Single post: User Review: Metal Gear Solid 4 - Guns of the Patriots Review

  1. #1 SP
    Senior Member istrategie's Avatar

    User Review: Metal Gear Solid 4 - Guns of the Patriots Review

    Metal Gear Solid 4 a insemnat pentru mine cea mai frumoasa experienta posibila intr-un joc video. Reprezinta finalul unei Saga dramatice, cu personaje epice si cu un motiv foarte interesant. Personajul principal este Solid Snake sau Old Snake, cum este numit de celelalte personaje din joc. Eroul nostru a imbatranit din cauza unui virus fara antidot, dar mai are o misiune de indeplinit: sa puna capat razboiului si celui care l-a inceput, prin angajarea trupelor mercenare PMC, fratele lui Solid Snake: Liquid. Desi fara corpul propriu, Liquid are controlul total asupra campului de lupta, in corpul lui Ocelot, fost agent a celor care se intitulau The Patriots si membru al gruparii Foxhound. Povestea il poarta pe eroul nostru pe campurile de lupta ale Orientului Mijlociu si ale Americii de Sud in cautarea principalului sau inamic. Un final de poveste absolut extraordinar pe care fiecare trebuie sa il descopere.

    Grafica
    Grafica este perfecta pentru tipul jocului, efectele vizuale ridicandu-se la nivelul asteptarilor, personaje realiste si bossi scosi din filme. Prima data cand am vazut jocul am ramas uimit de cat de realist poate arata de la decoruri pana la soldatii care patrulau. Texturile sunt la o rezolutie mare, jocul ruland in 1080p, astfel nu veti observa aspecte neplacute la caputolul grafica nici pe o diagonala mare (120cm sau mai mare).

    Sunetul
    O coloana sonora impresionanta, care vine manusa peste tema jocului. Melodiile adunate din toate jocurile seriei Metal Gear pot fi gasite de jucator in timpul misiunilor si apoi ascultate intr-un iPod in game pe care Snake il are de la inceputul jocului.

    Gameplay
    Stilul de joc este perfectionat, acum jucatorul avand la dispozitie un inventar urias de items si weapons, care pot fi folosite pentru neutralizarea inamicilor si indeplinirea obiectivului. Aspectul stealth al jocului primeste si el un upgrade, jucatorul avand la dispozitie un dispozitiv care il face aproape invizibil in mediul inconjurator, luand culoarea solului sau al peretilor de care Snake se lipeste pentru a se infiltra in baza inamica.

    Luptele cu Bossii au o atmosfera aparte, punand la incercare jucatorul in anumite situatii. Pe langa toate partile bune pe care le are de oferit acest joc exista si o parte care pe mine m-a deranjat foarte tare si anume faptul ca desi in meniul de pauza, jocul continua sa cronometreze timpul jucat. Astfel, daca esti in incercarea de a lua Big Boss emblem, trebuie sa iesi din joc pentru a ramane cu cat mai putin timp jucat. Timpul de joc este destul de mic, jocul avand farmec doar prima data cand il joci. Deja de la a doua oara stii fiecare soldat care patruleaza si miscarile bossilor.

    Concluzie
    Ultimul joc al seriei demonstreaza inca odata ca arta japoneza in materie de jocuri video poate cuceri o lume intreaga si ca Hideo Kojima a creat o capodopera si probabil cel mai bun joc de pe Playstation 3.

    Grafica: 10
    Sunet: 10
    Story: 10
    Gameplay: 9.7
    Impresie: 10
    Nota finala: 9.8
    Attached Images Attached Images 926596_20080521_screen001.jpg 926596_20080521_screen002.jpg 926596_20080521_screen005.jpg 926596_20080521_screen006.jpg 926596_20080521_screen012.jpg