A circulat un zvon în ultima lună conformă căruia pentru a putea juca offline Forza Motorsport 5 pe Xbox One este necesar un update de pe Xbox Live, așa numitul "one time internet connection".

Turn 10, studio-ul care lucrează la această franciză, a confirmat și infirmat parțial acest zvon! Oricine va cumpăra noua consolă Xbox și FM5 va putea să-l joace chiar dacă nu are o conexiune de internet la îndemână, dar nu poate beneficia de tot ceea ce oferă jocul!

Jucătorul va concura în curse împotriva Drivatar-elor create în studio-ul Turn 10 și incluse pe disc. Va putea folosi autovehiculele incluse pe disc și va încinge asfaltul doar pe traseele oferite de formatul fizic. Pentru a beneficia însă de un AI mai complex (drivatars), toate vehiculele și cursele din FM5 trebuie însă să conectezi consola la internet pentru un mic update! (a NU se citi vehiculele care probabil vor fi oferite prin DLC-uri contra cost)

Forza 5 is Playable Without a Download, You Just Can't Complete it, Clarifies Turn 10 - Xbox 360 News At Xbox360Achievements.org