As vrea să scriu despre două categorii de oameni:

1. Categoria "de ce n-au ieșit la vot toți care au ieșit acum în stradă?"
În România, stat democrat, ai DREPTUL la vot nu OBLIGAȚIA de a vota. În momentul în care nu rezonez cu niciun candidat/ partid, să îți fie clar că nu merg la vot doar ca să îmi pună abțibild pe buletin. Pentru cei care au votat: ați votat promisiunile electorale sau partidul care vă place? Păi ce, faci nene, cum așa? Sunt oameni care au votat, dar când îi întreb despre ce li s-a promis, habar n-au. Așa și pe vremea comunismului, se mai vota, dar de ochii lumii, ca aveai o singură opțiune. Dar, da, oamenii mergeau la vot.

2. Categoria "ce oameni proști și nație retardă că iese în stradă pentru că n-au înțeles, de fapt, textul legii!"

Dacă textul era așa ok și nu o mișelie să își vadă ei interesele, de ce l-au băgat pe ascuns în ședință... seara, la 22... și care era caracterul de ordonanță de urgență? Dar asta se știe, nu sunt primul care o zice.

Nu, nu am votat în decembrie; da, am ieșit în februarie, în fiecare seară și o să merg în continuare.

PS Stau de aproape trei ani în Sibiu, am fost la prezidențiale și n-aveam de gând de nicio culoare să îl votez pe Ponta; despre Iohannis nu știam mare lucru, dar am început să mă interesez și să caut și să judec situația și văzând că n-a dormit în biroul lui de primar ci s-a ocupat de orașul ăsta, am decis să îl votez. Cu alte cuvinte, am căutat să mă conving pe mine însumi că am de ce să merg să votez cu adevărat pe cineva. Nu sunt de departe cel mai mare fan Iohannis, dar determinarea lui din perioada asta mi-a plăcut și mi-a plăcut și hotărârea cu care a declarat: "Jos mâinile de pe DNA!".