Single post: Un 'look-back' la cum a aparut iOS

  1. #1 SP
    Banned nurv's Avatar

    Un 'look-back' la cum a aparut iOS

    M-am gandit ca titlul suna mai bine in engleza decat sa il traduc.

    In februarie 2005, Steve Jobs a dat un ultimatum echipei care de ocupa de dezvoltarea proiectului "PURPLE" care avea sa devina legendarul iPhone. Aveau 2 saptamani pentru a prezenta cateva concepte revolutionare sau urmau sa piarda proiectul. Echipa condusa de Greg Christie a reusit in aceste 2 saptamani sa implementeze o serie de concepte cum ar fi "Slide to unlock", efectuarea de apeluri din agenda si un "touch screen based" media player.

    Mr. Christie este considerat de asemenea si inventatorul conceptului "Slide to unlock". Steve a fost impresionat de rezultatele echipei. Acestia au continuat sa lucreze la proiect insa faceau prezentari periodice (odata la doua saptamani) pentru Mr. Jobs, intr-o camera secreta, fara geamuri.

    A doua zi dupa prezentarea care l-a impresionat pe Jobs, echipa avea sa faca o prezentare pentru Bill Campbell iar la numai cateva zile o noua demonstrarie, de data asta pentru Jony Ive [seful departamentului de design industrial]. Echipa lui Ive urma sa se ocupe de design-ul ecranului pentru noul smartphone.

    Intreg articolul il puteti citi aici, este extrem de interesant:

    Apple Engineer Recalls the iPhone's Birth - WSJ.com
    Attached Images Attached Images mk-cl082b_apple_g_20140325185022.jpg