Single post: The Nintendo PlayStation

  1. #1 SP
    Senior Member paunstefan's Avatar

    The Nintendo PlayStation

    Daca ati urmarit stirile in ultimele zile probabil ati aflat despre descoperirea unei console legendare, un Nintendo Playstation. Consola cu pricina este rezultatul unui scurt parteneriat dintre Sony si Nintendo, in urma caruia Sony dorea sa lanseze o consola compatibila atat cu CD-ROM-uri, cat si cu casete de SNES si, de asemenea, SNES-ul urma sa primeasca un add-on pentru CD-ROM-uri. Din pacate, la CES 1991, Nintendo a renuntat la acordul cu Sony pentru un nou parteneriat cu Philips, astfel cele 200 de prototipuri ale consolei Nintendo Playstation au fost distruse(sau asa se credea), iar totul a fost lasat uitarii. Urmarea probabil o stiti cu totii, Sony nu a vrut sa renunte la ideea de a intra in industria gaming-ului si in 1994 a lansat primul Playstation, care urma sa devina cea mai bine vanduta consola din istorie (pana a fost intrecuta de Playstation 2).

    During the 1991 Consumer Electronics Show, Sony proudly announced that it was partnering with Nintendo to release the SNES CD-ROM Play Station add-on and several games were already in development. However, later in the show, Nintendo contradicted Sony’s announcement by publicly announcing a separate deal with Philips to release a CD-i add-on for the SNES. Behind closed doors before the CES, Nintendo and Philips had agreed to a joint effort of developing a CD-i add-on for the SNES. This new Philips arrangement was more lucrative for Nintendo and for the first time ever, as part of the deal Nintendo allowed Philips to use their IP to develop games for the CD-I, a non-Nintendo console. Although the press was shocked by Nintendo’s snub of Sony at the CES, Sony’s management had advance knowledge of the Philips deal before the show but continued with their announcement. After further negotiations between Sony and Nintendo, the “PlayStation” deal was finally called off. Ken Kutaragi was angered by Nintendo’s actions and approached Norio Ohga, president of Sony, explaining that Sony should proceed with development of their own video game console. Ohga-san was furious that Nintendo broke their deal and told Kutaragi-san to “Just do it!”.
    Dar se pare ca unele exemplare ale consolei au ramas in viata. Saptamana trecuta Dan Diebold a postat pe internet o serie de poze cu un exemplar al consolei pe care il are de la tatal sau. Acesta a lucrat pentru Olaf Olafsson, fostul presedinte al diviziei de entertainment de la Sony, care mai apoi a ajuns presedintele companiei Advanta. In 2009, Advanta a dat faliment, iar tatal lui Dan Diebold trebuia sa arunce cateva cutii cu electronice din sediul companiei, dar el a ales sa pastreze o parte din ele, intr-una din cutii se afla un prototip al vechiului Nintendo Playstation. Dan i-a cerut consola pentru a o arata pe internet. Consola nu a fost inca testata pentru ca ii lipseste cablul de alimentare. Dar dupa ce va pune mana pe unul potrivit vom putea afla ce se afla pe caseta Nintendo si CD-ul care au fost impreuna cu consola.

    Consola este o amintire a intamplarilor din lumea gaming-ului de la inceputul anilor '90, iar pentru fanii consolelor retro aceasta a fost o descoperire nemaipomenita si toti sunt nerabdatori sa afle mai multe despre ea, de asemenea detinatorul ar putea sa obtina o suma bunicica daca va dori sa o vanda.

    Attached Images Attached Images 1.jpg 2.jpg 2-hvbkn1x.jpg 3-6ubjrg3.jpg 4-1mzwul8.jpg 5-xgarke4.jpg 6-gbokxrt.jpg laaxzfe.jpg ren3ab0.jpg