Single post: iPhone 6

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    Lightbulb iPhone 6

    Acum ca au inceput sa circule zvonurile despre noul iPhone 6 (sau noile iPhone-uri 6) de la Apple, cred ca e timpul sa-i deschidem un thread dedicat, unde ca de obicei voi incerca sa postez toate informatiile aflate. Va rog sa tineti cont ca pentru inceput nu poate fi nimic confirmat oficial, prin urmare postam si noi sub imperiul zvonisticii sau cum e la moda in Romania... "pe surse".

    Primul zvon, prezentat de tudyniuz (care vine de la The Wall Street Journal), ne atrage atentia asupra faptului ca Apple lucreaza la o noua generatie de iPhone-uri (oare cand nu fac ei asta?) care se vor caracteriza in principal prin diagonala mai mare: 4.5" si 5". Nu stim daca e vorba de doua modele diferite sau Apple "se joaca" cu diverse configuratii.

    Al doilea zvon vine de la analistul KDB Daweoo Securities Research, care printr-un memo trimis investitorilor, acesta confirma ca anul acesta iPhone 6 va veni in 2 dimensiuni (de data aceasta diferite de primul zvon: 4.7" si 5.5"). Totodata el mentioneaza ca vom avea ecrane cu tehnologia IGZO, 2GB RAM, noul procesor A8, aceiasi camera de 8Mp iSight, optiunea de 128GB storage, iOS 7.2 (no iOS 8?).

    Al treilea zvon este legat de faptul ca Foxconn a avut in test luna trecuta aproximativ 100 de iPhone-uri care aveau ecranul din safir. Va reamintesc ca Apple tocmai ce a pornit fabrica de safir (sapphire) in US, si eu unul sunt extrem de innebunit de idee. Dupa cum probabil stiati deja, safir-ul nu poate fi zgariat decat de diamant, prin urmare este extrem de rezistent (din acest motiv la iPhone 5S cover-ul camerei este din safir). O astfel de nebunie de ecran ar schimba complet modul in care folosim smartphone-urile (adio shield-uri, case-uri, cover-uri si alte prostii de genul acesta).

    Al patrulea zvon a aparut chiar azi, sub forma unui raport al unui site chinezesc (IT168). Prin acesta ni se spune ca iPhone 6 va avea de fapt cel putin 10 Mpx cu un filtru mult imbunatati si o apertura mai wide (f/1.8) - va reamintesc ca iPhone 5S are f/2.2. Se discuta totodata si de 2 tehnologii interesante, care au sanse sa ajunga in noul iPhone 6. Prima se refera la un patent Apple de "swappable camera lenses for mobile devices" iar cel de-al doilea este legat de o tehnologie de refocusare in stilul celui folosit de Lytro. Ambele suna prea bine pentru a fi adevarate... dar vom trai si vom vedea.

    Cam atat pentru moment. Atasez si cateva imagini cu iPhone 6 (atentie, sunt mockups sau concept art... don't get too excited)!

    P.S. Bineinteles ca nu puteau lipsi si ceva videos cu concept arts. Enjoy!



    Attached Images Attached Images iphone6_concept_11.jpg iphone6_concept_20.jpg iphone6_concept_19.jpg iphone6_concept_18.jpg iphone6_concept_17.jpg iphone6_concept_16.jpg iphone6_concept_15.jpg iphone6_concept_14.jpg iphone6_concept_13.jpg iphone6_concept_12.jpg iphone6_concept_01.jpg iphone6_concept_10.jpg iphone6_concept_09.jpg iphone6_concept_08.jpg iphone6_concept_07.jpg iphone6_concept_06.jpg iphone6_concept_05.jpg iphone6_concept_04.jpg iphone6_concept_03.jpg iphone6_concept_02.jpg