Single post: User Review: Call of Duty: Modern Warfare Remastered - PS4

  1. #1 SP
    Junior Member duracellcip's Avatar

    User Review: Call of Duty: Modern Warfare Remastered - PS4

    Acum 9 ani se lansa un joc ce revolutiona gaming-ul si in special shooter-ele, aducandu-ne din perioada celui de-al doilea Razboi Mondial, in prezentul zbuciumat de conflicte raspandite pe tot globul (nu-i asa ca suna cunoscut). In perioada aceea faceam parte din #pcmasterrace avand un laptop destul de performant (Dell, procesor Intel core 2 duo 1.86gz, 2 GB RAM, GPU Nvidia 256mb dedicata) care facea fata decent, la aproape tot ce ii dadeam. Ei bine, Call of Duty Modern Warfare i-a cam pus capac. Pe langa armele si scenariul de razboi contemporan, aducea elemente grafice complexe ce puneau in dificultate chiar si cele mai performante configuratii. Cu toate astea, l-am jucat, cu rezolutia si detaliile la mediu, lucru care nu m-a deranjat foarte tare deoarece atentia imi axata pe ceea ce aduceau nou in materie de gameplay. A fost cel mai bun fps pe care l-am jucat pana atunci!

    Timpul a trecut, scenariile shooter-elor din industrie s-au shimbat, adoptand pe rand era futurista, care tot persista... In 2015, publisherul Activision impreuna cu Infinity Ward si Raven Software, la cererea insistenta a fanilor, care au facut chiar o petitie online, au pus "mana de la mana" pentru a incerca sa-l readuca pe piata printr-un remaster. Si l-au facut! Foarte bine! Atat de bine incat putem spune ca este un remake! Eu cred ca s-au folosit de termenul remastered pentru a-l relansa. Miscarea este una inteligenta, as spune, pentru ca acum scot bani de pe urma unui joc vechi in care s-a investit destul de multa munca, insa nu la fel ca pentru unul pornit de la zero. Exista totusi un catch: nu il puteti cumpara separat ci doar impreuna cu varianta Legacy a jocului Infinite Warfare care nu e tocmai ieftina... Avantajul detinatorilor de PS4 ar fi ca il putem juca cu 30 de zile inaintea tuturor, datorita unei intelegeri intre Sony si Activision.


    Poveste si gameplay

    Pe partea de poveste, cei care l-au mai jucat, stiu ca nu e ceva impresionant si nici nu o sa insist prea mult pe acest subiect. Esti pus sa lupti impotriva unui sef al unei grupari separatiste Khaled Al-Asad, care printr-o lovitura de stat, a pus mana pe o tara anonima dar plina de resurse petroliere. Si cui nu-i convine cand o tara are petrol doar pentru ea? Ati ghicit: 'Murica! Si sub ce pretext ataca America alte tari? Detinerea de arme nucleare! Si uite asa te plimbi prin mai multe locatii, ba ca soldat american din Marine Corps, ori Fortele Speciale Aeriene Britanice, in cautarea de focoase nucleare, pe care nu le gasesti decat dupa ce explodeaza. Bineinteles, pana se intampla asta, avem ocazia sa trecem prin diverse misiuni, care mi-au lasat o amintire foarte placuta despre acest joc si au fost ceva nou la vremea aceea, cum ar fi: Death from above, unde esti la bordul unui avion de lupta AC-130 pe post de tunar si folosesti arma din dotare (un trancan ce trage cu 3 tipuri de munitie care mai de care mai explozive) pentru a-l ajuta pe neinfricatul Capitan Price si echipa lui sa iasa dintr-un satuc controlat de inamici sau, All gilled up unde tensiunea de a fi stealth cand inamicii sunt la doar cativa metri de tine, e atat de mare ca iti buseste sangele pe nas. Preferata mea e One shot one kill. Ai la dispozitie un sniper foarte puternic, o distanta foarte mare, vantul care bate din diverse directii si trebuie sa tii cont de toate aceste aspecte pentru a dobora un inamic in miscare cu un singur glont. Multiplayer-ul a ramas si el aproape neatins din punct de vedere al gamplay-ului. Singurul adaos important este modul de joc Kill Confirmed, adus in ideea de a-i descuraja pe cei care au prostul obicei de a sta la panda si a-i face sa mearga in locul in care au omorat pe cineva pentru a aduna punctele lasate. Are aceleasi 10 harti ca si versiunea originala, urmand a fi adaugate inca 6 gratuite in decembrie.


