Dezgrop topic vechi, dar e o tehnologie care poate ii mai intereseaza pe mai multi. Am fost nevoit sa folosesc o solutie asemanatoare celei din stirea lui MonkY, insa nu ceva atat de "rapid", neavand in locatia respectiva nici viteze de internet foarte buna. In loc sa folosesc un range extender am ales solutia asta intrucat sistemul electric din apartamentul cu pricina fusese refacut in totalitate in urma cu cateva luni si am considerat ca este de cea mai buna calitate si imi va oferi rezultate bune cu un CPL.

Rezultatele obtinute de mine sunt excelente, sunt aproximativ 15m de la primul adaptor (cel care e conectat la router) pana la cel care ofera retea wi-fi si pierderea este insesizabila. Vitezele atinse cu speedtest sunt aproape identice, pierderea cred ca e in cel mai rau caz pe la 5%. Habar n-am cat de afectat va fi daca sunt aprinse toate luminile din casa din toate camerele, daca umpli toate prizele din casa sau alte situatii de genul asta. E un apartament foarte mare si nu prea am cum sa testez ceva de genul asta.

Este foarte probabil ca la viteze precum cele din Romania unde vorbim de sute de mb si nu zeci de mb, pierderile sa fie si mai mari. Aici insa de la 17mb up langa router am ajuns la 16-17mb langa extenderul CPL.

Apoi, as face o precizare la problema lui DY2, cea cu conectarea la alta retea. Nu stiu daca a rezolvat-o intr-un fel sau altul de atunci, dar si eu initial ma gandisem la solutia lui MonkY, sa numesc ambele retele la fel si sa aiba aceasi parola, insa nu este atat de usor. Intradevar, atat iPhone-ul, iPad-ul cat si telefonul cu Android au reusit sa se mute de pe reteaua X cu o liniuta la X cu semnal full. Atat Macbook-ul cat si laptopul Windows insa nu au facut asta in mod automat si trebuie oprit/pornit wi-fi pentru a se realiza conexiunea din nou la reteaua X mai apropiata si cu semnal full, nu sa ramana la cea initiala. Daca exista ceva setari pentru treburile astea, eu nu le-am gasit.

Anyway, am zis intial ca arunc niste impresii despre tehnologia asta pe topicul despre routere, dar e o tehnologie care consider ca isi merita propriul topic si am zis ca isi au locul aici.