Single post: Conform studiilor Playstation4 se vinde mai bine datorita "rezolutiei mai ridicate"

  1. #1 SP
    Cons. Mercedes-Benz djleo666's Avatar

    Conform studiilor Playstation4 se vinde mai bine datorita "rezolutiei mai ridicate"

    Sigur, eternul "razboi" al vanzarilor de console Sony Playstation vs. Xbox One vs. Nintendo WiiU va continua si in decursul anilor urmatori. Iar fanii infocati ai unei console vor trece cu vederea faptul ca concurenta vinde mai mult, sau ca are o rezolutie mai ridicata, ca poate accepta memorii externe, sau ca are mai multe exclusivitati. Dar daca am sta ca calculam "la rece" ce a impulsionat vanzarea crescuta a consolei Playstation 4 pe baza cifrelor si a parerii noilor cumparatori? Ei bine cei de la Nielsen No Stranger to the (Video) Game: Most Eighth Generation Gamers Have Previously Owned Consoles au efectuat un studiu pentru a vedea motivele care impulsioneaza cumparatorii in alegerea consolei Sony, in defavoarea celorlalti producatori.

    Iar concluzia nu a intarziat sa apara. Conform site-ului, cel mai mare avantaj al consolei Sony este "better resolution", fiind de altfel bine cunoscut faptul ca majoritatea jocurilor ruleaza pe PS4 in 1080p/30 fps, fata de 900p/30fps la Xbox One, in principal datorita unui GPU mai bun si a memoriei DDR5 fata de DDR3 la Xbox One. Al doilea motiv este unitatea BluRay (cu toate ca si Xbox One are, dar probabil acest motiv este ramas de la precedenta consola PS3), iar al treilea motiv este libraria de jocuri.

    Un al lucru interesant rezultat in urma studiului este ca mult mai multi fosti posesori de Xbox360 (59%) au trecut la PS4 decat invers (43%). Si daca acest lucru nu ne mira, in schimb aflam ceva interesant: un numar foarte mare de cumparatori au decis ca "prima lor consola" sa fie consola Microsoft si nu consola produsa de Sony.

    Ceva normal din punctul nostru de vedere este parerea fata de consola Nintendo WiiU, fiind vazuta de cumparatori ca "child-friendly si really fun". Alte avantaje ale consolei Nintendo fiind pretul, backwards-compatibility cu Wii și multitudinea jocurilor exclusive. 86% din proprietarii de Wii U au deținut un Wii, avand cel mai mare procent de loialitate de brand pentru orice platforma. In comparatie doar 76% dintre proprietarii de Xbox One au deținut un Xbox 360, in timp ce doar 66% din proprietarii de PS4 a deținut un PS3.

    Intreg articolul poate fi citit aici: No Stranger to the (Video) Game: Most Eighth Generation Gamers Have Previously Owned Consoles.

    Ca o paranteza: cel mai important argument al vostru a fost tot rezolutia de 1080p? Ca o a doua paranteze recomand discutiile deschise si fara accente de fan-boy!
    Attached Images Attached Images ps4-vs-xbox-one-vs-wii-u.jpg top-factor-driving-ps4-purchases-better-resolution-survey-14249443974.png top-factor-driving-ps4-purchases-better-resolution-survey-142494438801.png