Quote Originally Posted by RaverX View Post
MonkY: in pic offtopic, dar esti sigur cu 112? In urma cu vreo 2 ani eram intr-o masina (in spate cu inca un coleg) si a intrat din plin in noi o alta masina din lateral. Initial am vrut sa sunam la politie, dar nu stiam numarul, asa ca am zis... hai sa incercam 112, macar sa ne dea aia numarul de la politie.

La 112 am spus ce s-a intamplat si am rugat sa trimita un echipaj de politie sau macar sa ne dea numarul. Aia sictirita m-a intrebat daca sunt victime, am zis ca nu, mi-a zis ca nu e urgenta si de ce am sunat, era chiar revoltata, apoi mi-a inchis.

A trebuit sa sun un prieten sa ne caute el numarul de la politie. Poate s-a mai schimbat situatia de atunci, desi... nu stiu:
112-Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta

Ma indoiesc ca un copac cazut pe masina e o situatie de urgenta, fiecare face cum vrea, dar sa nu cumva sa primeasca si amenda ca suna "aiurea" la 112.
Scrie foarte clar in linkul dat chiar de tine:
"ESTE O SITUAŢIE DE URGENŢĂ - atunci când se impune intervenţia Poliţiei, Pompierilor şi Salvării pentru a salva viaţa, proprietatea şi mediul."
In cazul de fata era vorba de proprietate. Daca ar fi cum zici tu, in caz ca o casa ia foc, dar nu e nimeni in ea... nu mai chemi pe nimeni... ca nu e cu victime. O lasi sa arda? Mai mult, copacul respectiv bloca o strada... Tot in linkul dat de tine:
"Exemple de situaţii de urgenţă: ACCIDENTE DETERMINATE DE FACTORI DE MEDIU, PRĂBUŞIRI UTILAJE - CONSTRUCTII – ARBORI, DISTRUGERI DE BUNURI".
Deci dupa cum vezi, aici nu e cum zici tu ca "fiecare face cum vrea" ci dupa cum cere legea...

In alta ordine de idei... am fost la Primarie, ADP... care au spus sa mergem la cei cu care au ei contracte de asigurare in astfel de cazuri. Acolo, ca la nebuni, au spus ca ei nu accepta constatarea facuta de cei de la ISU (pompieri), ci trebuie o alta facuta de politie (la accidente usoare). Din nou luata masina cu platforma... dus-intors, inca 400 RON (un drum de aproximativ 20 minute).

Fun fun fun... sa vedem ce se va intampla mai departe. Mai ales ca din cate am inteles stalpii de sustinere sunt dusi