Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 20 of 50

Thread: Clubul Apple TV & tvOS

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    Lightbulb Clubul Apple TV & tvOS

    Well, am zis sa pornesc un nou thread, in special pentru a-i ajuta pe cei care vor sa faca streaming/mirroring de pe orice device cu iOS, dar nu vor (sau nu-si permit) sa cumpere un AppleTV. Pentru cei care nu stiu, eu unul mi-am achizitionat un AppleTV tocmai pentru a face mirroring pe TV. E alta viata cand esti cu prietenii si vrei sa le arati pictures, movies, games... si nu ai la indemana decat un iPhone. Te conectezi la un AppleTV si gata, afisezi pe un 50" fara probleme.

    Acum, un AppleTV este 99 USD (si ceva mai mult pe la noi), iar alternative nu prea exista. Sau nu prea existau, pana acum. Cand chiar si pentru Windows, a aparut o aplicatie denumita AirServer, care preia functia de AirPlay de pe un AppleTV. Cu alte cuvinte, puteti sa va jucati inclusiv pe monitorul PC-ului sau laptop-ului de pe smartphone sau tableta.

    Aplicatia o gasiti aici: AirServer - The game console for Mac/PC has arrived si aveti un trial de 7 zile. Daca va place, costa 14.99 USD pentru 5 PC-uri. Ceea ce e excelent, avand in vedere ca nu exista alte device-uri capabile de AirPlay. Sau in fine, exista, dar eventual doar pentru audio... si in niciun caz mirroring.

    Partea frumoasa la AirServer este ca puteti parola, puteti face post-processing la imagine (pe Windows momentan doar brightness / contrast / sharpness / hue), puteti sa mergeti in full screen sau windowed... si mai frumos este ca puteti conecta multiple device-uri cu iOS. Cu alte cuvinte, puteti conecta 2 iPhone-uri la acelasi TV de 60" (de exemplu) si va puteti juca "multiplayer".

    Acum, sa nu uitam ca un AppleTV nu este doar un device cu AirPlay si atat. Insa pentru cei care vor strict aceasta functie, suna mult mai bine 14.99 USD decat 99 USD, nu?

    Eu l-am testat, si la mine in retea e "lag free". Parca se vede un picut mai bine pe AppleTV, dar poate tine de faptul ca PC-ul pe care l-am testat nu e nici el "the best" (e un htpc care cred ca are 5 ani or so). Am testat in 1080P 2 jocuri, si am observat ca sta la 50FPS...

    Ce nu am testat, si ar fi superb sa functioneze... ar fi inregistrarea via AirServer. Daca v-a mers, postati aici va rog.

    In caz ca aveti intrebari, va loviti de probleme, let me know. Bafta!

    Attached Images Attached Images airplay.jpg

  2. #2 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Ok si cum se foloseste AirServer, ca sunt cam n00ob ? Pot face mirrorring la orice, inclusiv la iOS (springboard) ? Sau doar la filme si anumite jocuri care suporta ?

    L-am pus acum si am dat un video de pe iPad2 si merge foarte bine, dar alte functii nu am reusit sa gasesc momentan (si nu am Real Racing 2 instalat sa-l testez).

    Ce alte jocuri mai suporta asa ceva ?

    Am pus acm Real Racing 2 de pe iPad pe PC/TV si merge ok, dar parca merge putin in frame-uri si nu-mi place ca mi se inchide brusc programul pe PC si trebe sa-l redeschid.

    Si nu inteleg de ce nu pot conecta si iPhone-ul la el. Efectiv nu-mi apare butonul de airplay in bara de jos, stanga dupa ce dau dublu click pe home - exista vreo setare pe undeva pentru asta ?

