Depinde şi de mărimea TV-ului şi de distanță de vizionare. Dacă ești la maxim doi metri de el nu merită mai mult de 80-100 cm şi full HD. La diagonale de peste 120 deja rezoluția se simte. Probabil tehnologiile implementate pe lângă rezoluție fac diferența în calitate. Tipul de panou - led amoled etc... frecventa de operare... unghiuri de vizibilitate... rate de contrast şi tonalități... de acum se merge doar pe îmbunătățirea calitativă a televizoarelor 4k deci vom fi cu toții ademeniți la upgrade în viitor.

Cât despre gaming în 4k. Nu are sens acum când nici 980ti în sli nu reușește să ducă 4k la 60fps în detalii maxime. Când mai avansează tehnologia vor fi şi console capabile 4k cu detalii super dar cred că abia generația viitoare. Ps4k e doar abureală. Eu am un r9 390x şi i7 iar în witcher 3 dacă instalez moduri pentru texturi şi grafică, sweetfx şi alte îmbunătățiri abia dacă scot 30FPS în 1080p. Asta cu ssd şi 16GB ram pe lângă 3770k şi radeon. Placa video are 8GB ddr5 şi vreo 384Gbps lățime de bandă. Deci ori optimizare proastă ori cerințe prea mari. Pentru 4k witcher 3 ultra un sli 1080 ar merge. Nu mai zic că poți mări şi mai mult detaliile prin modificarea user.settings pentru calitate supremă. Acolo m-am jucat eu şi se duc cadrele pe apa sâmbetei...

Uitați-vă la ce bestii de calculatoare au unii cu 2 titan x-uri în sli pentru 4k ... pc gamer large pixel collider arată jocuri care scot 60fps doar cu un setup foarte puternic la detalii maxime. Vedeți acolo mirrors edge , witcher 3 şi altele care arată minunat dar cu un cost major pentru buzunar şi doar 1080p 60fps. Asta pentru PC. Să ne imaginăm care ar fi costul unui ps4 neo premium pentru a concura cu un astfel de PC. Eu cred că doar vor să mai facă niște bani şi la fel cum au spus că vor scoate 1080p şi 60fps acum 3 ani şi nu au reușit la fel şi acum vor da în bară cu 4k. Nici 12GB cum se arată scorpio nu pare fezabil doar dacă merge pe un procesor grafic de generație nouă cu oc undeva pe la 2000 mhz asemănător unui 1080 modificat ... dar placa asta este doar ea peste 3000 lei ... nu are sens pentru mine de ce fac reclamă la 4k. Eu cred că tehnologia 4k e la început dar oamenii o adoptă din ce în ce mai mult şi ei vor să exploateze consumatorul. Am văzut multe cupluri plecând din altex cu tvuri 4k înainte de campionatul de fotbal dar este prea Putin continut 4k adevărat acum să merite investiția. Un bluray rip adevărat la un film în 1080p se vede cristal şi poate ajunge pe la 50-60gb. În 4k se tripleaza cel puțin costul de spațiu. Ori deja se lucrează la algoritmi avansati de compresie şi nu ştim noi. Oricum ar fi 4k e o poveste pentru o generație ps5 nu ps4. Abia acum cu specificațiile anunțate ps4 neo e capabil de 1080 adevărat şi 60 cadre. Eu cred că 4k pur şi simplu nu e posibil acum la scară largă pentru consumatorul de rând.