Iiyama este una din firmele de top pe piata monitoarelor, poti cumpara cu incredere produse de la ei. Legat de modelul propus de tine, la ce il folosesti? Intreb pentru ca are panou TN (care este cam cel mai prost dpdv al imaginii, clar sub VA sau IPS), si doar 60 Hz. Astfel de monitoare TN merita doar daca joci la nivel competitiv, caz in care este "obligatoriu" sa-ti iei un TN cu 120/144 Hz refresh rate.

Daca in schimb vei folosi monitorul si la filme, browsing, poze, whatever..si vrei culori semnificativ mai vii, unghiuri mai largi de vizualizare, contraste mult mai bune etc., ia-ti un VA sau un IPS. Uite aici ceva info rapide despre diferente:


La pretul ala (in jur de 800 lei vad), poti sa mai faci un efort de 70-80 lei si sa te orientezi spre Iiyama X2483HSU (24", panou AM-VA+, flicker free). Nu-ti recomand X2481 de la Iiyama, nu are panou VA+.

Sau un LG IPS: 25UM55-P (25", ultrawide, 2580x1080, flicker free). Doar sa ai si placa video mai sanatoasa, sa-ti suporte rezolutia aia in jocurile noi, daca asta te intereseaza.