Single post: Concurs "Gadgets Reviews"

  1. #2 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Review Playstation 3 - "Never stop playing"

    Inca de mic, ori mai exact, inca de cand aveam varsta necesara ca sa pot acumula amintiri concrete, am iubit electronicele. Mari sau mici, scumpe sau ieftine, video sau audio, televizoare 240p sau masinute teleghidate, nu a contat niciodata. Cat timp trecea curent electric prin ele, ma pasionau. Nu credeam ca voi mai indragi un device la fel de mult ca batranul PS One, cu care am copilarit, dat fiind faptul ca PS2 nu m-a incantat in mod special, dar asta s-a schimbat odata cu hotararea de a cumpara generatia actuala de console fabricate de Sony. Am stiut ca e consola perfecta pentru mine inca de cand am deschis cutia si am vazut design-ul elegant al modelului super slim, plasticul in care se oglindea camera si forma care inspira "gaming hardcore", putere si totusi, multa eleganta.

    Nemaivazand un super slim pana atunci, am avut un mini-orgasm cand am auzit sunetul pe care consola il face atunci cand apesi butonasul rosu. I-am dat grabit de cap conectivitatii cu TV-ul, am pornit singurul joc pe care il achiziotionasem impreuna cu Alice, caci asta e numele consolei mele, dar am lasat controllerul jos. Pentru 10 minute, cel putin, voiam sa o studiez in detaliu, pe toate colturile, sa ii citesc manualul de instructiuni, pliantul pentru PSN si specificatiile de pe spatele cutiei. Am facut toate astea, apoi mi-am dat seama ca Alice se incalzise, chiar si cu jocul pus pe pauza. Fiind obisnuit cu PS2, care e rece mereu, am intrat repede pe Google sa vad de ce se intampla asta... Credeam ca e defecta. Spre extazul meu, am descoperit persoane care postasera deja despre asta pe diverse forumuri, iar raspunsurile m-au linistit. Asadar, pregatit sa descopar o noua parte a lumii gamingului, am apasat, in sfarsit, start...

    Pe partea de hardware, pentru anul in care a aparut si fata de generatia anterioara, Alice exceleaza intr-o maniera impresionanta. Cu un procesor Cell micro de 3.2 GHz de 8 nuclee, dintre care unul dedicat sistemului de operare si cu o placa video RSX Nvidia derivata din arhitectura G70-ului turata la 550MHz, PS3 era pregatit inca de la inceput pentru revolutia iminenta a jocurilor, cea mai buna dovada fiind arhicunoscutul The Last of Us. Sigur, pentru ca totul parea prea frumos ca sa fie adevarat, consola a fost limitata de 512MB RAM, dintre care jumatate dedicati exclusiv sistemului de operare, partea dedicata jocurilor ruland la o frecventa 3.2GHz.

    Interfata grafica a sistemului de operare nu se lasa nici ea mai prejos de aspectul general al consolei. Cu un design vizual simplist si elegant si fara lumini stridente care sa dea impresia de kitsch, reuseste sa iti atraga privirea cel putin pentru cateva secunde. Meniul, pe de alta parte, este extrem de stufos si prost detaliat, astfel incat probabil vei ajunge sa cauti explicatii pe internet pana si doar pentru a afla cat spatiu HDD liber mai ai. Sa scrii un mesaj pe PSN este un chin, sistemul de predictie fiind unul execrabil, iar browserul PS3-ului iti va lasa fire albe. Din pacate, sistemul de operare al celor de la Sony exceleaza numai prin interfata de bun gust, functiile esentiale fiind lasate la o parte.

    Jocurile exclusive sunt elementul care o fac pe Alice speciala. Cei de la Sony s-au gandit sa atraga fanii nu prin performanta jocurilor multiplatform, ci prin titluri exclusive precum God of War, Uncharted, The Last of Us sau Beyond: Two Souls; si bine au facut. Chiar daca in privinta jocurilor multiplatform PS3 pierde in fata rivalului sau, nimic nu poate ajunge la maretia jocurilor exclusive; si sunt destule. Zenitul pe care l-am vazut la finalul ultimului episod God of War, emotia intensa instigata de The Last of Us sau sunetul fiecarui trofeu obtinut sunt doar alte cateva mini-orgasme pe care mi le-a oferit Alice de-a lungul timpului.

    Overall, Playstation 3 se ridica la inaltimea asteptarilor chiar si la 7 ani de la lansare, uneori chiar intrecandu-le. Performanta dezastroasa a PSN-ului e o rana deschisa in plasticul fin, o rana ce ne lasa un gust amar, dar sa nu uitam ca ciocolata amaruie are farmecul ei aparte.

    Nota mea finala pentru ea este 93/100.
    Attached Images Attached Images playstation_3_super_slim.jpg