  3. #3 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Daca activezi mirroring-ul, poti face la orice, inclusiv iOS Springboard, apps, photos (ba chiar la photos se schimba rezolutia, pentru a permite mai multe detalii). Mirroring-ul este disponibil pe iPad 2, iPad Retina, iPad 4, iPad mini, iPod Touch 5, iPhone 4S, iPhone 5... si cred ca trebuie minim iOS 5.1.1 (cei de la AirServer recomanda ultimul iOS 6).

    Ca jocuri cu suport de AirPlay, sunt multe, insa din ce am testat eu, in afara de Real Racing 2, FIFA 12 (probabil merge si 13), Modern Combat 3, Rage HD, Pinball HD. Sunt si Apps care stiu de AirPlay (desi toate merg cu mirroring): The Apple TV Guide : List of AirPlay-enabled Apps

    Faptul ca ti se inchide PC-ul brusc, e un semn ca ceva e in neregula (verifica temperaturile si voltajele, un mic memtest n-ar strica)...

    Cat despre iPhone, ar trebui sa mearga... poate e un iOS prea vechi... sau nu este in aceeasi retea WiFi. Ca sa ajungi la setarile de AirPlay, dai dublu click pe butonul Home, faci scroll left, si ai acolo iconul de AirPlay, plus o bifa de mirroring. Bafta!

  4. #4 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Nu mi se inchide PC-ul ci programul (aplicatia) de pe PC.

    Cat de iPhone, e 4S cu 6.0.1 si e pe acelasi wi-fi (ca si iPad-ul). Stiu unde trebe sa fie, ca este pe iPad (care are 5.1.1)

    Si pe iPad mi se pare ca se misca foarte nasol. La poze nu exista niciun efect de slide (cand schimb poza) dar poate asa este de la iOS. Nu pot sa dau zoom pe poze (pe TV mi le arata la fel de mici) si am cateva panorame care vroiam sa le vad calumea. Iar in Real Racing 2 (dupa cum am spus) se misca greu jocul (desi fara mirrorring se misca perfect). O sa incerc si fifa 13 si revin.

    LE: ar trebui sa fie atat de simplu, dar chiar nu este
    Pe iPad apare dar pe iPhone nu...

    LLE: Am pus FIFA 13 si merge la fel ca Real Racing 2. Sacadat.
    Attached Images Attached Images img_4721.png photo.png

  5. #5 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Sorry... poate tine de configuratia ta de pe PC, nu stiu. Le poti scrie celor de la AirServer, poate e ceva incompatibil cu ce ai tu. La mine merge OK (chiar, ai incercat sa activezi FPS meter-ul din Settings, sa vezi ce-ti spune?). Testat pe iPad 4 si iPhone 5, ambele cu iOS 6.0.1. Am zis ca e bine sa-l prezint ca alternativa la AppleTV (oricum e singura)... Acum, cat de bine merge pe Windows-uri, nu stiu (el a fost gandit pentru Mac - comparativ, pe PC este versiunea 1.1.2 iar pe Mac 4.6.3).

    Btw, ce configuratie ai pe PC? Si ce WiFi?

  6. #6 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    PC-u e destul de praf (n-am mai bagat bani in el de vreo 7 ani) - Athlon X2 4400+ (2.31GHz), 3GB RAM si 9600 GT 512 video.
    Iar ca wi-fi, n-am cea mai mica idee. Am net foarte bun (de cartier) si router-u asta .

  7. #7 SP
    Senior Member pooaul's Avatar
    Sunt putin mai newbie (se poate explica care e diferenta dintre mirror si streaming?), de mult vreau sa cumpar un AppleTV pentru a face stream/mirror pe TV.
    Ce vreau sa intreb este pe un iPhone 4 se poate face mirror/stream la Safari (websites, tv shows etc) sau aplicatia de Youtube?
    Sau am nevoie de iPhone 4S?

    Thanks.
    (Momentan sunt la munca si nu-l pot testa singur, dar am descoperit cu entuziasm stirea) Can't wait to get home.

