Quote Originally Posted by gicazizu View Post
@AngelOfPain: daca ceri banii inapoi pe legea cu vanzarea la distanta, produsul returnat trebuie sa fie fara defecte. Cum PS4 al tau e defect, daca ai certificatul de garantie de la Altex, pe spate scrie ca intai ti-l repara si mai apoi, daca nu se poate repara, se inlocuieste.

Esti Giga contra, dar de data asta iti raspund.
Nu am primit certificat dar nici nu ma interseaza ce scrie pe el. Indiferent de ce scrie pe acel certificat, prevederile Ordonantei 130/2000 actualizata in 2008 sunt destul de clare:
Art. 7. - (1) Consumatorul are dreptul de a denunţa unilateral contractul la distanţă, în termen de 10 zile lucrătoare, fără penalităţi şi fără invocarea vreunui motiv.
Art. 8. - În cazul exercitării dreptului de denunţare unilaterală a contractului de către consumator în condiţiile art. 7, comerciantul are obligaţia să ramburseze sumele plătite de consumator fără a-i solicita acestuia cheltuielile aferente rambursării sumelor. Rambursarea sumelor se va face în cel mult 30 de zile de la data denunţării contractului de către consumator.

Daca vrei sa citesti toata ordonanta, o gasesti aici http://www.anpc.gov.ro/anpcftp/legis...in%202000.html.