So:

1. Poti activa cate conturi vrei pe o consola. Fiecare cont, are asociat o adresa unica de mail. Dupa ce ai creat un cont pe o zona (alegi fictiv o tara - Eg. America, UK, Japan) nu mai poti schimba tara sau edita username-ul. Fiecare cont poate fi activat pe maxim 5 PS3uri in acelasi timp. Poti sa-ti faci un cont de Romania care sa fie principal. Inca unul de UK si inca unul de US -> cele de UK si US le poti folosi doar pt. a cumpara content de pe PSN Store sau activa Online Pass-uri sau DLCuri si pe cel de RO te joci. Contentul luat de pe un cont de UK sau US poate fi accesat de orice user de pe acea consola, indiferent de tara de care a fost atasat contul respectiv.

2. HDDul il folosesti in principal pt. instalarea content-ului. Toate jocurile in format fizic pe care le vei lua, vor rula cu bluray-ul in consola. Unele necesita o instalare ce variaza intre 1Gb si 7-8 Gb, altele doar un update sau un patch. Iti recomand un hard de cel putin de 250-320 GB (mai ales daca vei opta pt. o subscriptie de PS Plus. In plus dc. iti iei super slim iti mai trebuie un rack special care il gasesti pe amazon.co.uk - in RO nu prea am mai vazut pe stoc). Unele jocuri au optiunea de a instala o parte din content si pe hard pentru a rula mai putin de pe bluray si pt a imbunatati loading time-ul, dat TOATE jocurile ruleaza cu bluray-ul in consola. Nu e ca la PC, cand dai install si gata, arunci discul. Toate jocurile care le downlodezi de pe store nu necesita bluray-ul, dar automat tot contentul va fi pe hardul tau deci asteapta-te ca un joc sa ocupe minime 4,5-7 Gb.

3. Depinde de acel joc. Nu toate jocurile de PS3 au "cd-key" - in lumea PS3 se numesc Online Pass (acces la multiplayer) sau DLC code (downloadable content, extra content pt acel joc). Daca jocul care il iei SH nu necesita Online Pass nu vei avea nici o problema sa accesezi si feature-ile multiplayer. Daca acel Online Pass a fost folosit de fostul proprietar nu ai ce sa faci - va trebui sa cumperi o licenta noua de pe store sau de pe alte site-uri. De aceea este indicat, ca atunci cand vrei sa cumperi un joc SH de care stii ca are online pass sau DLCuri incluse in pachet, sa-l intrebi pe vanzator dc. le-a folosit sau nu.
Deci poti folosi blu-ray-ul indiferent dc. fostul proprietar a folosit Online Pass-ul sau nu. Doar ca partea de multiplayer nu-ti va fi accesibila. In general, bucata de singleplayer o poti juca oricum cu sau fara online pass.

4. Da, dc. o modezi nu te mai poti juca online. Ma rog, poti, dar sigur iti vor bana consola cei de la SONY. Vezi ca numai anumite modele pot fi modate si de la un anumit firmware in jos. Din ce stiu PS3 Super Slim nu mai poate fi modat.

5. God of War este jocul de referinta pt PS3. E un must have pt orice posesor de PS3. Intra pe youtube si te vei convinge. Ar trebui sa iei toate 6 jocurile (4 bluray-uri) ca se te bucuri de ele asa cum trebuie. Ce-ti mai recomand: seria Uncharted, seria Killzone, seria Infamous, Heavy Rain, The Last Of Us, Gran Turismo 5, Journey & Flower, seria LittleBigPlanet, Metal Gear Solid 4, Motorstorm Apocalypse, seria Resistance -> sunt exclusivitatile Sony, ce nu ar trebui sa-ti lipseasca din colectie - sau macar sa le joci.

6. Poti asocia si Move dar eu ti-as recomanda ca nu la inceput ca sa nu-ti cresti prea mult investitia initiala. E fun si e util, si sunt jocuri hardcore la care il poti folosi si-ti usureaza/imbunatateste experienta (Killzone, Resistance, SOCOM, Heavy Rain etc.). Depinde de bugetul tau - daca este unul generos atunci iti recomand asta daca nu, atunci lasa pachetul move (PS3 Eye (camera), PS3 Move si PS3 Move Sub-Controlller) pe mai tarziu.

Daca mai ai intrebari legate de PS3, nu ezita sa le postezi aici!

Cheers si bine ai venit in comunitatea noastra!