Dar trebuie sa te gandesti ca nu este aceeasi situatie. Square de acum nu mai e aceeasi companie de la inceputul generatiei trecute. In primul rand, au scapat de vechiul presedinte. Wada era cu adevarat un om nebun - daca ajunsese sa se duca la ghicitoare ca sa ceara sfaturi legate de companie... Matsuda este cu totul alta poveste. A reparat greseala enorma numita Final Fantasy XIV 1.0, a reorganizat echipele de development pentru celelalte jocuri, a sporit eforturile de localizare in vest. Si FF XIV A Realm Reborn, demo-ul de la FF XV, Bravely Default si (in curand) Bravely Second sunt rezultatul acestei noi conduceri.

Apoi, cand au anuntat Final Fantasy XIII si Versus XIII, erau in perioada de tranzitie in era HD. Si asta i-a costat foarte mult, atat financiar, cat si in ce primeste timpul necesar. Astfel de probleme au disparut acum. Sunt sigur ca si Final Fantasy XV are deja data de lansare, doar ca vor sa o pastreze pentru TGS. Deh, mandria asta japoneza.

Desigur, Project Setsuna nu a avut o prezentare foarte elaborata, dar eu l-am luat mai mult ca o asigurare... ca Square Enix se intoarce, in sfarsit, la adevaratele JRPG-uri.