Cred ca Templier incearca sa ne faca sa-l convingem sa "join the jedi" ) Mai in gluma mai in serios, de acord cu Templier ca sistemul nostru electoral este mizerabil, dar fiind gandit tot de astia, nu-i de mirare. Ar trebui obligatoriu lista de propuneri pentru Guvern la alegeri, sau de ce nu, chiar pe buletinul de vot, nu doar o insiruire lunga de nume. Si mai ales, cred eu, ar fi important VOTUL ALB. Astfel nu ar mai avea nimeni nici-o scuza sa nu fie prezent. Daca de exemplu ar fi majoritar votul alb (denumit de exemplu "Nici unul dintre candidati") sa se repete alegerile iar nici un nume de la alegerile anterioare sa nu mai aibe dreptul sa apara pe buletine. Poate asa ar creste prezenta la vot si deci legitimitatea alesilor, si poate s-ar gandi mai bine cine apare si cine nu pe lista.

In alta ordine de idei, Templier, problema de fond nu a disparut, chiar daca OUG a fost (desi inca zic sa asteptam sfarsitul povestii) aprogata. De ce? Fiindca un guvern pentru care sa-si minta cetatenii si sa-si scape "colegii de suferinta" din mana legii este prioritatea numarul 1. dupa instaurare, nu mai are ce sa caute acolo. In primul rand din cauza increderii pierdute in fata celor pe care-i reprezinta (iarta-ma, dar trebuie sa ai serioase neajunsuri sa mai ai incredere in orice ar zice Grindeanu sau Iordache, dupa valul imens de minciuni si insistenta asupra acestor minciuni), iar in al doilea rand din cauza pierderii increderii "scenei internationale" in acest Guvern. Vei zice poate "ce ne intereseaza ce cred strainii"...dar da-mi voie sa-ti aduc aminte o alta tara cu aceasta ideologie (nu ne intereseaza nimeni altcineva, ne doare in c*r de straini), fratii socialisti din Coreea de Nord. In lumea de azi, sa te izolezi (indiferent daca prin intentie directa sau prin stricarea relatiilor) de restul lume, este sinucidere. Ce investitor va mai avea incredere in acest Guvern, in afara de investitori care exact asta cauta: coruptie, miunciuna, mase usor de prostit si manipulat. Iar apoi ne plangem ca suntem sclavi.

Nu suntem "sclavii strainilor" pentru ca asa este cu investitorii straini, suntem "sclavi" fiindca asta este genul de investitor pe care suntem capabili sa-i atragem. Cea mai buna dovada este chiar intre orasele mari si medii ale tarii. Unele administratii locale au fost capabile sa castige increderea unor companii mai bine intentionate, iar altele pe principiul "ce se aseamana se aduna" au reusit sa atraga doar companii care vor munca pe nimic, ofera conditii mizere etc. De ce? Lucrez intr-un domeniu foarte controlat si iti pot spune. O companie care e de buna credinta nu vine sau nu ramane intr-o tara unde totul merge cu spagi, cu aranjamente, cu plicuri, cu amenintari si santaje de cate ori se schimba partidul de guvernare si implicit oamenii care conduc diferite institutii ale statului (de la ministere, la agentii nationale etc). Raman si rezista doar companiile care asta cauta sau se complac. (Nu ma intelegeti gresit, nu zic ca asta e singurul criteriu al unui investitor...ci doar ca este unul care poate face diferenta). Din acest motiv, Guvernul trebuie acum si de acum incolo sa fie unul cu a) educatie corespunzatoare si bun simt; b) unul corect si transparent; si c) unul care sa inspire incredere partenerilor (tari, companii, institutii si organizatii internationale) cu care dorim sa ne asociem.... indiferent de partidul din care fac parte.

Din nou, este parerea mea si experienta mea.

---------- Post added 07-02-2017 at 10:37 ----------

Quote Originally Posted by cashonly View Post
Pfui, source?
faza cu 100 lei nu o stiu, dar cu autobuzele s-au dat chiar ei de gol:

Contramanifestație PSD transmisă live de Floricica Dansatoarea