Single post: MWC 2016: Samsung Galaxy S7 si S7 Edge

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    MWC 2016: Samsung Galaxy S7 si S7 Edge

    Asa cum era de asteptat in cadrul Mobile World Congress 2016, Samsung a venit si si-a lansat noile smartphone-uri flagship: Galaxy S7 si Galaxy S7 Edge. Acestea vin ca upgrade-uri la S6 si S6 Edge, intrucat se bazeaza pe design-ul anterior, dar cred ca avem suficiente modificari incat sa fim atrasi de noua serie. Ambele modele vin acum echipate cu un procesor octa-core Qualcomm Snapdragon 820 (care de fapt este un procesor quad-core la 2.15Ghz + un procesor la 1.6Ghz), au 4GB RAM, 32GB de storage intern si in sfarsit Samsung a ascultat reactia fanilor si a re-introdus suportul pentru cardurile microSD.

    Ambele modele au parte de un mic "downgrade" pe partea de rezolutie a senzorului foto, trecand de la 16Mpx la 12Mpx, dar au un upgrade major pe partea de captare a luminii cu lentile f/1.7 si pixeli mai mari (de 1.4µm). In total Samsung ne spune ca vom avea parte de o capacitate de captare a luminii cu 95% mai mare... ceea ce inseamna ca in sfarsit veti putea folosi un mobil pentru low light photography. Ce mi se pare ciudat este insa faptul ca senzorul a trecut de la formatul 16:9 la cel traditional de 4:3. Camera frontala este de 5Mpx.

    Atat S7 cat si S7 Edge vin cu Android 6.0 Marshmallow instalat si TouchWiz peste (sper sa vedem si o varianta untouched), si se pot lauda ca acum indeplinesc standardul IP68 (rezistenta la praf si apa - 1.5 metri adancime pana la 30 de minute). De aici incolo insa, incep diferentele dintre cele 2 modele. Daca S7 merge pe o diagonala de 5.1" si quad HD Super AMOLED ca si predecesorul sau, S7 Edge urca la o diagonala de 5.5" (tot cu quad HD Super AMOLED). Desi inca nu avem baterii inlocuibile, S7 vine cu o baterie de 3000mAh (fata de 2550mAh la S6) iar S7 Edge cu o baterie incredibila de 3600mAh (fata de 2600mAh la S6 Edge). Desigur, ambele modele suporta adaptive fast charging si fast wireless charging.

    In cadrul conferintei Mark Zuckerberg a venit si a prezentat avantajele lui tehnologiei VR care in momentul de fata pe mobile este cel mai bine reprezentat de Gear VR pe S7 si S7 Edge. Gear VR-ul va fi vandut la pretul de 99$ si va exista o oferta prin care va fi oferit gratuit impreuna cu unul din cele doua S7-uri.

    Atat Galaxy S7 cat si Galaxy S7 Edge vor fi disponibile incepand cu 11 Martie (in US, desigur). S7 va fi disponibil pe negru sau auriu, iar S7 Edge va fi disponibil pe negru, auriu sau argintiu. Pret inca nu avem, dar sunt sigur ca acesta se va incadra ca si anii trecuti in gama "premium".

    Va las in compania unui intro si a catorva filmulete "first look" si sunt curios cum vi se par noile S7-uri...







    Attached Images Attached Images samsung_galaxy_s7_s7_edge.jpg