Retina Display!!? se refera cumva la aceea rezolutie nesimtita ?? n-am prea inteles exact ce si cum.

  19. #19 SP
    Senior Member Enthroll's Avatar
    Quote Originally Posted by Florin85 View Post
    Imi poate explica si mie cineva va rog , ce e Retina Display!!? se refera cumva la aceea rezolutie nesimtita ?? n-am prea inteles exact ce si cum.
    Yep, practic e un display cu pixeli indesati la maxim: 15" rezolutie 2880 x 1800 (220 pixels per inch). Asta inseamna ca la rezolutia aia nu o sa vezi deloc pixelii cam cum e la iPhone 4s si noul iPad.

  20. #20 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Florin85: poti sa te joci pe site-ul Apple ca sa vezi diferenta: Apple - iPod touch - Everything you see and do looks amazing. (pe un iPhone 4). Au adaugat mai nou si Retina compare tool si pentru MacBook Pro: Apple - MacBook Pro with Retina display - Features

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 15 Last Post: 23-10-2013, 15:50

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts