Trefla, pt. un NAS e foarte buna configuratia... ba chiar un pic overkill, insa depinde foarte mult pe ce vei merge ca storage. Nu de alta, dar daca vrei un RAID5 sau RAID6, iti recomand un controller serios, hardware nu software. Daca nu va fi in RAID, e mai mult decat OK. Daca vrei sa faci encriptare pe hdd-uri insa, iti recomand sa te gandesti la un i5 sau i7.

Totodata, ti-as recomanda sa te orientezi spre o placa de baza care are controller de retea Intel (e cel mai fiabil si performant). De preferat o placa cu doua porturi (pt. teaming, redundanta, sau ce mai vrei tu pe viitor). In plus, cu doua porturi vei putea folosi (daca ai vreodata nevoie) si functiile de router, firewall, etc...

Sincer, pentru memorii ti-as recomanda Memorie Corsair Vengeance LP 8GB DDR3 1600MHz CL9 Dual Channel Kit Rev. A - PC Garage. Sunt LP (low profile) si LV (low voltage - 1.5V). Bine, ti-as recomanda niste ULV-uri (ultra low voltage - 1.35V) dar se gasesc mai greu pe la noi. La un NAS e bine sa mergi pe consum de curent cat mai mic si pe raport noise/temperatura cat mai bun.

Daca mai te pot ajuta cu ceva, let me know!

---------- Post added 06-05-2014 at 00:48 ----------

P.S. Ca solutie software iti recomand sa arunci o privire si la XPEnology (care e o varianta custom de DSM - OS-ul folosit de Synology pt. NAS-uri).