Quote Originally Posted by teododotheone View Post
E adevarat ca nu trebuie sa le dam apa?
Nu e adevarat: Porcusorul de Guineea - hranire. E simpatic foc. Sa-ti traiasca !
Porcusorul de Guineea va avea acces in permanenta la apa de baut. Este gresita ideea, ca el nu are nevoie de apa. Este o mare diferenta dintre a supravietui, sau a trai sanatos! Desi verdeturile, legumele si fructele contin o cantitate semnificativa de apa, este greu de apreciat ce cantitate de lichide ar asigura nevoile sale zilnice, aceste nevoi fiind influentate si de temperatura mediului, umiditatea aerului, greutatea/starea porcusorului etc.
Alegerea cea mai buna va fi o adapatoare care se poate instala la marginea custii. Porcusorul poate invata usor sa foloseasca adapatoarea, iar noi avem siguranta ca apa nu va fi murdarita sau rasturnata. Sunt mai multe tipuri de adapatori. Atentie mare! Adapatoarea cu cioc de metal este alegerea corecta, cea cu cioc de sticla se poate sparge usor.
Daca nu ai posibilitatea sa-i cumperi adapatoare, poti folosi un vas mai gros si greu pe care nu-l poate rasturna. Porcusorul are talentul deosebit de a murdari si de a rasturna tava cu apa.
Ai un porcusor de Guineea, care niciodata nu a baut apa? Solutia cea mai buna ar fi sa-i oferi posibilitatea de a invata adapatul de la un alt porcusor. Daca acest lucru nu este posibil, in diferite perioade ale zilei i se va duce la gura adapatoarea, la atingere el va simti apa care picura din cioc, va linge apa, si va descoperi modul de folosire a acesteia.