Single post: Recomandari si sfaturi HTPC

  1. #2 SP
    Admin MonkY's Avatar
    La HTPC-uri sunt maestru... dar pentru a face o configuratie, intai trebuie sa ne spui bugetul si ce dimensiuni vrei sa aiba HTPC-ul (usually sunt carcase speciale, care fie se integreaza mai bine in living room, fie ocupa mai putin spatiu). Totul pleaca de la aceste doua lucruri, extrem de importante. De exp. daca vrei un ITX, se schimba complet toata discutia.

    Anyway, sa luam in calcul ca vrei un HTPC standard (adica o carcasa HTPC clasica, mATX). E suficient un i3 sau un i5 pe o placa de baza cu HDMI si SP/DIF sau optic (in functie de ce solutie audio folosesti)... cu minim 4GB RAM (dual channel, de preferat 1600Mhz low voltage). Daca vrei strict filme, iti va fi suficient onboard-ul de pe i3/i5... dar daca vrei si ceva gaming cu consum si zgomot minim, cea mai buna solutie (consuma mai putin de 75W si nu se aude nimic chiar si in full load) ar fi un EVGA GeForce GTX 750 Ti Superclocked, 2GB, GDDR5, 128 bit.

    Pe partea de storage, la fel, e in functie de carcasa. Plecand de la un SSD si solutie externa pe USB 3.0/eSATA, si ajungand la 10 HDD-uri (da, eu atat am reusit sa introduc maxim intr-un HTPC)...

    Pe partea de audio, daca nu ai un receiver care sa decodeze digital, atunci iti recomand o placa de sunet dedicata...

    Te asteptam cu detalii. Mai jos ai o configuratie monstruoasa pt. HTPC/storage
    Attached Images Attached Images monstru_htpc.jpg