Single post: Concurs "Gadgets Reviews"

  1. #9 SP
    Member Snake's Avatar
    Review Samsung 40F8000 - Imagine la superlativ!

    In asteptarea noii generatii de console si odata cu mutarea mea intr-un apartament nou, m-am decis ca imi trebuie un TV nou. De fapt nu m-am decis cat am fost fortat de imprejurari deoarece mutarea a avut consecinte nefaste asupra 'batranului' LCD LG de 32", acesta trezindu-se cu o mare zgarietura pe ecran. Initial am vrut sa merg pe ceva cu caracteristici decente insa avand in vedere problemele prin care am trecut cu LG-ul si dupa cateva zile prin showroom-urile celor de la Domo, Altex si Media Galaxy, m-am hotarat ca vreau ceva high-end. Asta s-a intamplat fix in momentul in care am vazut F8000-ul de la Samsung. A fost 'dragoste la prima vedere'.

    Modelul exact este Samsung UE40F8000SL dar e mai usor de gasit pe net ca fiind Samsung 40F8000. Este un TV de tip LCD cu iluminare de tip Edge LED, are 3D cu ochelari activi (vine cu doua perechi), este Smart TV, poate fi controlat prin voce si gesturi si vine cu doua telecomenzi (una clasica si una de tip Smart, cu touch).

    Este modelul de top de la Samsung pentru 2013 si acest lucru se vede. Eu m-am indragostit instant in momentul in care am vazut design-ul. Marginile metalice sunt atat de subtiri incat aproape ca nu le observi. Cred ca au aproximativ jumatate de centimetru si acest lucru face ca imaginea sa para ca este afisata undeva 'in aer'. Logo-ul este discret afisat in partea de jos si poate fi iluminat daca optezi pentru acest lucru. In partea superioara are un webcam HD, iar la acest model m-a atras in mod special faptul ca webcam-ul se poate ascunde cu un singur click.

    Ce mi-a placut in mod special la acest model este faptul ca Smart TV-ul este complet upgradabil. Mi-am dorit asta pentru ca nu vreau ca la anul sa cumpar un alt TV doar pentru ca la al meu nu mai sunt updatate aplicatiile, sau a devenit prea lent pentru a rula aplicatii actuale. Practic Samsung foloseste la 40F8000 asa numitul Evolution Kit, prin care practic iti poti upgrada oricand inima TV-ului. In momentul de fata Smart TV-ul si functiile avansate ale lui sunt controlate de un procesor Quad Core. Daca la anul iese unul mai rapid cu Octo Core si mai mult RAM, tot ce trebuie sa fac este sa schimb modulul din spatele TV-ului si gata.

    La conexiuni 40F8000-ul sta foarte bine si vine cu 4 HDMI-uri, 3 USB-uri, port de LAN, WiFi built-in, intrare component, composit si scart, iesire audio optica si analog pentru casti. Are slot CI si cel mai interesant este faptul ca are IR Blaster, prin care iti poti controla si alte device-uri (cum ar fi un tv tuner sau receiver) din telecomanda TV-ului.

    Sa trecem la ceea ce este cel mai important din punctul meu de vedere: calitatea imaginii. Primul lucru care te loveste in momentul in care pornesti TV-ul este contrastul incredibil. Am vazut multe TV-uri de top ce aveau culori spectaculoase si luminozitate incredibila insa F8000-ul de la Samsung m-a lasat masca. Nivelul de negru pe care reuseste sa-l atinga fara defectul de clouding si faptul ca este atat de bogat in culoare si contrast, ce sa spun, formeaza o imagine la care nu poti sa spui decat Dzeule ce bine arata! Este motivul principal din cauza caruia am renuntat sa mai ma uit la modelele mai ieftine, chiar daca a dat o gaura serioasa in buget.

    Trebuie sa mentionez ca inainte de a-mi forma o opinie l-am batut la cap pe MonkY cu recomandari legate de plasme, stiind ca el e maniac cu calitatea si cauta nod in papura la orice. Dupa ce am aflat insa ca Panasonic renunta la plasme, am luat in calcul si faptul ca plasma consuma mult mai mult, am adaugat si faptul ca LED-ul este mult mai ok de vizionat in timpul zilei si am ajuns la concluzia ca este cea mai buna solutie. Thanks man!

