O data cu wii u-ul nintendo a trecut de la sistemul wii friend code (cand fiecare consola avea alocat un cod format din 16 cifre) folosit pe wii la cel de tipul user profile (account) denumit nintendo network ID, insa sistemul este diferit de cel folosit de sony si microsoft. Cand configurezi wii u-ul trebuie sa creezi un mii (nickname, user) si un nintendo network ID (mai multi useri pot folosi acelasi network ID), trebuind sa alegi o tara. Network ID-ul (cu el accesezi serviciile online ca eshop, miiverse) e legat de tara pe care ai selectat-o, aceasta nemaiputand fi schimbata ulterior. Jocurile descarcate din eshop sunt legate de network ID care la randul sau este legat de consola (aici este diferenta fata de sony si microsoft). Din setarile consolei vei putea schimba tara, insa va trebui sa creezi alt network ID, primul va ramane insa nu vei putea sa accesezi cu acesta serviciile online ca eshop si miiverse si nici jocurile descarcate din eshop. Insa daca selectezi iarasi tara corespunzatoare primului network ID vei avea din nou acces la serviciile online si la jocurile descarcate.
Nu te poti loga cu network ID-ul tau pe alta consola. Daca doresti sa transferi continutul de pe o consola pe alta trebuie sa folosesti sistemul de transfer pus la dispozitie de nintendo. O problema e daca se defecteaza consola, pentru ca atunci nu vei mai putea transfera continutul descarcat pe alt wii u, avand nevoie de doua console functionale. Poti face acest lucru numai apeland la suportul oficial nintendo, care in Romania evident ca nu exista. Insa consolele nintendo sunt in general fiabile.
Alege linistit ca tara UK, oricum nu vom avea prea curand shop romanesc (asta insemnand multi ani de acum incolo, va aparea urmatoarea consola nintendo, asta daca vom avea vreodata). Si oricum pe UK este cea mai bogata oferta de jocuri din regiunea pal. Merg fara problema cardurile romanesti, nici macar nu-ti cere sa completezi adresa, doar datele cardului.