Quote Originally Posted by X3M View Post
excelent review-ul , great read !
Multumim pentru aprecieri. Promit ca vor urma mai multe si mai bine facute. Problema e ca despre unele device-uri as putea scrie la nesfarsit, si ar deveni obositor si chiar plictisitor. Voi incerca sa punctez doar lucrurile care ar putea interesa pe cineva, nu doar sa pun niste benchmark-uri. La urma urmei, dorinta de a achizitiona un produs nu este data doar de niste rezultatele la un test, ci este suma tuturor plusurilor si minusurilor. Imi place sa cred ca atunci cand vrem sa cumparam un device (pe care chiar vrem sa-l folosim si nu doar "de fitze"), stam si facem o lista, si in final tragem concluzia.

Pe mine m-a atras dintotdeauna stilul mai "altfel" si atentia la detalii a celor de la Apple. Recunosc, multi ani nici n-as fi visat un produs de la ei (atat de scumpe erau)... insa cred ca in ziua de azi nu mai sunt chiar atat de "neatins". Am vazut ca un iPad Air (de 16GB si WiFi) a ajuns deja pe la 2099 RON (pe price.ro). Intr-adevar, e mai expensive decat concurenta, insa am observat ca la produsele Apple, daca sunt mentinute OK au un resale value extrem de bun. De obicei la upgrade-ul "anual" eu unul nu am dat niciodata mai mult decat as fi dat pe o tableta ieftina de la concurenta. Si sa nu uitam si factorul "tech support Apple". Nu cred ca exista o firma in lume (si chiar si in Romania) care sa fie atat de atenta cu cererea cumparatorului. De exp. eu cand am achizitionat iPad 4, am testat 5-6 modele la distribuitorul Apple, pana am ales ceea ce mi se parea cat mai aproape de perfectiune. Puteti gasi usor cazuri cu "nebuni" ca mine care se duc in Apple Store si desfac cate 20-30 de cutii pentru a gasi produsul perfect (in general problemele apar la calibrari de ecran, fire de praf intrate pe sub sticla, and so on).

Ce nu am mentionat in articol, si imi cer scuze pentru asta, este si oferta concurentei. Am facut acest lucru din 2 motive spun eu, destul de intemeiate. Primul este ca as fi vrut sa recomand Nexus 7 2013... dar din pacate am avut atat de multe probleme cu el, incat refuz sa scriu ca e o prostie (si defectele respective le-am gasit confirmate in sute de locuri pe web, deci nu sunt doar eu). Al doilea motiv ar fi acela ca Google inca nu a lansat Nexus 10 pe anul acesta... si alternativele raman mult prea putine. Mai mult, pe un Surface Pro 2 nu am reusit sa pun mana, si chiar am sunat la Microsoft Romania in speranta ca pot afla o data oficiala pentru tarisoara noastra. Din pacate, a fost cam acelasi raspuns ca si la Xbox One: "nu stim".

Promit sa revin insa atunci cand vor fi competitori pe masura... mai ales in comparatie cu propriul "frate": iPad Mini cu Retina.