@bogdan1101
Pentru prima intrebare ai raspunsul in primul post
Quote Originally Posted by MonkY View Post
...

17. Vor fi jocurile sau consola region-locked? Trebuie sa cumpar titlurile si consola din tara?
Sony nu are blocare pe regiune pe consola sau jocuri. Puteti achizitiona jocurile din orice tara, acestea vor rula pe orice consola. Singura problema poate apare la contentul jocului care va fi disponibil doar pentru regiunea de unde l-ati achizitionat. De exemplu daca veti cumpara un joc din UK, contentul aditional de pe PSN il veti gasi doar pe PlayStation Store-ul din UK.

18. Daca PS4 nu este oficial in Romania, ma voi putea juca online?
Da, veti putea juca in multiplayer fara probleme.

19. Avem PlayStation Store pe Romania? Daca nu, cum procedez?
Inca nu avem PlayStation Store pe Romania, prin urmare va trebui sa va faceti cont de US sau UK. Cel mai simplu este sa dati un search pe Google dupa un hotel din tara unde doriti sa va faceti contul. Notati-va adresa completa si creati-va contul folosindu-va de ea.

20. Vreau sa achizitionez PS+ in Romania, cum procedez?
Din Romania oficial nu se poate. Va trebui sa creati cont de PS pe US sau UK (atentie, continutul difera de la zona la zona). Pentru a achizitiona PS+ va recomand sa cumparati carduri prepaid. O sursa buna pentru astfel de carduri gasiti la AllRomedia.com. Totodata mai puteti achizitiona rapid de pe Offgamers.com, GamePointsNow.com, Cheapxboxlivecodes.com si cdkeys.com.

21. Pentru multiplayer, trebuie sa platesc?
In general da, trebuie cont platit de PS+. Sony a anuntat insa ca vor fi titluri de tip Freemium care nu vor cere cont de PS+ obligatoriu.

22. Care sunt costurile pentru PS+?
Preturile difera de la regiune la regiune si de obicei gasiti variante promotionale (gen la 12 luni primiti 1 luna gratuit). Pentru US preturile sunt urmatoarele: 1 luna - 9.99$, 3 luni - 17.99$, 12 luni - 49.99$. Pentru UK avem urmatoarele preturi: 1 luna - 5.49£, 3 luni - 11.99£, 12 luni - 39.99£.

23. Ce avantaje am daca achizitionez PS+?
In primul rand, avantajul de a putea juca in multiplayer (online). In al doilea rand, ca membru PS+ veti avea acces la o colectie de jocuri in mod gratuit, denumita "Instant Game Collection". Practic veti avea cateva jocuri de PS3, de PS4, de PSP si de PSVita gratuite. Lista aceasta se modifica lunar (sunt scoase unele jocuri si introduse altele). Totodata, ca membru PS+ veti avea jocuri cu discount, acces la continut exclusiv (gen extra harti sau beta acces la anumite jocuri) precum si acces la online storage.

...
Pentru a 2-a intrebare ai raspunsul aici:
http://www.consolegames.ro/forum/f11...4/#post1084424