Single post: Maine se lanseaza noul Surface Pro 3!

  1. #1 SP
    \ tudyniuz's Avatar

    Maine se lanseaza noul Surface Pro 3!

    Odata cu cea de a treia generatie de Surface Pro, Microsoft doreste in sfarsit sa adreseze o mare problema a utilizatorului de rand. Conform acestora, tabletele si laptop-urile indeplinesc functii diferite, fiecare fiind util intr-o anumita imprejurare. Noul Surface Pro 3 doreste insa sa le faca pe toate. In ultimii ani, intreaga industrie a fost impinsa de produse care se concentreaza pe anumite functii, unde acelea functioneaza foarte bine. Daca ne luam dupa exemplul Samsung, care arunca zeci de functii inutile pe tabletele lor, trecand cu vederea lucrurile esentiale pentru un produs de succes, putem intelege vanzarile dezamagitoare. Microsoft insa promite ca hibridul laptop-tableta introdus acum 2 ani pe piata este raspunsul pentru cei care s-au saturat sa fie limitati de o tableta sau ingreunati de un laptop.

    Surface Pro 3 a crescut in diagonala ajungand pana la 12", cu toate astea, cura de slabire impusa de Microsoft in timpul constructiei se pare ca a avut succes. Efectul? 4mm pierduti in grosime, ajungand acum la doar 9mm. S-au mai pierdut si peste 100 de grame din greutate, iar la 800 de grame desi vorbim de o tableta grea, niciun laptop nu se apropie de o asemenea portabilitate.

    Tehnologia din spatele display-ului a ramas aceasi, avem tot un LCD IPS, insa rezolutia a crescut pana la 2160x1440 rezultand un PPI de 216, aspect ratio de 3:2 si "cel mai bun contrast ratio din industrie". Cu aceasta rezolutie mai ciudata, Microsoft sustine ca spatiul de lucru este mai mare decat intr-un Macbook Air de 13", Windows-ul fiind optimizat si scalat perfect pentru aceasta rezolutie.

    Fiind vorba de un laptop-killer, avem nevoie si de specificatii pe masura. Procesoarele vor fi din nou din gama Intel, avand la dispozitie in varianta de baza un procesor din seria i3, dar si i5 si i7 in variantele mai scumpe. Placa video este un Intel HD 5000 care promite cu pana la 50% mai multa putere fata de generatia trecuta, iar memoria RAM maxim disponibila va fi din nou 8GB. Avem si optiunea unui SSD de maxim 512GB, standardul fiind de 64GB. Toate aceste componente puternice impun probleme de caldura, iar aici Microsoft se lauda cu noutati. Radiatorul a fost reinventat, el fiind cel mai eficient radiator din orice alt produs electronic. Acesta nu se simte, nu se incalzeste si nu se vede.

    La exterior, stand-ul a fost si el imbunatatit fiind reglabil in orice pozitie, pana la 180 de grade. Extra-cost, se va comerciliza un stand care va permite output video in 4K. Da, 4K direct de pe o tableta. Tastatura e si ea mai subtire, cu un trackpad mai mare si se prinde de tableta folosind magneti.

    Din pacate site-ul Microsoft nu imi functioneaza incat sa ma pot juca in configurator si sa vin cu niste preturi pentru diverse configuratii. Pretul insa porneste de la 799$ pentru varianta cu i3, 4GB RAM si 64GB spatiu de stocare. Mai jos aveti si un hands-on de la The Verge:

    Attached Images Attached Images surface_pro3.jpg