Single post: Sandisk lanseaza microSD-ul de 200GB!

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    Sandisk lanseaza microSD-ul de 200GB!

    E suficient sa ne uitam la cum evolueaza solutiile de stocare pentru a ne da seama cum trece timpul. Daca in urma cu 10 ani pentru 200GB aveam nevoie de un ditamai HDD-ul, astazi in cadrul MWC 2015 (Mobile World Congress) cei de la Sandisk vin si ne prezinta un microSDXC care poate fi folosit in (aproape) orice smartphone sau tableta. 200GBytes pe ceva ce nu depaseste varful unui deget... that's something! Si aici vorbim de ceva care se produce in cantitati industriale, nu doar de un "prototip".

    Acum insa, vine una calda si una rece. Cea calda este ca noul microSDXC de 200GB nu se lauda doar cu spatiu mare, ci si cu viteze extrem de bune - mai exact vorbim de aproximativ 90MBytes/s. Cea rece este ca pretul va fi prohibitiv (cel putin la inceput) - 399$. In rest, cand vorbim de Sandisk si de seria Ultra, nu putem sa spunem altceva in afara de fiabilitate si calitate garantata.

    Partea trista este ca vad din ce in ce mai multe modele de smartphone-uri si tablete care renunta la solutiile de stocare externe. Cel mai recent exemplu care imi vine in minte este noul Samsung Galaxy S6, care nu mai are slot de microSD. Asta ca sa nu mai vorbim de iPhone-uri sau Nexus-uri...

    Sursa: 200GB SanDisk Ultra® microSDXC™ UHS-I card, Premium Edition.
    Attached Images Attached Images ultra_microsdxc_black_uhs-i_200gb.jpg