Stiti ce doare ? Ca vreo 7 ani m-am jucat pe console la greu si cum am indraznit sa spun ceva, ati sarit ca niste coioti dornici de lesuri. Discutia a pornit de la faptul ca Gamespot minte cand afirma ca un PC de 630$ (euro), nu are frame-rate bun in 1080p, in jocul Rise Of Tomb Raider. Am aratat ca se poate face un PC, putin mai scump (700 euro, dar pretul scade spre 600 euro daca se refoloseste carcasa si sursa unui PC anterior, eventual si hard-diskul) care ruleaza Rise Of Tomb Raider cu peste 70 fps in 1080p. Nu am suportat minciuna si informatia ca un PC de 630$ (euro) duce Rise Of Tomb Raider in doar 33,4 fps.
De aici s-a ajuns la mesaje din care rezulta urmatoarele :
- nu-mi bat capul cu jocurile de PC, fiindca sunt prea multe setari de facut. Aiurea: in cateva minute setezi tot ce se poate de la un joc de PC, ba mai mult, ai acces la o calitate grafica de invidiat fata de jocurile de consola. Nu ma credeti? O stiti in sinea voastra cum o stiu si eu care am ramas uimit cat de mult a fost ciuntit Crysis 3 pe Xbox 360 si PS3.
- pe PC sunt multe erori hardware si/sau software. Pai asta e exceptia de la regula si se intampla celor care n-au habar sa-si instaleze Visual C++, Direct X ori Net Framework.
- pe consola imi cumpar 2-3 jocuri si le schimb, deci dau bani mai putini. Voi trece cu vederea calitatea grafica scazuta a jocurilor pe consola (Doom pe PS4 este o "umbra" a variantei de Pc), dar stau si ma intreb in ce calitate isi dau cu parerea cei care nu contribuie cu nimic la industria jocurilor si isi permit sa (ma) critice?
Am spus ca daca cumperi un joc de PC iesi in avantaj cu 100 lei fata de unul de consola, dar cand spuneam asta nu ma asteptam sa mi se rada in nas ca in 3 ani de viata ai consolei PS4 cineva a cumparat 2 jocuri si a jucat restul moca schimband jocurile cu altii. Asta arata un om care vrea cu orice pret sa fie intr-un club elitist, al consolistilor, dar nu-si permite sa fie acolo, asadar recurge la schimbul unor jocuri doar o avea si el iluzia ca este gamer de consola. Diferenta intre el si unul de Pc este ca cel din urma are acces oricand la jocurile sale, cel de consola trebuie sa faca iarasi schimb.
- ma intreaba un oarecare de ce am PowerIso. Fiindca am luat imaginea Windows 10 Professional de pe Windows Store si am cumparat licenta OEM de pe Kinguin cu 26 euro. Iar PowerIso iti permite sa adaugi in iso si update-urile.
- Monky, nu ma asteptam la o asemenea reactie din partea ta, mai ales ca postarile mele se adresau celor cu care am vorbit si nu tie. Degeaba ai "iFon" in buzunar daca nu ai bani sa-ti intretii site-ul. Si cersesti bani de la altii, sub forma de donatii! Iar voi, cat de mult va place sa faceti caterinca ca aveti "iFoane", inca nu ati strans 2053 euro. Deci cersesti bani, in timp ce alte forumuri n-o fac!
- celui care tot insista sa-i fac PC de 1800 lei care sa intreaca jocurile de PS4 ii spun ca-i fac daca ma plateste. Sau credea ca e ca la jocurile de consola, cumperi 2-3 si le schimbi ?
- in final, dupa 7 ani petrecuti printre "consolistii" din Romania, spun ca am cunoscut o mica parte a acestora, care joaca din placere indiferent de platforma si isi cumpara jocurile care le plac, fara sa le vanda ori schimbe, din contra, au colectii de jocuri impresionante. Pe acestia din urma ii respect neconditionat. Pe marea masa a celor care-si permit doar 2-3 joace, pe durata de viata a unei console, dar tipa in gura mare ca ei sunt "consolisti" si sprijina industria, cum au facut-o pana acum, le ofer o lamaie, pentru cine intelege ce vreau sa spun.

Gata, banati-ma, fiindca nu suportati adevarul.