Quote Originally Posted by inFamous View Post
Piata jocurilor pt PC e moarta de mult asta se stie clar.
O fi, da' atunci care mai e sensul ca EA / Ubisoft & etc sa investeasca bani si timp sa scoata si versiunea de PC?

Personal cred ca daca God of War 3 ar iesi pe PC ar fi jucat de milioane si cumparat de cateva zeci de mii. Trebuie doar educata lumea care joaca pe PC sa cumpere jocuri Si aia care fac jocuri sa faca jocuri bune, care sa merite a fi cumparate.

Cred ca Wii va avea suprematia vanzarilor si peste 10 ani, daca continua pe acelasi drum. Piata casual gaming e cea mai mare. Si e in crestere, pentru ca o data cu evolutia tehnologica scad preturile la hardware si marketingul agresiv al corporatiilor fidelizeaza tot mai multi consumatori si aduce tehnologia in orice casa. In contextul unei redresari economice, ne putem astepta ca in orice casa cu venituri decente sa existe pe langa nelipsitul pc desktop / laptop si o consola, oricare ar fi ea.

In tarile puternic dezvoltate, discutiile pc vs console sunt obsolete ptr ca f. multi oameni au cel putin o platforma de jocuri si o buna parte le au pe toate.

Si fiecare platforma / consola / rig de jocuri se adreseaza unei anume piete, are un anumit target. Iar piata de casual gaming face cele mai mari vanzari. Asi putea merge pana intr-acolo incat sa afirm ca PS3 nu prea se adreseaza unui casual gamer Mai mult o face PSP si Nintendo. Sunt curios daca nu cumva PSP-ul vinde mai multe jocuri ca sora'sa mai mare