    Eu l-am luat in special si pentru gaming iar aici a contat foarte mult faptul ca nu vreau sa am parte de problema cu retentia si green shift-ul care apare la majoritatea plasmelor. Adaug peste asta si faptul ca F8000 are un engine capabil sa proceseze o imagine la 1000Hz, plus Game Mode in care scade latenta, si am tot ce imi trebuie. Singurul lucru care ma deranjeaza cand vine vorba de gaming pe consola este faptul ca deja simt lipsa unui 1080p la jocuri. Daca pe 32" nu prea se vedea, cand am trecut la 40" deja e enervant sa vad atatea margini 'zimtate' in jocuri. Nici nu vreau sa ma gandesc cum arata pe un 50" sau mai sus.

    Ca sunet, desi stii ca nu te poti astepta la mari minuni de la un TV atat de subtire, eu unul am ramas socat. Nu stiu cum a reusit Samsung cu acele 'down firing speakers', dar sistemul de tip 2.2 de 40W RMS (boxe 10W x 2 + woofer 10W x 2) este incredibil! Nu vei da party in casa cu TV-ul insa e suficient pentru 90% din ocaziile in care te uiti la TV. E foarte impresionant si modul in care iti calibrezi sunetul in functie de frecventa auzita, un lucru pe care l-am vazut pana acum doar la receiverele din gama profesionala.

    Ca setari Samsung 40F8000 vine cu absolut orice ai putea avea nevoie. O sa enumerez aici pe scurt setarile pe care le vad acum in meniul TV-ului: Backlight, Contrast, Brightness, Sharpness, Colour, Tint (G/R), Picture Size, 3D, PIP, Dynamic Contrast, Black Tone, Flesh Tone, RGB Only, Colour Space, White Balance, 10p White Balance, Gamma, Expert Pattern, Motion Lighting, Colour Tone, Digital Clean View, MPEG Noise Filter, HDMI Black Level, Film Mode, Motion Plus, Cinema Black, Voice Recognition, Motion Control, Sports Mode, Apps Settings, Social Settings, Notifications, Smart Hub, Eco Solution, Device Manager, Autor Protection Mode, Game Mode, Light Effect, Anti Flicker, Remote Management, Self Diagnosis, Software Update.

    Cu Smart TV 2.0 Samsung a facut exact ceea ce trebuia, impresia initiala fiind ca te afli intr-un Android clasic. Poti instala aplicatii, dezinstala, updata in mod automat si seta favorite. Printre ce puteti gasi pe Smart Hub sunt aplicatii clasice gen YouTube, Facebook, Skype, AccuWeather, Twitter, dar poti folosi Web Browser-ul sau instala chiar joculete si aplicatii interesante, gen uStream, Plex, TuneIn Radio, Voyo.ro, s.am.d. Playerul este deasemenea foarte bun, mie reusind sa-mi redea orice format am aruncat pe TV via USB (inclusiv .mkv-uri pretentioase in FullHD).

    Pe partea de 3D, desi nu sunt un pasionat, pot spune ca se descurca cu brio. Nu imi plac extraordinar de mult ochelarii (care sunt cu baterie), insa pentru cat continut 3D urmaresc eu, e suficient. Un alt fapt interesant este ca eu nu l-am vazut sa consume mai mult de 60W, ceea ce e o mare realizare.

    Si ca sa nu spuna lumea ca nu am trecut in review decat partile pozitive, trebuie sa mentionez si singurul lucru care ma deranjeaza la 40F8000. Acesta este faptul ca unghiurile de vizualizare nu sunt nici pe departe stralucite. Indraznesc sa spun ca si daca te misti cu 50cm mai in stanga/dreapta si imaginea deja face 'shifting' si se vede mai prost si mai spalacit.

    In concluzie, desi este un TV scump (la noi se gaseste in jurul sumei de 5000 RON) si are problema cu unghiul de vizualizare, va garantez ca merita ultimul leu. Este superb ca design, are o acuratete a imaginii incredibila si este cel mai bun TV pe care l-am vazut pana acum. Sper sa ma tina cel putin 2-3 ani cand probabil pe toate drumurile se va gasi noul 4K. Macar sunt linistit ca la anul daca iese un Evolution Kit mai rapid, cu procesare de imagine mai buna sau un tip de conexiune mai ciudata (cum ar fi HDMI 2.0), nu e nevoie decat sa cumpar modulul acela si gata upgrade-ul. Bravos Samsung!

    Multumesc pentru atentie si imi cer scuze daca am omis ceva.
    Attached Images Attached Images samsung_40f8000.jpg