  8. #8 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Mirror - vezi pe TV exact ceea ce vezi pe iPad/iPhone, la exact rezolutia de pe device-ul tau. Asta inseamna ca o sa ai margini negre, pt. ca deh, rezolutia nu se pupa cu 16:9 (mai ales in portrait mode).

    AirPlay Streaming - cand playezi un film sau o melodie, ai optiune in player sa trimiti pe AppleTV. Si el va face streaming pe TV (in cazul unui film, 1080P sau 720P), in timp ce tu poti continua sa folosesti device-ul tau linistit.

    Pentru Safari faci mirroring (desi nu se va vedea pe tot ecranul TV-ului), iar pentru YouTube, faci streaming (ca sa vezi pe tot ecranul).

    La jocuri, cele care suporta AirPlay, iti vor lasa pe device-ul tau cu iOS chestii gen harta, sau controale, sau extra butoane. La cele care nu suporta AirPlay, le faci mirroring.

    Sper ca m-am facut inteles.

    P.S. razvanrazy: am vazut ca AirServer are optiune de hardware acceleration. Poate nu face placa video fata la randarea respectiva. Not sure. Eu deja l-am testat pe 2 PC-uri si e OK. Dar sunt amandoua Intel-uri. Routerul acela ar trebui sa faca fata, daca ai semnal OK. Eventual incearca sa pui PC-ul pe cablu, astfel incat sa eliberezi un canal de WiFi (daca nu e deja cablat).

  9. #9 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    E pe cablu (ca e desktop) iar router-ul sta pe unitatea centrala si e la 3m de TV si juma de metru de iPad

    Oare daca dau fara accelerare grafica de la placa video, ar merge mai bine ? (oricum nu cred ca este chiar atat de praf pentru asa ceva...)

    LE: Am inercat acum si merge la fel. Sta in 60 FPS...

    Dupa un restart la absolut TOT am reusit sa mearga iPhone-ul Culmea e ca jocurile imi merg mai bine (am jucat o cursa de NFS MW si se misca mult mai bine, cu ocazionare freeze-uri fractionale), so...problema o fi de la iPad 2

  10. #10 SP
    Senior Member pooaul's Avatar
    Din pacate pe mine m-a dezamagit aplicatia. Cel putin cea de windows cred ca nu este inca optimizata complet (Cum zicea Monky probabil merge mai bine cu un Mac). O sa ma mai joc cu ea in restul de 7 zile ramase dar nu cred ca voi lua full version-ul.

    Am avut crashuri constante la ea. Mai ales la o folosire mai indelungata ( gen clip de 10-15 minute ).
    Din pacate am doar iPhone 4 deci nu pot testa mirroringul. Din jocurile testate (SF4, MC3, Inifinity Blade, PvZ) nu am reusit sa le fac sa mearga decat intro-urile si apoi doar sunet. Probabil nu merg pe iPhone 4.

    Fara mirroring nu se prea merita, foarte putine aplicatii sunt AirPlay enabled. Iar din listele pe care le-am cautat cu cele mai bune aplicatii AirPlay enabled nu prezinta nici un interes pentru mine. Ma bucur insa ca am avut ocazia sa testez functia de AirPlay mai bine fara a investi intr-un AppleTv.

  11. #11 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Intr-adevar, iPhone 4 nu e suportat de Apple pentru asa ceva. Doar 4S si 5.

    Crash-uri peste crash-uri. Si eu vroiam sa o cumpar azi. Chiar merita 50 ron daca merge perfect, dar inca nu e cazul.

    M-am jucat putin, de pe iPhone NFS MW, doar ca mirroring si merge bine, doar ca mareste aiurea si se vad pixelii si e nasol ca se vede si pe telefon. Mie mi se pare perfect pentru arata poze (si nu numai) prietenilor cand sunt la tine (sa nu mai dai telefonul din mana in mana).

    In schimb, de pe iPad, Real Racing 2 si FIFA 13 (singurele incercate care sunt special facute pentru asa ceva) sunt interesant facute si chiar daca nu merg la mine perfect, se vede ca delay-ul este fff mic si sunt jucabile.

