Single post: Samsung incepe productia de procesoare pentru AMD

  1. #1 SP
    Cons. Mercedes-Benz djleo666's Avatar

    Samsung incepe productia de procesoare pentru AMD

    Conform ultimului raport, Samsung va incepe in curand productia de procesoare pentru AMD, in principal pentru a creste profitabilitatea diviziei de productie a cipurilor dar si de a contracara scaderea profitului pe segmentul telefoanelor mobile. Stirea ma mira oarecum deoarece stiam ca procesoarele AMD sunt produse de catre GlobalFoundries, o "fosta" divizie AMD, acum detinuta de catre o entitate din Abu Dhabi. Orientarea catre Samsung pare sa fie de natura tehnologica, noile procesoare AMD numite "Greenland" pentru GPU si "Zen" - CPU urmand sa fie fabricate in procesul de 14 nm, fiind mai reci, mai eficiente energetic si mai performante decat vechea generatie.

    AMD a avut in ultima perioada prea multe pierderi, nereusind sa castige in fata celor de la Intel si nVidia. Marea lor "salvare" a venit dinspre segmentul consolelor, reusind sa incheie contract de furnizare a procesoarelor pentru consolele Playstation 4, Xbox One si Wii U.

    Daca AMD si Samsung vor reusi sa continue aceasta colaborare si in anii urmatori atunci AMD ar putea avea un avantaj in fata rivalului Intel deoarece Samsung se pregateste sa treaca la productia de chip-uri pe 10 nm pe cand Intel nu are planificata aceasta trecere decat in "late 2017".
    Attached Images Attached Images samsung-amd-2015-12-22-01.jpg