Configuratia acelui Lenovo e foarte decenta... insa are vreo 3 pacate. In primul rand, nu are rezolutie mare. Pentru editare video, as recomanda minim FullHD (nu neaparat pentru vizionare, cat pentru faptul ca ai nevoie de rezolutie serioasa pentru a putea avea previews, edit window si alte nebunii deschise). Al doilea pacat, este HDD-ul. Chiar daca are 8GB aceia pt. cache, are totusi in spate un 5400RPM. Asta inseamna ca editarile tale vor avea de suferit (daca nu te deranjeaza faptul ca vei sta de 2-3 ori mai mult, nu-i bai). Il poti rezolva inlocuind cu un HDD de 7200 RPM sau un SSD (dar iarasi o sa nenorocesti bugetul). Al treilea pacat, este RAM-ul. Pentru editare video recomanda MINIMUM 8GB RAM. Sa zicem ca si aici rezolvi usor prin upgrade de RAM. Deci cu solutia de mai sus, ai de unde porni... si in timp upgradezi.

Vad ca unul mai apropiat ar fi Laptop Lenovo IdeaPad Y510P cu procesor Intel® CoreTM i7-4700MQ 2.40GHz, Haswell, 8GB, SSD 8GB + 1TB, nVidia GeForce GT 750M 2GB, FreeDOS, Black dar sare cu mult de bugetul alocat. Si tot asa, are SSHD de 1TB. Mai repede mergi pe prima varianta si iti iei tu extra RAM, inlocuiesti unitatea optica cu adaptor de HDD sipui acolo un SSD sau un HDD mai rapid. In felul acesta folosesti SSHD-ul pt. "storage", ai viteza de lucru OK si RAM suficient. Ce nu vei avea, este FullHD-ul.

Uite un model care poti spune ca a fost "gandit" pentru asa ceva: Notebook / Laptop Asus 15.6'' N550JV-CN163D, FHD, Procesor Intel® Core™ i7-4700HQ 2.4GHz Haswell, 16GB, 750GB, GeForce GT 750M 4GB, Silver - PC Garage. 16GB RAM, FullHD, HDD de 7200 RPM. Ii pui un SSD in locul unitatii optice si ZBOARA. Dar din pacate, sare cu mult de bugetul alocat.

Nu stiu, trebuie sa te gandesti la ce vrei sa renunti din start. Din pacate cele cu FullHD nu se incadreaza.