Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 5 of 5

Thread: iPhone 6S

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    Lightbulb iPhone 6S

    Nu cred ca mai este cineva pe-aici care sa nu fie constient de faptul ca anul acesta vom avea noi smartphone-uri marca Apple. Ca se vor numi iPhone 6S si 6S Plus, sau se vor numi iPhone 7 si 7 Plus, asta ramane de vazut. Intre timp, "bursa zvonurilor" a inceput deja: prima informatie pe care o aflam este cea ca Apple s-a decis sa treaca la 2GB RAM si pe smartphone-uri (asa cum au procedat cu tableta iPad Air 2). Mai mult, cei 2GB RAM se pare ca nu vor mai fi LPDDR3 ci LPDDR4 (cu consum mai redus si performante mai mari).

    Urmatorul zvon este legat de noul procesor, unde nu cred ca mai e o noutate: vom avea un A9. Totodata, se pare ca Apple ar vrea sa treaca la "dual-lens DSLR quality camera". Hmm.

    Si cel de-al treilea zvon este legat de integrarea tehnologiei "Force Touch". Conform definitiei de pe pagina oficiala Apple (pentru Apple Watch), Force Touch "Touch uses tiny electrodes around the flexible Retina display to distinguish between a light tap and a deep press, and trigger instant access to a range of contextually specific controls — such as an action menu in Messages, or a mode that allows you to select different watch faces — whenever you want. It’s the most significant new sensing capability since Multi‑Touch.". Mai multe puteti gasi aici.

    Personal sper sa nu mai vad probleme gen Bendgate sau camere ce ies in afara body-ului... si sa se opreasca din a le face si mai subtiri, si sa vad in sfarsit o baterie cu mult mai mare. As prefera sa nu mai vad inovatii cat o prezentare de genul "primul iPhone cu autonomie de 7 zile!".

    Revenim cu mai multe detalii pe masura ce le primim si noi. Oricum bursa zvonurilor e deschisa! Pregatiti pusculitele!
    Attached Images Attached Images iphone-6s.jpg

  2. #2 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Dorinta cu bateria o avem de 2-3 ani si cred ca o vom mai avea cel putin inca pe atat.

  3. #3 SP
    Senior Member Razzosinni's Avatar
    Adica inca 3 ani? Slabe sanse. Estimez mult mai mult de atat. In schimb, cred ca totusi pe atunci, iPhone-ul va avea grosimea unei coli de hartie. Nu ca ar avea vreun sens. Nu au cum sa isi satisfaca ilustra dileala (pana acum vreo doi ani o numeam talent, viziune etc., acum nu ii mai pot spune asa) la care nu cred ca vor renunta vreodata daca au de gand sa foloseasca o baterie turbata care sa tina o saptamana.

    Nu am mari pretentii de la iPhone din punctul asta de vedere. Daca pot face un telefon caruia sa ii tina bateria precum unui iPad (11-12 ore de utilizare, indiferent cat de multe resurse utilizeaza aplicatiile tale), eu il cumpar cu ochii inchisi.

  4. #4 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Eu zic asa: design identic, camera mai buna cu OIS pe toate modelele, bla-bla'ul amintit de MonkY mai sus cu touch, specificatiile din Air 2 si cam atat.

    Cum o sa ii zica mastodonului? iPhone 6+s? iPhone 6s+? O sa fie funny oricare va fi combinatia

  5. #5 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Intrucat de cateva saptamani am intrat in posesia unui Samsung Galaxy S7, eu ca utilizator de iPhone 6S Plus am zis sa fac un mic review "versus", cat mai unbiased posibil. Poate ii ajuta pe cei care vor sa se decida intre aceste 2 modele mai vechi. Sau poate nu! Oricum puteti la fel de usor sa considerati ca voi compara un Galaxy S7 cu un iPhone 6S, intucat nu voi lua in calcul dimensiunile... ci strict performanta si modul in care se lucreaza.

    Din start S7 vine cu specificatii hardware mai bune fata de 6S. Avem pe el procesor octa-core (fata de dual core), avem 4GB RAM (fata de 2GB RAM)... Si se vede asta in rezultatele... benchmark-urilor sintentice (gen Antutu). De exp. in Antutu S7 da undeva peste 140.000 puncte, pe cand 6S-ul pe la 115.000. Desi sintentic diferenta ar trebui sa fie mult mai mare (totusi S7 are procesor mult mai puternic, mai mult RAM). In Geekbench 4, in testul de CPU S7 a dat 1940 puncte in single core si 5958 puncte multicore pe cand 6S-ul 2156 puncte in single core si 4022 multicore.

    Si daca la teste sintetice S7 "bate" in mai toate testele, in schimb la utilizare "normala" diferenta este de la cer la pamant si culmea, in defavoarea lui S7. De la viteza cu care pornesc aplicatiile, pana la fluiditatea cu care faci switch intre apps, fluiditatea la randare si scroll prin browser sau Facebook. Eu ca si consumator de social media (in special Facebook), stiu exact cum ar trebui sa se miste aplicatia pentru a fi OK. Si trebuie sa recunosc ca 6S-ul e in alta clasa (superioara). Daca nu as sti ce rezultate au dat benchmark-urile, as spune ca S7 se misca undeva la 50% fata de un 6S. Da, atat de slab...

