OBS: Si eu am fost fan iPhone multi ani, am avut iPhone 3GS, 4 si 4S, iPAD1, 2 si 4. Acum folosesc Android.

E doar un telefon cu un design bun, specificatii bune si un sistem de operare exceptional.

Nu mai are nici pe departe impactul pe care l-a avut iPhone 4 [dpdv al inovatiilor privind design-ului si materialele folosite]. Se pare ca Jony Ive nu mai are inspiratia de alta data. Benzile de pe spate arata extrem de urat plus ca pentru mine are un look prea rotunjit.

Nu are nevoie de specificatii mai puternice pentru ca sistemul de operare este foarte optimizat. Dar lipseste acel "nu stiu ce" care a facut o data din produsele Apple ceva ce s-a diferentiat fata de concurenta. Crede-ma, pentru mai mult de jumatate din succesul iPhone este meritul iOS si a bibliotecii imense de aplicatii de foarte buna calitate.

Pretul iPhone nu este pentru hardware-ul relativ modest la nivel de 2014 ci pentru intreg ecosistemul Apple care este Premium [iCloud / AppStore / iOS / OSX].

Insa la fel de premium este si ecosistemul GOOGLE si cel al Microsoft. Windows Phone este un sistem de operare mai rapid decat iOS...

Cat despre gluma lui MonkY ca Apple e o firma satanica, s-ar putea sta la discutii oculte langa o bere rece multa vreme pe marginea acestui subiect

A nu se uita că Steve Jobs a făcut parte, în tinereţe, din Mişcarea New Age. New Age este o mişcare socială şi religioasă ce are ca scop o “nouă ordine mondială” şi lupta împotriva creştinismului, adică exact aceleaşi scopuri ca şi organizaţia malefică Illuminati. Astfel se explică ataşamentul lui Steve Jobs (unul din fondatorul lui Apple) faţă de simboluri ce ţin de ocultism şi Illuminati.
De asemenea, Wooz este si a fost ateu si mason [a declarat chiar el asta]. Marul muscat, simbolu pacatului, sigla Apple pusa in oglinda la 45 de grada una langa alta da imaginea unui sarpe vazut din fata si multe alte chestii dinastea, pretul primului computer al lor a fost 666.66$, etc. Astia care se stiu cu ocultismu [nu ma numar printre ei] au spus ca in siglele lor sunt tot feluri de simboluri oculte si masonice sau cu interpretare oculta.

Totusi mult prea multa lume extra indoctrinata si disperata pentru a le cumpara produsele exorbitant de scumpe care, desi au meritele lor privind calitatea premium si sistemul de operare bine scris, la o analiza obiectiva nu fac nimic in plus fata de cele ale concurentei. Sincer nu am auzit pe nimeni vanzandu-si organe pentru vre-un telefon cu Android sau Windows dar am citit stiri de chinezi prosti care au facut asta pentru iPhone si iPAD.

Acum desigur noi trebuie sa ramanem integrii si doar sa ne amuzam pe baza acestor lucruri, toate pot fi simple coincidente... sau nu. Insa eu cred ca e posibil sa fie influente oculte si un sambure de adevar in toata povestea. Asa ca mai stii, poate ca sunt satanici... Pur si simplu nu e normal sa fii atat de disperat la nivel mondial pentru un produs extrem de scump care la o analiza la rece n-are nimic in plus fata de concurenta.

PS: Chiar daca te superi pe mine, poti sa punctezi cate puncte negative vrei tu, oricine te citeste isi da seama ca nu esti deloc impartial si chiar si in punctele negative pe care le expui te exprimi in asa fel incat ori par nesemnificative ori par "features". Sorry, asa esti perceput.

Si nu oricine este impotriva Apple este hater Apple asa cum ne numesti. Poate nu suntem altceva decat oameni neindoctrinat de produsele lor overexpensive, pe care le-am detinut si ne-am lamurit de ele.