Si placa asta intra in categoria pentru "entuziasti". Un gamer de rand, care vrea sa se joace, va investi de regula 2-300$ intr-o placa video. Daca vrea ceva detalii mai bune, se va apropia de 500$. De regula tot ce e peste e pentru o categorie mult mai mica, a entuziastilor care sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru asta.

Eu imi aduc aminte acum un an cand mi-am facut un PC, mi-a zis un amic ca el si-a luat un Titan, ca e cea mai buna placa video, etc. Dupa lungi discutii cu el am ajuns la concluzia ca in 1080p, mari diferente intre cum joaca el cu Titan si cum jucam eu la vremea aia cu o placa AMD nu existau. Diferenta de pret intre cele doua placi era atunci vreo 700EUR. Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca omul a preferat sa dea 1000EUR pe o placa video in loc sa isi repare masina, o Honda din '91 care nu ii mai pornea.

Ideea la care vreau sa ajung e ca fiecare are alte prioritati, mie si majoritatii ni se par overkill placile astea, dar unii prefera asta in detrimentul altor bunuri. Noi preferam sa dam bani pe jocuri in loc sa le furam. Colegul cu Titan lua jocurile de pe torrente, si nu e roman. Pentru unii placile astea sunt un must-have. Nu cred ca ne-ar deranja pe vreunul sa avem una, dar costul oportunitatii e prea mare incat sa cumparam asa ceva.