Am fost la Bacalaureat cu ai mei, mai era un moș în sală doar. Într-un fel m-am bucurat că am văzut filmul cu sala goală, și m-am întristat când am văzut lipsa de interes când vine vorba de așa ceva. E un film ce trebuie văzut de toată lumea, indiferent de vârstă. Evident, majoritatea românilor o să-l critice cum știu ei mai bine, cum au făcut-o și cu 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile (care după părerea mea e cel mai bun film românesc din noul val), spunând că denigrează imaginea țării, că vezi Doamne, cum să faci filme despre așa ceva. E șocant să te uiți pe site-urile românești de filme și să vezi ce comentarii dau oamenii, ce puțin înțeleg și ce mentalitate au.
După ce că regizorii români abia sunt finanțați, se „bucură” și de hate-uială maximă în țara de baștină. Măcar dincolo să primească premii și să-și găsească distribuitori internaționali care să le răspândească opera.

Filmul lui Assayas nu l-am văzut, probabil va mai dura ceva până își găsește drum la noi. Am văzut Clouds of Sils Maria de la el, care mi-a plăcut foarte mult din orice punct de vedere și, alături de Still Alice, mi-a schimbat părerea despre Kristen Stewart.