Single post: Amazon lanseaza Fire TV!

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    Amazon lanseaza Fire TV!

    Desi rar se intampla asa ceva, iata ca zvonurile legate de un nou device marca Amazon s-au adeverit! Initial, dupa ce am vazut ca exista si un gamepad, am sperat ca Amazon va lansa o noua consola de jocuri. Acest lucru nu este departe de realitate, Amazon Fire TV fiind nu doar un media player, ci si o consola de jocuri ce ruleaza arhicunoscutul sistem de operare Android (customizat pentru Amazon insa).

    Amazon Fire TV vine ca un concurent direct pentru device-uri gen Apple TV si OUYA, oferind practic ceea ce ofera ambele (and more). Mai mult, avand in spate un procesor Qualcomm Snapdragon 8064 quad core la 1.7Ghz si 2GB RAM, secondate de un GPU Adreno 320, noua jucarie de la Amazon se anunta a fi suficient de ok pentru jocurile actuale, dar trebuie sa recunosc ca ma asteptam la ceva mai mult. Nu inteleg cum pe un device mobil un SnapDragon poate sari de 2.3Ghz (unde stim cat de important este managementul bateriei), si pe un device fix (precum Fire TV) si alimentat la priza sa nu se poata decat 1.7Ghz. Dar probabil au mers pe ideea ca OS-ul tipic Android consuma mai putine resurse...

    La doar 281 de grame si cu o dimensiune de 115mm x 115mm x 17.5mm, in "compozitie" avem si 8GB de storage, si tipic Amazon nu avem niciun fel de solutie de tip external storage (totul fiind via cloud storage direct pe Amazon). Avem WiFi dual band cu standard 802.11n (din pacate no 802.11ac), Bluetooth 4.0, suport pentru Dolby Digital Plus via HDMI 1.4b, port de retea 10/100 (serios, no gigabit in 2014?) precum si un port USB 2.0 (3.0 is so mainstream still...).

    Pe langa contentul clasic audio/video suportat (H.263, H.264, MPEG4-SP, VC1, AAC, AC-3, E-AC-3, HE-A, PCM, MP3, JPG, PNG), Fire TV suporta majoritatea serviciilor de streaming si digital content. Cateva exemple: Netflix, Amazon Instant Video, Hulu Plus, Watch ESPN, Pandora, Huffpost Live, iHeart Radio, Vevo, Vimeo, Crackle, Tunein, NBA GameTime, Amazon Prime Instant Video, RedBull TV, Plex, Now This News, Aol.On, Flixter, Hello Concerts, Frequency, etc.

    Pe partea de gaming, Amazon ofera (separat) si Amazon Fire Game Controller, un controller de tip bluetooth care ofera upto 55 de ore de battery life, la pretul de 39.99$. Din start veti avea acces la toate jocurile din store-ul Amazon... desi eu sincer sunt curios cum vei putea contorla jocuri gandite pentru touchscreen cu un gamepad care nu are niciun fel de touch.

    Jucaria vine desigur si cu o proprie telecomanda care la doar 68 de grame si dimensiuni 38.3mm x 139.9mm x 16.1mm se lauda ca are unul din cele mai bune servicii de voice recognition... lucru care ar trebui sa va ajute in cautarea printre continutul digital, fara ajutorul unei tastaturi. Personal urasc genul acesta de feature (bye bye Kinect) si sper sa se poata conecta o tastatura... sau sa existe una on-screen.

    Amazon Fire TV este incepand de acum in stoc si se poate achizitiona de pe Amazon.com la pretul de 99$. Amazon Fire Game Controller poate fi acihzitionat de aici la pretul de 39.99$, insa incepand cu 7 Aprilie 2014. Momentan disponibilitatea este doar pentru US, dar ma indoiesc ca Amazon.co.uk va intarzia prea mult.

    Mai multe detalii puteti gasi pe pagina oficiala: Amazon Fire TV – Streaming Media Player – Shop Now. Avem si o prima reclama, dar inainte de toate, sunt foarte curios de parerea voastra despre acest produs. Will you get one?

    Attached Images Attached Images amazon_fire_tv_game_controller.jpg