    Mai astept cateva zile. Poate ma combin cu vreun prieten sa platim 50/50 daca tot merge pe 5 PC-uri

  12. #12 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Eu am fost atat de multumit de aplicatie incat am cumparat-o. Imi pare rau sa aud ca la voi nu e OK. Insa in locul vostru eu as da un email celor de la AirServer, legat de problemele intalnite. Este exact ceea ce fac si eu cand dau de aplicatii pe care le vreau, dar au probleme. De cele mai multe ori urmeaza un proces prin care va trebui sa le dati specificatii, crash dump-uri sau log-uri... dar, rezultatul conteaza, nu? Mai ales ca ei sunt atat de avansati doar pe Mac si de pe Windows probabil nu au suficient feedback.

    P.S. Eu l-am pus sa playeze de pe YouTube via AirAplay un film HD de 2 ore... a mers in continuu fara issues. Doar sunetul parca a avut de cateva ori un mic glitch, dar nu stiu daca e de la streaming sau altceva (o sa incerc sa-i maresc cache-ul pt. audio).

  13. #13 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    MonkY, pe tine (ca-l ai deja cumparat), cand deschizi windows-ul (si banuiesc ca-l ai pus sa se deschida automat) te intreaba de fiecare data adresa de email si dat ok ?

    Totodata, am dat sa ma uit la niste filmulete de pe iPad si am observat ca dupa app 1-2 minute, se deconecteaza si trebe sa dau iar din iPad-video. E poisibil sa fie de vina faptul ca dupa ce dadeam play, de fiecare data puneam smart cover-ul peste, dar nu se inchidea instant so...nu cred ca e de la asta.

  14. #14 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Nope, cand porneste, nici nu stiu ca e pornit (e in traybar).

    Cat despre inchis, daca playezi via AirPlay, poti sa inchizi iPad-ul, el ar trebui sa continue sa faca streaming...

  15. #15 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Mda...deci ori e de la faptul ca sunt in trial, ori are probleme la mine ma oftic, ca nu vreau sa dau banii si sa am aceleasi probleme.

  16. #16 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
    Mda...deci ori e de la faptul ca sunt in trial, ori are probleme la mine ma oftic, ca nu vreau sa dau banii si sa am aceleasi probleme.
    Le-ai scris? Daca nu, pls do it!

  17. #17 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    I will, dupa ce termin cu munca

  18. #18 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
    I will, dupa ce termin cu munca
    Asa, asa... eu la multe aplicatii am devenit colaborator/tester, dupa ce i-am tot batut la cap cu ce merge si ce nu. Total Commander si FastStone Viewer sunt doua nume care-mi vine acum. La ambele cred ca ani de zile am tot dat submit la bug-uri si issues... si chiar s-au rezolvat toate cele, ba chiar adaugate cerintele mele.

  19. #19 SP
    Member bartonn's Avatar

  20. #20 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Cine Dzeu are nevoie de tastatura sau mouse la un AppleTV? Ala cel mai bine il controlezi cu un iPhone, iPod, iPad... sau cu telecomanda aceea bestiala (never had something smaller and cooler)

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Similar Threads

  1. Clubul Apple Mac & macOS By BogdanN1 in forum Apple
    Replies: 1148 Last Post: 17-03-2024, 16:11
  2. Clubul Apple Watch & watchOS By MonkY in forum Apple
    Replies: 172 Last Post: 14-09-2023, 21:06
  3. Clubul Android By erik95 in forum Android
    Replies: 498 Last Post: 01-06-2021, 01:00
  4. Vând Apple iPad Silver de 16Gb + husă Apple (poză reală) By forum157 in forum Notebooks & Tablets
    Replies: 1 Last Post: 23-05-2018, 16:03
  5. Replies: 25 Last Post: 14-03-2015, 16:01

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts