Quote Originally Posted by Florin85 View Post
MediaPlayere ar fi o solutie, la ce vreau eu ?
Desigur, dar nu vei avea in niciun caz flexibilitatea unui HTPC. La un mediaplayer in afara de upgrade la HDD, nu ai ce sa-i faci. Daca va merge prost un anumit format, nu poti pune alt codec sau folosi alt player. Multe au probleme de customizare (de exp. daca iti place un anumit font pt. subtitrari, sau vrei sa-ti sortezi filmele intr-un anumit mod)... Unde mai pui ca poate vrei si tu sa vezi un anumit fisier (pe HTPC poti instala Office, Photoshop sau orice altceva)... De jocuri nici nu se pune problema (si sunt multe care sunt chiar fun pe un HTPC in Chrome). In plus, vei avea nevoie de un PC oricum, pentru a-ti transfera filmele...

La un media player ai avantajul insa al consumului redus, zgomot de obicei minim, telecomanda dedicata si usurinta in folosire (e bun si pt. bunica)... si pretul un pic mai mic. Un exemplu ar fi Media Player WD TV LIVE HD la care iti trebuie un HDD extern.

Sau... ai putea merge pe o alternativa... un Android on a stick (USB) sau un miniPC cu Android. Uite un exemplu de mini PC: Mini PC PNI Multimedia cu Android MiniX NEO X7, Full HD, Wi-Fi, Android 4.2.