    S7 are 4GB RAM, dar fie OS-ul nu stie sa-i administreze corect, fie Samsung a facut ceva complet aiurea. 6S-ul cu jumatate de memorie, reuseste sa tina mai multe aplicatii deschise, face switch mai rapid si culmea... nu ajunge sa faca refresh ca S7, atunci cand chiar nu ar trebui. Eu de exp. pe 6S Plus nu am patit niciodata ca in timp ce ma uit la un filmulet pe Facebook, sau in timp ce scriu un comentariu, sa se apuce aplicatia sa isi faca refresh, astfel incat sa nu mai stiu unde Dzeu eram. In schimb pe S7 acest lucru se intampla destul de des. Si e foarte enervant.

    Pe WiFi, desi ambele telefoane descarca in teste cu aproximativ 500Mbps (maximul oferit de UPC la mine), in realitate S7-ul ia din retea (Samba share) cu 2.1MB/s (adica 16.8Mbps) pe cand 6S-ul ia din retea cu 8.3MB/s (adica 66.4Mbps). Iar cei 2.1MB/s ai lui S7 sunt exagerati de mine - am pus maximul (in general se duce pe la 1.2MB/s). Initial am zis ca e de vina software-ul, asa ca am incercat 7-8 file managere pe Android (de la ES File Explorer pana la Total Commander), dar din pacate cu acelasi rezultat. Imi aduc aminte ca si pe Note 2 aveam aceeasi problema... si de fapt aceeasi viteza. Sa inteleg ca in anii acestia de upgrade-uri, viteza a ramas la fel?

    Anyway, am zis ca e un versus unbiased... eu am luat S7 pentru un proiect (pe Gear VR). Si acolo straluceste, in special datorita rezolutiei. Desi am niste solutii de "VR" pe iPhone, nu se compara. Insa nu cred ca isi cumpara nimeni un iPhone pentru VR in zilele noastre...

    Va spun sincer ca am vrut ca S7 sa-mi placa pentru "daily use". Vad zilnic oameni care ridica la ceruri astfel de model, si nu inteleg de ce. De la faptul ca S7 e aproape imposibil de folosit fara un back cover (mie imi aluneca din mana pur si simplu), pana la modul extrem de tampit in care functioneaza senzorul de amprenta. Si aici pot spune ca daca la un 6S Plus rata de "corect login" via fingerprint sensor este de aproximativ 95%, la S7 nu cred ca depaseste 50%. Imi da foarte multe failuri, desi mi-am inregistrat de 20 de ori degetele... La swipe-ul acela se intampla ceva gresit, sau fac eu ceva gresit. Anyway, cert este ca la iPhone problema asta nu exista.

    La camere nu pot sa spun ca am facut niste teste relevante... acolo as spune ca sunt oarecum "on par". Poate camera de la S7 sa se descurce ceva mai bine in low light, dar nu am observat diferente majore. Consider ca amandoua fac poze destul de OK si aici nu pot declara pe unul mai bun decat celalalt.

    Un punct pozitiv ar fi faptul ca S7 e mult mai customizabil, suporta theme, poti pune alt launcher, schimba icoane, etc. Dar daca esti ca mine, care de obicei stau intr-o aplicatie si nu intr-un home screen, chestiile astea tind spre zero.

    Revin un pic la partea de performanta... unde in jocuri 6S Plus-ul zboara fata de S7. De la loading times pana la framerate. Posibil sa fie de vina Metal engine-ul de pe iOS, posibil sa fie rezolutia mai mare a lui S7... dar pe mine unul ma lasa rece, ma intereseaza experienta. Personal nu vad avantajul rezolutiei mari decat in cazul VR-ului. In rest, e waste of resources!

    S7 ar avea 3 avantaje fata de 6S. 1 - este waterproof (dar asta s-a rezolvat si la iPhone-urile mai noi), 2 - are slot microSD (sincer prefer un flash intern mult mai rapid, dar recunosc ca e mai simplu cu microSD-uri), 3 - stie de wireless charging (la fel, rezolvata la iPhone-urile mai noi). Si ar mai fi un avantaj (pentru unii): are jack de 3.5".

    In concluzie, daca in acest moment mi s-ar spune ca nu pot ramane decat cu un singur telefon, acela ar fi clar iPhone 6S Plus-ul. Indiferent de hardware, pe mine ma intereseaza "cum se misca". Si aici diferenta este prea mare pentru a lua in calcul un S7. Intrucat ca pret sunt cam in aceeasi clasa, nu as sta prea mult pe ganduri.

    Pe de alta parte, daca dintre cele doua doriti un device mai customizabil, cu slot microSD, care sa fie waterproof, sa stie wireless charging, sa aiba jack de 3.5", sa nu fie in ecosistemul Apple... mergeti pe S7!
    Attached Images Attached Images galaxy_s7_screenshot_20171227-125721.png galaxy_s7_screenshot_20171227-125454.png galaxy_s7_screenshot_20171227-124702.png galaxy_s7_screenshot_20171227-130145.png iphone_6sp_img_4365.png iphone_6sp_img_4366.png iphone_6sp_img_4367.png iphone_6sp_img_4369.png

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. iPhone 8 & iPhone 8 Plus By MonkY in forum Apple
    Replies: 19 Last Post: 07-06-2018, 22:35
  2. iPhone 7 & iPhone 7 Plus By tudyniuz in forum Apple
    Replies: 166 Last Post: 07-04-2017, 14:21
  3. Replies: 96 Last Post: 13-10-2014, 18:58
  4. Replies: 97 Last Post: 04-10-2013, 12:12
  5. Replies: 4 Last Post: 28-09-2012, 22:51

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts