Single post: PS4 Pro

  1. #210 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by cosmin1088 View Post
    Eu nu as miza asa mult pe content video 4K. Unde e, ca eu nu-l vad.
    Tu poate nu mizezi, dar Sony & Co. da. Iar contentul pe care tu nu-l vezi, altii il au deja. Nu incerca sa compari Romania cu restul lumii. Oricum la cate console se vand la noi, nici nu contam.
    Quote Originally Posted by cosmin1088 View Post
    Cat despre telefoane... O consola e mult mai performanta decat orice smartphone.
    Daca ai compara direct mere cu pere, atunci da, o consola gen PS4 e mai performanta. Dar daca ai compara REAL si ai aduce procesorul de pe smartphone la acelasi consum precum cel de pe consola (alimentat direct, nu de o amarata de baterie), ai vedea ca de fapt consola e cu 10 ani in urma. Odata ce jucaria aceea alimentata la o baterie reda 4K (chiar si doar video) si tu cu ditamai CPU-ul si GPU-ul alimentate la sursa si racire activa nu poti... asta ar trebui sa-ti dea de gandit.

    Pana acum nu prea aveau motive sa scoata jocuri complexe pe telefoane, pentru ca acolo targetul e casual gaming, eventual pe fuga in metrou sau in sesiuni mici (si fun). Dar daca te uiti atent la ce s-a intamplat cu nVidia Shield (practic primul GPU dedicat trecut de pe mobile pe o platforma fixa), vei vedea ca da... se poate. K1 reuseste cu vreo 10W sa bata Xbox 360 cu consum de peste 10 ori mai mare. Imagineaza-ti ce ar fi iesit din K1 daca ar fi urcat la x10. Nici macar PS4 nu e de 5x mai rapid decat Xbox 360... so, cum spuneam... mere cu pere.

    Avantajul nostru e ca developerii mari inca sunt prinsi de publisheri, sunt bine "motivati" de Sony & Co. in timp ce pe Android e complicat si nu se scot bani multi din asa ceva (ma refer la titlurile cu preturi mari de productie - si nu mai vorbim de piratare, care pe Android e in floare, chiar mai rau decat pe PC). Dar, ma uit la ce vrea sa faca Microsoft cu Windows Mobile, si cu telefoane care se transforma in PC-uri... si nu pot sa ma intreb ce va fi peste 2-3 ani. Oare de asta Microsoft vrea sa treaca totul prin PC, stiind ca oricum vor rula pana si de pe smartphone direct pe TV-ul de 60", cu tastatura, mouse, gamepad si toate cele?

    Anyway, divagam... dar o facem pentru a intelege de unde graba asta de la Sony de a veni cu o generatie mai rapid decat ne asteptam. S-ar putea ca lucrurile sa se precipite atat de mult incat sa vedem ca deja lucreaza la PS5... Repet, daca are bacward compatibility, i don't really care. Daca imi ofera insa chestii gen PlayStation Now, sa fie sanatosi!
    Attached Images Attached Images 74686.jpg bmvyvlz.jpg tegrak1.jpg