Quote Originally Posted by cryyo View Post
Pe mine m-ar interesa cel mai mare magazin online de TV-uri.
MonkY, renunta Panasonic la plasme ?! De cand, din 2014 ?
Da, au oprit R&D-ul pentru plasme. Asta nu inseamna ca nu vor mai produce plasme... ci ca evolutia lor a ajuns la maxim cu ZT60. Mai departe nu vor mai investi nici macar un cent. Toti inginerii si echipa de la R&D au trecut la OLED stuff, iar linia de productie de plasme va incepe sa scada incet incet, pana la sfarsitul anului fiscal 2014, cand exista posibilitatea sa nu mai produca deloc (totul tine de cat de bine vor merge cu OLED-urile).

Desigur ca au aparut si stirile contra... probabil venite chiar de la Panasonic. Chiar daca au oprit R&D-ul, nici ei nu chiar vor sa lase un astfel de "zvon" public, pentru ca nici dracu' n-ar mai cumpara o plasma, stiind ca e "the end".

Ideea e ca deja nu mai faceau profit cu plasmele... lumea a inceput sa fie ingrijorata de produse cu consum mare de energie (ceea ce o plasma este intr-adevar, comparativ cu un LED sau OLED). In plus, 4K si 8K bat la usa si pentru plasme e aproape imposibil de realizat asa ceva. Prin urmare, e ceva normal sa treaca la o tehnologie capabila sa evolueze si sa se vanda bine. Si in cazul de fata cred ca acesta este OLED-ul.

Cateva articole pe tema asta:
Panasonic has developed its 'last plasma panel,' but television sales to continue | The Verge
Panasonic considers exiting from plasma TVs: Nikkei | Reuters
No Cookies | thetelegraph.com.au