    Grafica

    Acum vine partea pe care o cititi de fapt, dupa ce ati sarit peste celelalte sectiuni ale review-ului. Nu va condamn, si eu as fi facut la fel. Pana la urma, asta ne intereseaza pe toti: ce aduce nou din punct de vedere grafic un joc vechi de 9 ani, remasterizat. Daca as fi vorbit despre remasterizari ale altor jocuri, ar fi fost la fel de plictisitor ca restul paragrafelor de mai sus: rezoluitia marita, o textura pe ici pe colo si cam atat. Pai aici vorbim despre cea mai reusita si migaloasa remasterizare de la seria Uncharted incoace. Absolut totul este la superlativ. Este genul de joc pe care trebuie sa il vezi ca sa intelegi ce spun. Dupa anumite standarde, ar putea trece lejer ca un joc lansat in 2016. Tot ce era frumos la varianta originala, acum este la un alt nivel, la care atunci poate nici nu visam, pentru ca oricum ni se parea wow ceea ce aveam deja in fata. Inca de la inceputul primei misiuni, intr-o noapte ploioasa, esti intr-un elicopter care te duce impreuna cu camarazii catre un petrolier in mijlocul marii, observam atentia la detalii si munca depusa. De la luciul metalic al armelor, reflexia luminii pe hainele ude si fata expresiva a Capitanului Price ne dau un indiciu despre ce ne asteapta pe parcursul jocului. Personajele au fost recreeate extrem de detaliat, afisand o gama larga de expresii faciale si trasaturi ridate care se pot observa cel mai bine in closeup-uri. Voice acting-ul dur si rastit, bun totodata, te face sa tresari de pe scaun de fiecare data cand auzi un ordin. Misiunile din elicopter sunt printre cele mai frumoase pentru ca ne arata un mediu mult mai aglomerat si mai complex decat in versiunea din 2007. Actiunea jocului are un impact si mai puternic datorita tuturor imbunatatirilor aduse, pe alocuri lasand impresia unui film de actiune ajutat si de coloana sonora ce are o contributie considerabila la creearea atmosferei, facandu-te sa te simti un Rambo mai mic. Toata aceasta nebunie ruleaza stabil la 60fps, facand dinamica jocului si mai atractiva. Una dintre scenele preferate, atunci, dar si mai mult acum, a fost explozia nucleara. Pe langa dramatismul dat de cei care se zvarcoleau in agonie in jurul tau, cladiri rase la pamant si masini in flacari, puse intr-o lumina rosiatica de ciuperca ce inca se mai vede la orizont, detaliata cum nu am mai vazut in nici un joc pana azi, te face sa te intrebi cum ai gandi sau ai reactiona in asemenea situatie. Imaginea respectiva m-a marcat cel mai mult si a avut un impact profund ce m-a pus pe ganduri cateva zile dupa ce am retrait experienta Call of Duty Modern Warfare Remasterd. Mai sunt multe de spus, dar cel mai bine ar fi sa vedeti cu ochii vostri si sa va bucurati de munca depusa de niste oameni talentati.


    Concluzie

    Pentru mine a fost o exerienta placuta dar usor tulburatoare si daca facem o comparatie intre joc si ceea ce se intampla azi in lume, cu exceptia exploziei nucleare, le-am cam vazut pe toate, din comfortul canapelei de acasa. Va recomand cu caldura sa-l rejucati, pentru ca sunt sigur ca il veti vedea cu alti ochi, mai maturi.

    Multumiri celor de la Activision, care prin intermediul lui Dante mi-au dat ocazia sa fac acest review!

    Note:

    Poveste: 7.5/10
    Gameplay: 8.8/10
    Grafica: 9/10
    Sunet: 8.5/10

    Total: 8.50/10
    Attached Images Attached Images cod_modern_warfare_remastered_ps4.jpg