Single post: Ce fel de tara este Romania?

  1. #1964 SP
    Member Caponescu's Avatar
    Ce frumos va lasati manipulati si va umpleti cu ura...

    Ceva de citit...

    "Ieri noul Vadim, un tip ultranaționalist și ultraconservator de la un partid nou, PRU, a stârnit o frenezie de indignare folosind o poză manipulatoare în care se vedea numai latura inscripționată în maghiară a unei mașini a poliției locale din Odorheiul Secuiesc.

    Acest politician s-a folosit de teama unor oameni onești care nu vor distrugerea statului suveran România pentru a atrage în mod mincions suport politic pentru el și pentru partidul lui.

    Totul se baza pe o minciună. Poliția locală Odorheiul Secuiesc are mașina inscripționată bilingv. Localitatea are o largă majoritate de vorbitori de maghiară.

    Asemenea practică este întâlnită peste tot în Europa unde, la nivel local, se vorbește o altă limbă. Rațiunea este simplă: numai localnicii beneficiază de servicii locale sau de ramuri locale ale unor servicii naționale (primărie, poliție, pompieri, ambulanță). Cum aceste servicii sunt în slujba comunității locale este normal să folosească și limba localnicilor, care este limba pe care ei o folosesc zi de zi între ei.

    Această practică este perfect legală și constituțională în România, care este un stat național suveran și indivizibil dar care respectă dreptul minorităților naționale și care pune aparatul administrativ în serviciul cel mai bun al cetățenilor:

    LEGEA administraţiei publice locale nr. 215 din 23 aprilie 2001
    EXTRAS
    Emitent: Parlamentul
    Publicată în Monitorul Oficial nr. 204 din 23 aprilie 2001
    ART. 19
    În unităţile administrativ-teritoriale în care cetăţenii aparţinând minorităţilor naţionale au o pondere de peste 20% din numărul locuitorilor, autorităţile administraţiei publice locale, instituţiile publice aflate în subordinea acestora, precum şi serviciile publice deconcentrate asigură folosirea, în raporturile cu aceştia, şi a limbii materne, în conformitate cu prevederile Constituţiei, ale prezentei legi şi ale tratatelor internaţionale la care România este parte.
    [...]
    Autorităţile administraţiei publice locale vor asigura inscripţionarea denumirii localităţilor şi a instituţiilor publice de sub autoritatea lor, precum şi afişarea anunţurilor de interes public şi în limba maternă a cetăţenilor aparţinând minorităţii respective, în condiţiile prevăzute la alin. (2)"
    Attached Images Attached Images 11206095_893008964106702_3508141320903364592_n.jpg