Sony a gresit mult, lansand aceasta varianta intermediara intre PS4 si PS5. Poate ca Microsoft a gandit cel mai bine. Decat sa scoatem o consola cu un mic boost de putere, mai bine scoatem Xbox One S cu arhitectura optimizata la maxim si pregatim o cu totul alta consola, pentru 2017. Ca sa nu mai spun ca Xbox One S ii este superior lui Xbox One cu 4-5 fps in orice joc.
Sony s-au gandit ca, decat sa intre intr-o competitie directa cu Microsoft in 2017, mai bine lanseaza acum un PS4 Pro cu un boost la performanta. Care performanta nu e ok pana acum. Cum bine a explicat @Lamur, daca ai un GPU de 2,4 ori mai performant, ar trebui sa ai si un frame-rate mult mai ridicat decat frame-rate-ul obtinut de PS4 vanilla.
Nu ii vad bine pe cei de la Sony si tare imi este ca nu mai au ce face in privinta procesorului Jaguar, de altfel foarte slab si in momentul lansarii PS4. Este clar ca procesorul gatuie GPU, ducand la rezultatele pe care le vedem.
Probabil ca Microsoft se bucura in acest moment dar si invata din asta, iar cei 6 Tflops promisi de Xbox Scorpio se vor gasi intr-o cutiuta mult mai bine "motorizata" decat ce vedem acum la PS4 Pro.