@Monky, daca nu ma insel, am avertizat de dinainte ca imi pun palaria de paie atotstiutoare.. speculatoare? Na mai observam si noi niste lucruri (interconectate).
Cu.. teraflopii astia (ma amuza teribil cuvantul asta) am vrut doar sa subliniez ca s-ar putea sa se manance destul rahat de marketing de ambele tabere, cand oricum ai lua-o, nu depinde atat de mult de ei, cat de AMD.
Sau mai degraba, pot sa promita marea si sarea, se pot face comparatii la nesfarsit cand de fapt nu avem produsul, nu a iesit nimic, iar AMD poate "atat" dpdv tehnologic.
Oricum ai lua-o, un bridge direct nu o sa faca minuni peste un PCIE.. (de la 4 la 6, sau la 5.5, sau invers sau ce-o mai fi) sau poate o sa faca crossfire intre cine stie ce, poate o fi si mai mare treaba si cu APU.. indiferent de cum am lua-o, cifra aia nu o sa fie batuta in cuie, o sa existe inevitabila limitare. Cred ca este doar wishfull thinking.. sau praf in ochi.
Ei marseaza pe teraflopii astia (da am zis-o din nou), pe "true 4K experience" (un alt lait motiv aparent), pe un produs care se va lansa peste un an jumate?!
****ing ****, cate se pot intampla in 1.5 ani.. si ca tot sunt aici, eu imi aduc aminte de un subiect FOARTE interesant si similar, ca si "timeline" este aproximativ la fel
https://www.reddit.com/r/pcmasterrac..._ps4s_gpu_can/
Nu e frumos ce fac baietii, dar ii inteleg, am zis si cu alta ocazie, arunca astfel de petarde doar ca sa ia fata.. se creeze hype si de fapt sa ia cumva in buzunar niste clienti, pentru ce va fi la finele lui 2017. Dar na, asta este strategia lor, pentru mine era de-ajuns sa-mi promita "play/library anywhere" de exemplu, cat sa spun, bravo M$, macar asa ca sut in fundu' $ony, daca nu sa ma faca sa cumpar pe generatia asta un XBOX. Pentru altii e nevoie si de astfel de.. picanterii tip hardware. Pana la urma ma gandesc ca odata cu Scorpio/NEO noi astia care ne jucam pe console nu o sa mai avem parte de sintagme ironice de genul "steady 20FPS".
In alta ordine de idei, sper sa atinga 6 teraflops fara probleme, ba chiar sa-i depaseasca.. ambele console (atat Scorpio, cat si NEO). Vor avea nevoie daca vor un "true 4K experience". Nu stiam de exemplu ca 6 teraflops asta e vreun standard 4K/UHD.. cu atat mai mult "true 4K".. ce-o mai insemna si aia.. (si peste un an jumate).
Ne telenovelizam pe forumuri prin toata lumea, cand de fapt nu avem nimic.
Ramane de vazut ce anume poate livra AMD, si cum i se va impune acest "standard" ?! si cum vor fi ei lucrati fin, atat de M$ cat si de $ony pentru ca nu-i asa, fiecare o sa vrea (probabil) sa scoata mai multi.. teraflopi decat celalalt

E pacat insa, jocurile ar trebui sa conteze, alaturi de optimizare (daca ma mai chinui putin gasesc si niste declaratii pentru PS4 de genul "games will run @ 60FPS in FHD")
Dar probabil, fiind valul asta nebun cu 4K/UHD, urca si ei pe el (cum pot) si scot produse pe masura, daca nu.. le promit (fiind incurajati si de capabilitatile tehnice ale chip-urilor AMD de noua generatie).

In sfarsit, ajunge cu poezia, am incercat totusi sa nu intru prea mult in detalii de genul/ordin hardware.. dar nu-i asa, nu suntem noi cei care au inceput o asemenea discutie de fapt, ci "baietii".
Cat despre "play anywhere", asta am mentionat si eu cu 2 posturi in urma. Daca x-save / co-op este ok, este posibil ca in x-play sa iasa dezastru. Dar pe de alta parte, eu mai rarut cu MP pe console.. asa ca ce stiu eu

PS/LE: nu sunt fan PC, nu sunt fan $ony, nu sunt fan M$, sunt gamer. Nu vreau sa pornesc discutii inutile PC vs console (in cazul in care s-a inteles altceva, si nu faptul ca "astia" umba cu cioara vopsita, si inainte de lansarea unor produse/console nu mai stiu ce sa promita.. mai putin jocuri). Aproape ca e ciclica treaba..