Salut nevarmaind. Nu imi dau seama ce vrei sa spui cu "s-a cam depopulat forumul". Numarul de utilizatori a crescut, iar "populatia" din cate stiu nu a fost inlocuita de reptilieni

Referitor la intrebarea ta... daca nu ma insel acolo ai cel putin 4 situatii.

1. La deciclare, ai aici mai multe detalii. In caz ca se intampla asa ceva, eu recomand folosirea BioDigest Start Up (care contine StopAmmo si BioDigest Start). O parte se ocupa de diminuarea nitritilor si a amoniacului, iar cealalta parte se ocupa de "repopularea" cu bacterii (care vor ajuta la reducerea nitratilor si fosfatilor). Si desigur, trebuie masurate valorile apei (sa nu depaseasca limitele pentru a nu pierde pesti) si facut schimb de apa partial.

2. Daca se strica ceva, repari acel ceva, nu te apuci si refaci de la zero. Daca se strica valorile apei, vezi care este cauza, nu repari "tipic romaneste", fara a rezolva de unde porneste problema (am observat ca multi procedeaza asa... nu verifica de exp. de ce le cresc prea mult nitratii, prefera sa foloseasca solutii din comert "anti nitrati" - la fel si pentru pH).

3. In functie de substratul pe care l-ai folosit, acesta iti va tine de la 1an, doi... pana la 5-10. Depinde daca ai incalzitor de substrat, daca ai melci de substrat (care ajuta)... depinde ce fertilizare folosesti. In cazul unui setup cu Dennerle de exp. exista Refresher Tabs, poti folosi Deponit NutriBalls sau root fertilizers (pt. echinodorus de exp.) care ajuta la refacerea substratului (sau mai bine zis la "re-fertilizarea" sa). Daca ai un substrat imbacsit, e mai complicat... inseamna ca nu ai facut ce trebuie de la inceput. De aceea am si facut acest ghid.

4. Daca vrei sa refaci aranjamentul in acvariu, o poti face oricand fara a decicla acvariul. Practic muti/inlocuiesti plante... Daca deja schimbi si substratul, atunci e "alta mancare de peste". Aproape sigur va trebui sa pornesti de la zero... dar ai putea salva timp prin a refolosi apa "veche" din acvariu... a folosi acelasi filtru, fara a-l curata... etc.